Noniin. Koira söi kokonaisen suklaalevyn. Mitäs nyt? :/

  • Viestiketjun aloittaja "jii"
  • Ensimmäinen viesti
"jii"
Kultainennoutaja, ja vetäsi tyttären kokonaisen fazerin sinisen. Papereineen kaikkineen näköjään. Mitäs nyt sitten? Ootellaan, koska se kupsahtaa? :( Pitäiskö sitä jotenkin oksettaa, suolaako piti antaa vai mitä?

Lähin ell ois sadan kilsan päässä :(
 
"jojo"
Jos se suklaa meni alas ihan äsken, sen voi saada suolalla vielä takaisin. Max. 1rkl suolaa ja hiukan vettä, että tulee pallo, pallo kielen takaosaan ja pakko niellä se. Kokeile vaikka teelusikallisella ensin. Kultsu tosin on niin iso, että se ei todennäköisesti kuole tuohon, mutta voi heikottaa, läähätyttää ja vapisuttaa. Ell antaa neuvoja puhelimessakin!
 
"noh"
Meillä on pieni kokoinen koira syönyt elämässään suklaan jos toisenkin. Mitään ei ole käynyt eikä varmaan käy teillekään. Kannattaa sitä nyt kuitenkin seurata tuleeko jotain oireita, sillä suklaahan ei koirille ole sopivaa syötävää. Ja jos kovasti huolestuttaa niin soita ihmeessä eläinlääkäriin.
 
"Neith"
[QUOTE="neith";23813579]http://www.elainlaakariasemaakuutti.fi/FI/usein-kysyttya/suklaamyrkytys[/QUOTE]

noista määristä voisi päätellä että isolle koiralle 1 suklaalevy maitosuklaata ei ole niin kovin vaarallista (jos nyt ei kuitenkaan hyväksikään)
soita eläinlääkärille ja kysy tarvitseeko tehdä jotain/mitään
 
"tiina"
[QUOTE="jii";23813562]Kultainennoutaja, ja vetäsi tyttären kokonaisen fazerin sinisen. Papereineen kaikkineen näköjään. Mitäs nyt sitten? Ootellaan, koska se kupsahtaa? :( Pitäiskö sitä jotenkin oksettaa, suolaako piti antaa vai mitä?

Lähin ell ois sadan kilsan päässä :([/QUOTE]

Onko se suklaa välttämättä vaarallista kaikille koirille? Kokonainen levy on kyllä paljon....
Aikoinaan, kun meidän mummo vieraili meillä n 2krt viikossa, sillä oli joka ikinen kerta meidän dalmikselle fazerin suklaapatukka tuliaisina. Koira oppi itse kaivamaan sen levyn laukusta jos ei tarpeeks nopeasti sit herralle tarjottu. Ei ainakaan tolle meidän koiruudelle tullut suklaasta ikinä mitään oireita.
 
"vieras"
[QUOTE="Neith";23813596]noista määristä voisi päätellä että isolle koiralle 1 suklaalevy maitosuklaata ei ole niin kovin vaarallista (jos nyt ei kuitenkaan hyväksikään)
soita eläinlääkärille ja kysy tarvitseeko tehdä jotain/mitään[/QUOTE]
Aika yksilöllistä tuntuu kuitenkin olevan, millainen toleranssi koirilla on suklaan suhteen. Joillekin on tullut oireita jo hyvin pienistä määristä, toisille taas ei suuristakaan. Ja tuo teobromiini muuten kertyy koiran elimistöön, eli jos koira pääsee useamman kerran syömään suklaata niin jollain kerralla se pienikin määrä voi olla liikaa.

Ehdottomasti ottaisin yhteyttä eläinlääkäriin.
 
koiran omistaja
Koiran paino? Jos koira on isompi kuin kirppu, ei yksi MAITOsuklaalevy ole vaarallinen. Jossain on laskuri, jolla voit sitä laskea. Meil noin 30 kg koira veti suklaata ( tytön kavereilleen ostamat joululahjat ) noin 700g eikä tarvinnut lääkärille viedä kun oli maitosuklaata. Tummasuklaa olisikin eri juttu. Folio toki voi olla pahasta.
 
maer
Meidän pieni koira söi levyllisen suklaata, ja hengissä on. Vatsa meni löysälle ja virtaa riitti. Koirien pitää syödä aika monta suklaalevyä ennen kuin kupsahtavat..
 
"hmm"
Meidän 38kg painava labbis söi just reilu kk sitten 400g suklaata eikä se päivystävän eläinlääkärin mukaan vaatinut mitään toimenpiteitä/ käyntiä ell-asemalla.
Eikä mennyt edes pötsi sekaisin, taitaa olla terästä ;)
 
koiran omistaja
[QUOTE="vieras";23813752]Täyttä potaskaa.
Koira voi kuolla pieneenkin määrään suklaata(ja on kuollutkin), ihan tapauskohtaista miten koiralle käy.[/QUOTE]

Niin pieneemäärään TUMMAAsuklaata. Maitosuklaa ei ole niin vaarallista.
 
mä en tajuu, te tulette tänne kyselee mitä nyt. kun jos eläinsairastuu, niin silloin pitää soittaa eläinlääkärille ja jos lapsi sairastuu tai syö myrkkyä niin lääkärille ja myrkytyskeskukseen. niistä saa asiantuntevaa apua. ei tältä palstalta, josta saat kymmenen erilaista toiminta ohjetta
 
Niin pieneemäärään TUMMAAsuklaata. Maitosuklaa ei ole niin vaarallista.
Joo siis riippuu ihan sen kaakaon määrästä suklaassa ja koiran koosta tietty. On meilläkin koirat vahingossa joskus löytäneet suklaata.

Muistaisin, että netissä on jossain joku taulukko tai joku siitä, mikä on vaarallinen määrä minkäkin painoiselle, mutta voin muistaa väärin.
 
Meillä oli kanssa kolmen vartin labbis ja se söi yhtenä tapaninpäivänä, pellillisen juuri uunista otettuja joulutorttuja(12 kpl), kolme kappaletta 300g:n suklaarasiaa, vähän pienemmän rasiallisen marmeladia ja noin 500g salmiakki-irtokarkkeja.
Oli jätetty se ulkoeteiseen kun ulkona oli pakkasta ja sillä oli sen verran varkaanverta suonissaan, että tiedettiin ettei mikään säily jos se pääsee mässäilemään. Oli sitten murtautunut eteisestä sisälle ja siivo oli sen mukaista. Oli oksennellut limaa pitkin huushollia ja kaikki se roska mitä niistä karkeista oli tullut...
Mies sitä sitten juotti ja juoksutti ulkona vartin välein toista vuorokautta ja henkiin jäi. Tosin sillä oli jo todella paljojn harjoitusta takana.
 
meillä ei mitään vaikutusta
Meidän herkkävatsainen herra vetäs jouluna sellaisen laatikollisen Fazerinoja... Jonkun ajan kuluttua oksensi koko satsin ja that's it. Meno jatkui... ;)
 

Yhteistyössä