no nyt on leivottu!

Alkuperäinen kirjoittaja Pastori:
Anna miulekkin virtaa :(

Ja kuulostaa kamalan hyvältä! Laitatko ohjeen vaikka? :) Ja lähtiskö pinki miun kansa kahville joku päivä? :D
tottahan toki lähden! :D

ohjeita:

valkosuklaa-puolukkakeksit

3 levyä valkosuklaata á 100g (meillä riitti 2 kpl block-suklaata)
50g voita
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2pss (á50g) kuivattuja puolukoita tai mustaherukoita (itse käytin 2dl pakaste puolukoista)
2 munaa
leikkaa 100g suklaata pieniksi paloiksi. paloittele loppu suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa. sekoita seos tasaiseksi ja annan jäähtyä.

mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri sekä puolukat ja suklaapalat. riko joukkoon munat, lisää suklaa-voi seos ja sekoita taikinaksi.

jaa taikina kahteen osaan. muotoile taikinasta 2 uunipellin pituista ja n.8cm levyistä tankoa leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta 15-20min. kunnes tangot kullanruskeita.

nosta pelti uunista ja katkaise virta. anna tankojen jäähtyä pellillä n.15min ja leikkaa sitten tangot n.2cm levyisiksi viipaleiksi.. asettele viipaleet erilleen toisistaan.

nosta keksit vielä uunin jälkilämpöön 15min.
 
pähkinäiset viipalepiparit

1 pss pähkinä-hedelmäsekoitusta
100g voita
3/4dl sokeria
2rkl siirappia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½tl inkivääriä
½tl neilikkaa

1. leikkaa pähkinä-hedelmäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi. vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaanhdoksi.
2. lisää voi-sokerivaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja mausteet. sekoita lopuksi taikinaan pähkinä-hedelmärouhe. laita taikina hetkeksi kylmään.
3. leivo taikinasta kaksi n.40cm mittaista tankoa. nosta tangot pellille leivinpaperin päälle, jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistaessa.
4. paista 175 asteisen uunin keskitasolla 18-20min kauniin ruskeiksi. leikkaa tangot varovasti heti uunista ottamisen jälkeen n.3½cm kokoisiksi viipaleiksi. anna viipaleiden jäähtyä pellillä.
 
nekkupiparit

2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g voita
2dl sokeria
2rkl siirappia

sekoita jauhoihin leivinjauhe.
vaahdota pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. lisää jauhoseos je sekoita kiinteäksi taikinaksi.

jaa taikina neljään osaan ja ja muovaa ne tangoiksi leivinpaperille pellille. litistä tangot käsin kevyesti painelemalla ja tee pintaan haarukkaraitoja.

paista 200 asteessa keskitasolla 10-12min kullanruskeiksi.

leikkaa tangot jäähtyneinä viipaleiksi.
 

Yhteistyössä