Nolo kauppareissu lapsen kanssa, lapsi toi....

  • Viestiketjun aloittaja ov
  • Ensimmäinen viesti
Lapsen teko oli typerä mutta lapsi ei ole typerä. vaikka se banaani nyt olis ollu halpa niin hyvähän se on lapsen oppia että aina ei saa mitä haluaa. Ei tässä nyt sinällään mitään hirveen noloa tapahtunu, kyllä sitä pahempiakin sattuu.
 
kahden ex-riiviön mamma
Niin hyvä vinkki tämänkaltaisten ongelmien ratkaisuun on toimintatapojen etukäteen miettiminen, eli:

- Ennen kauppaa lapselle voi kertoa, saako hän tänään kaupasta itselleen jotakin ja sen saamiseksi hänen pitää osoittaa että osaa käyttäytyä kunnolla. Etuuden menettää jos vinkuu, riehuu tai heittelee kaupan omaisuutta.
- Jos lapsi kaikesta huolimatta osoittaa mieltään ja ostosten tekeminen on mahdotonta, eikä puhe ja kerran! kieltäminen auta, on parempi etsiä lapselle (mahd. etukäteen mietitty) jäähypaikka. Sen jälkeen kun lapsi on rauhoittunut ja pyytänyt käytöstään anteeksi, ostosten tekemistä voidaan jatkaa tilanteen niin salliessa. Vanhemman tehtävä on selittää, rauhallisella äänellä mitä hän lapseltaan tahtoo ja minkä takia lapsi jäähylle joutui.
- Lapsen kokonaan kaupasta ulosvieminen on hyvä ratkaisu, siinä vaiheessa kun mikään ei enää mene lapselle perille ja jo se voi herättää lapsen miettimään että kukahan se olikaan joka meidän perheessä asioista päättää. Lapsen kasvattaminen merkitsee usein sitä että ostokset jää siltä erää tekemättä.
- Jos vieraat ihmiset puuttuvat kasvatustapoihisi, heille voi määrätietoisesti kertoa että kyllä lapsen vanhempi tietää mitä tekee, että rouva on hyvä vaan ja jatkaa matkaansa.
- Jos lapselta otetaan käytöksen takia etuisuuksia pois, ne pitää olla kohtuullisia ja helposti toteutettavia. Jos sanot että teet jotain, toteuta se äläkä jää vain helisemään.

Ennakoiminen on hyvä juttu, sillä kyllähän me jokainen nyt lapsemme tunnetaan ja osataan jo pelätä seuraavaa kauppareissua. Ennakoimalla voimme tehdä kauppareissusta mukavamman kaikille.

Mulla oli vielä monta muutakin hyvää vinkkiä, mutta muistini on mitä on :D
 
Kii
Eihän tässä ollut kyse banaanin hinnasta vaan siitä, että lapsen pitää oppia, että aina ei saa kaikkea mitä pyytää. Tällä kerralle se ois ollut banaani ja ens kerralla karkki tai jotain muuta.
 
jep
Minä en näe mitään pahaa siinä, että lapselle ei ostettu banaania, aina ei voi voittaa. Mutta olen miettinyt tuota "ei ole rahaa" -perustelua silloin, kun se ei ole totta, helposti siinä joutuu vähänkin isomman kanssa sellaiseen jankkauskierteeseen. Pelkkä "nyt ei osteta, niitä on kotona, syödään ensin ne kotona olevat banaanit" voi aiheuttaa isomman itkupotkuraivarin, koska lapsi tietää silloin, että äiti VOISI ostaa, muttei osta, mutta näen sen silti pidemmän päälle kannattavampana. Vaikka ei siinä, ymmärrän kyllä joskus valkoiset valheetkin lapsen kanssa, kun joka asiasta ei vaan jaksa vääntää, eikä lapsi kaikkia motiiveja vielä ymmärrä. Tuntuu vaan, että joidenkin (enkä nyt tarkoita ap:ta tässä) tyyli on se, että yritetään vakuuttaa lapselle, että minähän ostaisin sinulle vaikka kuun taivaalta, mutta ulkopuoliset tekijät estävät.
 
vieras
Sulta puuttuu johdonmukaisuus kasvattajana, uhkailet lasta joka välissä jonkun asian kieltämisellä. Lapsi varmaan testaa huvikseen mankumalla, mitä äiti sitten keksii kieltää vielä.

Tehkääs pelisäännöt selväksi jo ison lapsen kanssa kuinka käyttäydytään ja keksi joku yksi rangaistus jota käytät aina. Älä aina kiellä jotain uutta asiaa.

Esimerkiksi.. jäätelön olisit voinut jättää ostamatta ja sanoa, että tänään ei ole jäätelöpäivä. Eikä syyttää sitä, että lapsi käyttäytyi tyhmästi. Uimareissun jos olet luvannut sen myös pidät, ellei jotain maatakaatavaa satu. olen huomannut kantapäänkautta, että noilla asioilla ei kannata lasta kasvattaa.
Ei tule toimimaan :)

 
Mutta täähän oli lapsen tulevaisuuden kannalta erittäin hyvä päätös, koska kun lapsi kasvaa ja itsenäistyy se muistaa tän tapahtuman et sillon lapsena en saanut sitä banaania niin nyt omilla rahoilla ostan varmana niin paljon banaaneita ku napa vetää. Voishan ne rahat huonomminkin käyttää.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ev:
halipupu, no ei minusta banaani miksikään mennyt vaikka lattialla käväisikin
Banaani menee hetkessä mustaksi siltä kohtaa mihin se saa kolhun. Ei se varmasti sillä hetkellä tosiaan näkynytkään että miksikään meni.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ff:
Alkuperäinen kirjoittaja Mrs Shillelagh:
Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Paljonko 1 bansku maksaa?
Alle euron, aina.
alle 50cent
No just oli 99 senttiä kilo tarjouksessa ja otin 4 banskua ja hinta oli sen euron verran. Ehkä se jutun juoni ei tarvi olla se hinta, meillä 5v tyttö ainakin viimekauppareissulla narisi kaikkea mahdollista, toki otettiin banaaneja ja jugurttia yms. toivomuksestaan, mutta ei saanut karkkeja yms. mitä nyt ei saakaan kun karkkipäivänä ja lelut jäi myös kauppaan vaikka niitäkin ehdotteli.
 

Yhteistyössä