nukkumaan meno aina taistelua

Heippa! Miten saatte lapsenne nukkumaan?
Meillä on 1,5 v poika, joka aina kun ollaan menossa nukkumaan, heittää koko touhun ihan pelleilyksi ja venyttää nukkumaan menoa. Aina kun on päiväuni/yöuniaika niin vähintään puoli tuntia se juttelee, pyörii, pelleilee jne. On oma huone ja oma sänky (nyt viikon verran ollut oma huone ja "isojen poikien" sänky, josta tietenkin tulee koko ajan pois), jossa nukutetaan ja ihan sama istutko vieressä, oletko toisessa huoneessa, istutko samassa huoneessa kauempana.... Menee hermot aivan totallisesti ja esim. arkenakin kun tunnin joutuu tästä taistelemaan ja poika lopulta nukahtaa puol kymmeneltä niin sitten on jo niin sippi, että ei muuta kun seuraavan päivän vaatteet valmiiksi ja sitten nukkumaan. Sama homma vaikka mieskin nukuttaisi. Mikä neuvoksi??? Hermot menee eikä näin voi jatkua.....
 
Enpä osaa oikein neuvoja antaa. Meillä on sama ongelma tuplana, eli tiedän tunteen. Kesäaikaan meillä oli joku helpompi jakso, ja siinä luultavasti auttoi se, että suurin osa päivästä vietettiin ulkona juoksennellen. Nyt olen yrittänyt taas ulkoilun lisäämistä, en osaa varmasti sanoa onko siitä apua, mutta ei se ainakaan pahenna tilannetta.
Yksi mikä auttaa omaan jaksamiseen on se, jos pystyy käyttämään tuon nukutusajan itseensä. Jos esimerkiksi nukutus ei vaadi täyttä pimeyttä, voi lukea ja silloin ei hermot mene niin helposti. Myös jumppaamista olen joskus harrastanut ja jopa puhelimessa puhumista. Joskus tuntuu että lapsi nukahtaa helpommin kun hänet onnistuu unohtamaan.
Voimia :hug:
 
Täällä tytön nukkumaanmeno on muuttunut kanssa taisteluksi unta vastaan nyt kun ikää on 1v8kk. Ihan sama monelta on herännyt tai kuinka paljon on nukkunut, onko aliväsynyt, väsynyt tai yliväsynyt. Matkalla oltiin kyllä tuossa jokin aika sitten ja siellä unirytmi hiukan siirtyi mutta ei niin radikaalisti että eikö siitä saisi edellisetä uudelleen kiinni...jospa olisikin vielä unirytmin hakemista...toivoo hän.

Yritetään vaan olla hermostumatta ja rauhallisia vaikka kuinka ois rasittavaa meinaan hermostuminen tuossa ei auta mitään vaan päinvastoin. Niin kuin sitä olis ihanaa kun nukkumaan meno olis rauhallinen tilanne, mukava asia eikä tulis mitään negatiivista fiilistä lapselle.
 
Äity
Vaikeaa on täälläkin, mut kun lapsi nukkuu (2v) viel pinniksessä, eikä tule sieltä pois, on helpompi vaan jättää hänet huoneeseensa telmimään sängyssä ja odottelemaan, että nukahtaa jossain vaiheessa. Ei se tosin vähennä yhtään sitä, et rasitun meuhkaamisen kuuntelemisesta.

Ei itke, huuda tai semmoista, leikkii vaan siellä ja pölöttää omiaan. Tämä pääsääntöisesti päiväunille mentäessä. Illalla kestää lyhyemmän aikaa, ennen kuin jo simahtaa. Ja tätä on kestänyt jo kuukausia. Välillä epäilin hampaiden puhkeamisen aiheuttavan häiriötä (tuli aika myöhään ja vieläkin osa puhkeamatta kokonaan), mut ei se selitä kaikkea. Unentarpeen väheneminen ehkä osatekijä. Itse jouduin siirtämään pv-unien aikaa reilusti myöhemmäksi, jotta edes jotain nukuttaisiin. Muutenmeni pv-unet ihan ranttaliksi, kun liian kauan sängyssä itsekseen mesosi ja siitä piristyi.

