Neuvolassa tänään.

  • Viestiketjun aloittaja Hämmentynyt äiti
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ei oo todellista! Noin lähelle kuitenkin osas! Olis nyt sanonut että rengas ja O-kirjain on oikein, se on pyöreä.. Olisi lisännyt että hän testaa tässä muotoja, minkäs muotoinen tämä on? Mikä vastaus Pallo on! Ympyrähän se on.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29134310]Meillä neuvolantäti ihmetteli kun lapsi ei tunnistanut koiraa. Tai tunnisti mutta sanoi hauva. Olis pitänyt sanoa koira.[/QUOTE]

Ja ikää siis 1,5v.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hämmentynyt äiti;29133296:
Neuvolan tädillä oli lappu, johon oli piirrettynä erilaisia kuvioita ( viiva, neliö jne. joukossa myös rengas).
Pojalta kysyttiin mikä tämä on. Hän vastasi O-kirjain. Täti pyörittelee päätään ja kysyy uudestaan voisiko se olla joku muu.
Poika hämmentyneenä sanoo pyöreä. Täti taas pyörittelee päätään ja kysyy taas voisiko se olla joku muu.
Nyt poika on entistä hämmentyneempi ja katsoo lappua tarkemmin. Nyt hän sanoo rengas. Täti huokaisee.
Ei, se on pallo. Jolloin poika katsoo kuvaa ja sanoo, mutta sehän on litteä. Täti taas huokaisee. Kyllä se on pallo.

Neuvolapaperiin kirjoitettiin, ettei poika osaa vielä tunnistaa ja nimetä palloa.
Tekisin valituksen ko.tädin toiminnasta ylemmälle taholle, liekö vale terkkari?:xmas:
 
"tiipii"
Meillä joskus muinoin, esikoisen ollessa kait 3-vuotias, neuvolan täti käski (pyysi) poikaa hyppimään yhdellä jalalla.. Poika katteli hetken aikaa tätiä, ja tuumi; "hypi sä vaan"! Ei suostunut hyppimään, ja ihan oli terve lapsi, joka aikuinen mies jo.. Noi on ihan pepusta tommoset "testit"..
 
  • Tykkää
Reactions: Nap
"Hihhi"
Omalle lapselle(oli silloin alle 1v) neuvolantäti teki testin puheen ymmärtämisestä kysymällä "missä lamppu". Ihmetteli että miksei katsele kattoon, kun kuulemma monet lapset näyttää heti kattoon. Sanoin että eipä ole tullu mieleenkään kotona tommosia kysellä tai opettaa lapselle, mutta ymmärtää kyllä nyökätä kun kysyn haluaako maitoa tai sanoo painokkaasti EI, jos ei halua.. Tai jos kysyn että väsyttääkö niin menee huoneensa ovelle ja näyttää sänkyä, että selkeästi kuulee ja ymmärtää ja osaa vastatakin, mut saatiin sitte neuvolatädiltä tuomio, että ei vielä ymmärrä oikein puhetta, mutta on kuitenkin ikäisensä tasolla muuten eikä ole syytä huoleen, vaikka ei tiennytkään missä on lamppu ;)
 
luin joskus jostain
:LOL:

Jep. Täälä aikoinaan tota esikoista ihmeteltiin neuvolas koska se tunnisti kaikki eläimet minkä kuvat ne vain löysi. Sit se oli 7 vuotiaana psykiatrian osastolla tutkimuksis ja sielä oltiin kovasti huolissaan kun likka tykkäs piirrellä erityisesti yhtä, ei niin söpöä eläinlajia ( en mitenkään enää muista mikä laji oli kysees mutta varmaan joku lisko, sammakko, rotta tmv.). Tämä oli sitten erikseen mainittuna papereiskin ja ne siis oli oikeesti huolestuneita tästä...
Ihan tutkimusten mukaan seksuaalisesti hyväksikäytetyt lapset jostain syystä piirtää paljon sammakkoja. Olisko siksi huolestuneet.
 

Yhteistyössä