Nopeita & helppoja leivonnaisia, joissa ainekset vain sekoitetaan!

Viestiketju alueella 'Ruokavinkit' , aloittaja Piipa75, 13.10.2009.

  1. poyth

    poyth Vieras

    Tämä kakku kuuluu lähinnä jouluun, mutta miksei voisi tehdä myös muulloin. Ainoastaan taatelit pitää kiehauttaa, muuten vaan sekoitellaan. Parhaimmillaan kakku on muutaman päivä päästä ja kakun voi myös pakastaa.

    Kakun ohje kopiotu suoraan sivulta: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/makeat_leivonnaiset/kahvikakut/seijan_taatelikakku/

    Seijan taatelikakku

    1½-2 l kakkuvuoka
    1½ dl vettä
    1pkt taateleita (n. 300 g)
    200g voita
    2 kananmunaa
    2-3 dl sokeria
    ½ dl kermaa tai maitoa
    n. 4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    1tl ruokasoodaa
    1tl leivinjauhetta
    1-2tl vaniljasokeria

    Leivitykseen:
    voisulaa tai margariinia
    Myllyn Paras Korppujauhoja





    Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
     
    #26
  2. "Pöllö"

    "Pöllö" Vieras

    Miks pitää kiroilla. Mikä noista on helpoin?
     
    #27
  3. "Pöllö"

    "Pöllö" Vieras

  4. PANNUKKAKKU

    PANNUKKAKKU Vieras

    4 dl

    vehnäjauhoja


    1 ½ dl

    sokeria


    1 tl

    leivinjauhetta


    1 tl

    suolaa


    1 tl

    vaniljasokeria


    8 dl

    maitoa


    2

    kananmunaa


    100 g

    sulatettua margariiniaValmistusaika 45 min Ohjeet
    Jälkiruoat ja herkut - 4 annosta

    Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.

    Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia
     
    #29
  5. Äkilliseen makeanhimoon toimii itselläni seuraava resepti:

    Kaurahiutaleita
    sokeria
    voita
    kanelia

    Sekoita ainekset mukiin tai kuppiin haluamassasi suhteessa ja lämmitä mikrossa. Melkein ihan sama minkä verran laitat mitäkin niin hyvää tulee. Lisämausteeksi voi laittaa esim. omenaa tai marjoja.

    Samalla periaatteella voi soveltaa melkein mitä vain. Esim. laittaa kaurahiutaleita, sokeria, maitoa ja kaakaojauhetta kuppiin ja vetasee naamariin. Ei tarvi edes lämmittää.
     
    #30
  6. "Anki"

    "Anki" Vieras

    Äärimmäisen helppo ohje, joka ei kesäkurpitsan raastamista ja ainesten sekoittelua kummempaa tarvi. Tai no paistamisen tietenkin.

    http://kaapiolinna.blogspot.fi/2013/09/sweet-pie-o-mine-pellillinen.html
     
    #31
  7. "Ella"

    "Ella" Vieras

    Kiitti kaikista hyvistä resepteistä !!! ?
     
    #32
  8. 12v-kokki

    12v-kokki Vieras

    kookospalleroita, kaurakookospikkuleipiä ja nyt on tekeytymässä toffeeta. Toffee näyttää vähän hassulta....
     
    #33
  9. 12v-kokki

    12v-kokki Vieras

  10. "Riina82"

    "Riina82" Vieras

    Ehdottomasti amerikkalaiset browniesit. :D Oli muuten todella helppo ja nopea valmistaa.. :D http://urjalanmakeistukku.fi/amerikkalainen-keittio/300-tumma-suklaakakkujauhe-duncan-hines.html

    Tarvitset:
    1 dl Vettä
    1 dl Öljyä
    1-2 Kananmunaa (1 muna = Fudge Brownies, 2 munaa = Cake Brownies)

    Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Avaa pakkaus ja kaada jauhosisältö kulhoon. Lisää kulhoon vesi, öljy ja 1-2 kananmunaa. Sekoita kunnolla. Rasvaa uunivuoka. Tämän jälkeen kaada taikina kulhoon ja laita se välittömästi uuniin.

    Paista vuokakoosta riippuen 25-40min 175 asteessa. Voit testata kypsyyden esimerkiksi tulitikulla. Kun tulitikkuun ei jää taikinaa, pitäisi brownieskakun olla valmista. Sitten vain herkuttelemaan!
     
