nivustyrästä...

  • Viestiketjun aloittaja -papana- harmaana
  • Ensimmäinen viesti
-papana- harmaana
Onko kenekään alle kaksivuotiaalta leikattu nivustyrää? Miten leikattiin, kuinka pitkään sairaalassa? ja miten hyvin parani? Kiva jos jaksatte vastata... Äitin huolehtiminen vois helpottua.... =)
 
Meidän poika oli 1v8kk, kun hänelle tehtiin nivustyräleikkaus. Päivällä leikattiin, sitten oltiin yksi yö sairaalassa. Leikkaus meni ihan hyvin.

Minua yllätti se, että kuinka kauan nukutuksesta "toipuminen" kestää. Tuntui, että poika vain nukkuu ja nukkuu... Eli odottele sitten ihan rauhassa ja anna lapsen nukkua. Itse en millään meinannut jaksaa odottaa, hermoilin, että onko jokin vialla.

Sitten kun päästiin kotiin, poika melko omatoimisesti/vaistomaisesti vältti rajuja leikkejä. Me kyllä jouduttiin käymään vielä sairaalassa näyttämässä kivestä, kun se alkoi jotenkin "kirrata" ja meni vähän sinertäväksi. Kives oli ilmeisesti jotenkin kiinnitetty kivespussiin kiinni ja kun kives nousi ylöspäin, se alkoi "kirrata". Lastenkirurgi sanoi, ettei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä, että ajan mittaan vaiva paranee ja niinhän siinä kävi.

Leikkauksesta on nyt n. 1½ vuotta ja arpeakaan ei juuri näy enää.
 

Yhteistyössä