Koeta kestää, kaikilla meillä joitain ongelmia tuntuu olevan! :/
 
Äity
vielä lisäys äskeiseen, et ystävätär vaihtoi just ennen joulua isojen tyttöjen sänkyyn 1v 10kk tyttärensä ja siellä alkaa nyt vähitellen yöt rauhoittua. Nukkumaan mennään vähän kerrallaan paremmin ja yölläkään ei juosta ihan niin paljon kuin alkuun. Edelleen talutellaan sänkyyn nukkumaan kerran yössä.
Koeta pysyä neutraalina (vaikka se vaikealta kuulostaakin) ei sympatiaa eikä kiukustumista lapselle, koska joku unikirja kertoi, et molemmat pahasta. On vaan oltava tiukka ja "tasainen", nyt on aika nukkua. Piste.

Tsemppiä edelleen!
 
meillä taas
etenkin päikkäreillä on ollut ongelmana piristyminen - höpöttelee ja sit onkin uudelleen syntynyt, vaikka oli niin väsy, ettei tolpillaan pysynyt. Joten päikkärit pakko nukkua rattaissa. Illalla nukutetaan meidän sänkyyn, täytyy silittää ja paijata vaikka kuinka kauan. Silti nousee seisomaan, pyytää vettä, availee nappeja, kaikki piristyskeinot käytössä. Loppujen lopuksi touhuaa jo ihan unessa. Kyseessä siis poika, 1v3kk. Muutenkin on todella herkkäuninen, etenkin päivisin.
 
Tutun kuulloista... :whistle:

Meillä on auttanut hieman unimusiikki. Sellaista rauhallista instrumentaalista musiikkia. Myös ikkuna on auki nukutuksen ajan eli raitis ilma ja ulkoa tulevat pienet kohinat rauhoittavat.

Nukkumista ennen on todella tärkeää antaa ainakin esim. 15 minuuttia täysin kahdenkeskistä keskittynyttä yhdessäoloa!!! Sen jälkeen satu ja iltalaulu ja vielä hetki sylissäoloa, sitten sänkyyn ja itse menen viereen reunaan makaamaan, ettei pääse pois.

Ekat pari viikkoa oli ihan mahdotonta, mutta kun välillä pidin jopa käsilläni kiinni ns. väkisin, että sängyssä ollaan kun on uniaika, niin pikkuhiljaa alkoi uskomaan. Nykyään tuo nukahtaminen tapahtuu noin 10-15 minuutissa, joskus toki menee pidempäänkin, mutta pääsääntöisesti se on nopeaa ja sujuu ilman riehumista ja pyörimistä.
 
Maroon harmailee
Meillä poika 1v 8 kk ja tähän saakka unet on mennyt omassa huoneessa loistavasti, mutta... Nyt 3 viikon ajan nukkumaan meno on aivan kamalaa. Saan olla reilu puoli tuntia huoneessa, kunnes nukahtaa - ja välillä poika havahtuu siihen kun lähden ja taas alkaa kaikki alusta :kieh:
Sitten yöllä 3-4 välillä herää ja itkee ja huutaa äitiä niin kauan, että menen sängyn viereen jälleen odottaan niin kauaksi aikaa, että nukahtaa. Tätä saattaa olla kolmekin kertaa yössä. Välillä kömpii itse meidän huoneeseen yöllä ja pitää päästä meidän sänkyyn. Kyllä on todella rasittavaa!
Muutosta odotellen...
 
Ellu83
Meillä poika on 1,5v. Aikaisemmin piti nukuttaa lähemmäs 2 tuntia. :kieh: Nyt viikon ajan on ollut helpompaa. Aiemmin poika nukkui päikkärit ulkona rattaissa noin 2 tuntia. Siirryttiin sisälle, jossa nukkuu vaan tunnin. Tämä ilmeisesti oli se syy, nukkui liian pitkään ulkona niin nukkumaan meno illalla venyi siihen klo 22-23. Nyt kun aamulla herää klo 8-9, eikä klo 10, niin nukahtaa päikkäreilleki helpommin. Päivällä ja illalla menee n. puol tuntia ku nukahtaa. Luen jotain satukirjaa tai lauleskelen pojalle ja silitän nii kyllä se siihen nukahtaa. =)
Muita neuvoja ei nyt tule mieleen..
 

Yhteistyössä