    #37
  11. Cartouche

    Cartouche Uusi jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.11.2013
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    MAUSTEKAKKU

    2 munaa
    3 dl sokeria
    175 g voita
    2 dl piimää
    4,5 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl ruokasoodaa
    2 tl jauhettua kardemummaa
    2 tl jauhettua kanelia
    1 tl jauhettua inkivääriä
    1 tl jauhettua neilikkaa
    2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
    + vuokaan voita ja korppujauhoja/mannasuurimoita

    Laita uuni lämpenemään 175°C. Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri keskenään, lisää sitten voisula ja piimä. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 50 min.

    SPELTTI-KARPALOKEKSIT

    50 g voita
    2 dl spelttihiutaleita
    3/4 dl sokeria
    1/2 tl leivinjauhetta
    1 muna
    1/2 dl kuivattuja karpaloita

    Laita uuni lämpenemään 175°C. Sulata voi. Sekotia kulhossa hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula, kananmuna ja karpalot ja sekoita hyvin. Nosta pieniä (teelusikallisen kokoisia) nokareita pellille, jätä tilaa leviämiselle. Paista uunin keski-tai ylätasolla n. 10 min.
     
    #38
  12. "stina"

    "stina" Vieras

    joku kysyi kauanko kuivakakku säilyy? Kauan jos se on kuivaa miks`emme puhu kahvikakusta.
    ei kahvikakun olekaa tarkoitus säilyä, syödään pois kuleksimasta.Tahi säilyy jos on pahaa. Toisaalta kun kakun pakastaa (paloina,vaikka neljäsosina) niin paranee sulaessaan kun saa hiukka kosteutta.
     
    #39
  13. NAM...

    NAM... Vieras

  14. Kantsi

    Kantsi Vieras

    #41
  15. Banaanimaustekakku TAI banaanisuklaakakku (taikinan teko 5-10 min + paisto 45 min)

    2-3 kpl banaaneja
    1,5-2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    50 g rasvaa
    1 kananmuna
    3 dl vehnäjauhoja
    1,5 tl leivinjauhetta
    0,5 tl soodaa
    1 tl kanelia ja 1 tl kardemummaa TAI 1 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tmv.)

    Sulata rasva ja anna jäähtyä hieman.
    Soseuta banaanit (vaikka haarukalla) ja lisää sokeri+vaniljasokeri banaanisoseeseen.
    Lisää sulatettu rasva ja kananmuna taikinaan.
    Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli+kardemumma TAI kaakaojauhe).
    Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin.
    Voitele ja jauhota vuoka (esim. pieni suorakaiteen muotoinen, tai 20cm irtopohjavuoka) ja kaada taikina vuokaan.
    Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

    Tarvittaessa voit jättää soodan pois (laita silloin leivinjauhetta 2 tl). Voit myös kokeilla eri mausteita, esim. neilikkaa, inkivääriä.
    Kakku on kuivakakkumainen, mutta mehukas heti lämpimänä. Voit myös kokeilla kuorruttaa kakun vaikkapa tomusokeri-tuorejuustokuorrutteella tai suklaalla.
     
    #42
  16. Hemmo!

    Hemmo! Vieras

    Mutakakku oli tosi hyvää kiitos ihanasta reseptistä!!! :)
     
    #43
  17. kesäloma2

    kesäloma2 Vieras

    [QUOTE="Julia";27184400]teen ton mutakakun varmasti tulee hyvää :)[/QUOTE]

    moi
    sun pää on kakka
     
    #44
  18. "random"

    "random" Vieras

    kokeilin noita erilasisia kakkuja ja niistä kaikista tuli hyviä
     
    #45
  19. Nam!

    Nam! Vieras

    Olen kokeillut paria noista ja hyvää oli, anteeksi kun nyt ei itsellä tule mieleen nyt ohjeita. :)
     
    #46
  20. Golgatan Olga

    Golgatan Olga Vieras

    Tarvittavat ainekset:

    LU Bastogne piparkakkuja
    Voita/oivariinia tms.
    Kondensoitua maitoa (kaupasta löytyy valmiiksi keitettyäkin)
    Banaaneja
    Pari purkkia kermaa

    Murustele piparkakut kahta lukuunottamatta. Sulata voita n. 70 g. Sekoita voi piparkakkumurujen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjan suojaksi leivinpaperi ja taputtele muru-voisekoitus vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
    Lisää kondensoitu maito (vaaleanruskeaa, toffeemaista) pohjan päälle tasaisesti. Pilko banaaneja toffeen päälle (kunnon kerros, n. 3-4 keskikokoista banaania).
    Vispaa kerma ja lisää banaanien päälle. Murusta alussa jemmaan otetut piparkakut ja koristele kakun pinta muruilla ja banaaniviipaleilla. Tarjoa kylmänä, eli valmistuksen jälkeen pidä hetki jääkaapissa, että kakku kovettuu. On sitten helpompi irrottaa vuoasta.
     
    #47
  21. "Susanna"

    "Susanna" Vieras

    Tässä mun äidin resepti jota voi tehä ihan minkä ikäset vaan. Nää on siis mikromarenkeja!
    Ainekset:
    6dl tomusokeria
    Yksi muna

    Erota munasta valkuainen ja keltuainen. Laita keltuainen syrjään/roskiin. Laita valkuainen suurehkoon kulhoon ja lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Taikinan valmistuttua ota lautanen ja/tai leivinpaperia ja laita ne mikroon jo valmiiksi. Pyörittele taikinasta palloja ja laita mikroon n. 20-40 sekunniksi, jos laitat vaikka 20 sekuntia ensin ja pallot näyttää kohonneilta, avaa mikron luukku ja kato et pysyykö ne muodossaan vai kutistuuko, jos kutistuu niin laita vielä mikroon. Kannattaa aina ensin tehä joku testikappale että minkä verran on tarpeeks, ettei vaan pala pohjaan.
    OTTAKAA HUOMIOON ETTÄ NÄÄ MARENGIT MURTUU HELPOSTI!
     
    #48
  22. Ansku ja essi

    Ansku ja essi Vieras

    Me tehdään tuota toffeeta ja se on tosi hauskaa mutta tylsistyttävää..... 20 minuuttia?! Kokoajan pitää sekoittaa tylsää
     
    #49
  23. cee mä

    cee mä Vieras

    Alkoi tänään tehdä mieli brownieta enkä jaksanut koko taikinaa yms alkaa valmistaa, joten etsin oikean ohjeen ja sovelsin siihen oman reseptini! Eli tämä on mun versio browniesta - nopeasti mikrossa!

    Mikro-Brownie
    Yksi kananmuna
    2rkl sokeria
    2-3rkl vehnäjauhoja
    1-2 1/2rkl maitoa
    1rkl öljyä
    1/2tl leivinjauhetta
    1/2tl vanilliinisokeria
    2-3rkl kaakaojauhetta (tai 3-4 riviä sulatettua suklaata)

    +Päälle:
    1dl kuohukermaa
    1/2-1dl sulatettuja/tuoreita mansikoita
    Tomusokeria

    1. Sekoita kuivat aineet keskenään
    2. Lisää joukkoon kananmuna, öljy ja maito
    3. Sekoita huolellisesti
    4. Lisää sekaan niin paljon jauhoja, että taikinaa pystyy muotoilla esim. pursottamalla
    +5. Jos tahdot muotoilla taikinan: pursota se haluamaasi muotoon lautaselle pursottimella tai pakastepussilla, jonka yhdessä kulmassa on reikä
    6. Muotoile taikina haluamaasi muotoon (ja haluamaasi astiaan, itse pursotin sydämeksi lautaselle)
    7. Laita mikroon noin 2 minuutiksi täydelle teholle
    8. Ota Brownie pois ja anna jäähtyä sen aikaa, kun teet kuorrutteen
    +9. Vatkaa kermavaahto melkein vaahdoksi, mutta ennen kuin se on vaahtoa lisää joukkoon sulat mansikat ja vatkaa sitten kokonaan vaahdoksi
    +10. Laita kuorrute brownien päälle
    +11. Siivilöi halutessasi tomusokeri brownien päälle

    Kirjotin tosi epäselvästi ja tekstissä saattaa olla virheitä (ennakoivan tekstin takia), mutta toivottavasti tykkäätte! Tässä kestää siis semmonen 5-10min taikinassa jos pursottaa ja 2 min mikrossa (lisänä kuorrutteeseen menevä aika)

    Plussat (+) tarkoittavat sellaisia kohtia, joita ei ole pakko tehdä
     
    #50
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti