Nukkuuko 3v päikkärit

Meil 3,2v herää aamuisin noin 7.30 ja menee illalla noin 21-21.30 nukkumaan. Kotona on kun pikkuveikkakin 9kk on kotona vielä. Päikkärit on tosiaan vaikeus meillä 3v kanssa. Kauanko olette nukuttaneet ja milloin annatte periksi.
 
Meillä 3,5-vuotias nukkuu päiväunet vielä ihan täysillä; aamulla herää 8 aikoihin, nukkuu päivällä n. 13-16 ja nukahtaa illalla klo.22. Mutta ei kannata vertailla mitään meidän unikekoon, on aina nukkunut mielellään ja niin paljon kuin sallitaan.. ;)
 
Jijope harmaana
Meillä poika herää yleensä 7-8 aikoihin. Nukkuu noin tunnin päikkärit 12-15 välillä. Illalla menee nukkumaan 20-21 välillä. Toisinaan nukahtaa päikkäreille nopeastikin ja toisinaan taas saattaa sinnitellä tunninkin. Välillä on päikkärit jääneet kokonaan väliin, mutta silloin onkin sitten illat olleet tosi vaikeita. Eli vielä emme ainakaan aio päiväunista luopua.
 
Lianna
Meillä poika, myös 3,2 vuotta, nukkuu päiväunet joka ikinen päivä, tarvitsee niitä ihan selvästi. Herää aamuisin n.klo.6, päiväunet n.klo.12.30-15.00 ja yöunille n.21.
Illalla luetaan satu/satuja, ja sen jälkeen vierekkäin nukahdetaan, ongelmia ei ole ollut.

 
Jijope harmaana
Lisään vielä että pojan kanssa lauletaan ennen nukkumista muutama laulu ja sen jälkeen hän jää nukahtamaan itsekseen. Toisinaan kyllä keksii kaikenlaista puuhaa yms ettei uni tulisi.
 
Mykky-Lyyli
Ei nuku. Virtaa riittää "runsaasti" klo.15 asti ja jos menis päikkäreille vasta silloin, niin sitten yöunille menosta ei tule mitään. Ihan hyvin on pärjännyt ilman päikkäreitä.
 
Toukokuussa 3v täyttävä poikamme nukkuu päiväunet. Olen selvästi huomannut, että jos olemme aamupäivällä ulkona niin päiväunille meno on todella helppoa. Mikäli olemme aamupäivän sisällä niin päiväunille meno on todella vaikeaa. On siis päivän aktiviteeteista kiinni ainakin meillä tämä nukkuminen.
 
vinkki
Päiväkodeissa olen työskennellyt ja siellä pääsee pois riippuen paikasta noin 30-45 minuutin rauhallisen makoilun jälkeen. Silittelyä, musiikkia (jos auttaa rentoutumaan), satujen lukemista. Noin puolesta tunnista tuntiin makoilua korkeintaan. Jos ei sitten j nukahda niin ei ole tarpeen. Meillä lapsi jätti päikkärit pois ton ikäisenä, moni jättää aikasemminkin. Satukasetteja kuunteli puolisen tuntia tai luin kirjoja. Ulkoilua aina aamupäivästä riittävästi, mutta eihän lapsi nuku jos ei nukuta. Mielestäni ei kannata väkisin nukuttaa lasta, voi tulla koko nukahtamisesta ja nukkumisesta negatiivinen asia. Suurin osa leikki-ikäisistä tarvitsee päikkärit mutta kaikki eivät nuku edes hektisen päiväkotielämän keskelläkään. Eikä niitä pakoteta sielläkään kunhan lepäilevät vähän. Menevät sitten ajoissa nukkumaan illalla =)
 
äiti-81
MOI! meillä kanssa 3-vuotias ei nuku päikkäreitä mutta menee ehkä sitten aikasemmin yöunille!Meillä on kanssa9kk ikäinen poika!onko ollut mustasukkasuutta sisarusten kesken?Meillä on vähän mutta nyt rauhoittumaan päin. :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.03.2006 klo 18:52 Jijope harmaana kirjoitti:
Meillä poika herää yleensä 7-8 aikoihin. Nukkuu noin tunnin päikkärit 12-15 välillä. Illalla menee nukkumaan 20-21 välillä. Toisinaan nukahtaa päikkäreille nopeastikin ja toisinaan taas saattaa sinnitellä tunninkin. Välillä on päikkärit jääneet kokonaan väliin, mutta silloin onkin sitten illat olleet tosi vaikeita. Eli vielä emme ainakaan aio päiväunista luopua.
ihan samoin
 
meillä nukkuu vielä tunnista puoleentoista eli päiväunille 13-14 välillä. Välillä on mennyt ilmankin pvunia, mutta sitten tulee yleensä pieni ylilyönti eli kiukuttelu alkuillasta kun on liian väsy. Poika nukkuu päiväkodissakin (on kolmena pvnä viikos) noin tunnin unet. Mutta jos joskus jää väliin siellä tai kotona ei se maailmaa kaada. Kotona luetaan satu ennen päikkäreitä. :wave:
 
Kyllä meilä kohta 3-v ja kohta 4-v nukkuu päiväunet, on mahtavaa että nukahtavat hyvin, mutta missään vaiheessa eivät päivän mittaan kiukkua väsymystä! Yöunia ei tuolla 4-vuotiaalla saa päästää yli 10 tunnin mittaisiksi, mutta jos pääsee, niin ei päiväunille nukahda, mutta pötköttelee pikkuveljen kanssa kuitenkin (ja minäkin olen samassa huoneessa). Jaksaa siis satunnaisia päiviä ilman päiväunia tosi reippaasti, mutta ei usein, ihan senkin takia ettei opi siihen ettei tarvi nukahtaa :)
 
Meillä tyttö täyttää huhtikuus 3v ja nukkuu viel päikkärit´. Yöunet on 21-n.07-08 ja päikkärit yleensä tunnin mittaset tossa puolen pvän jälkeen.
Oon miettiny et josko jättäis kokonaan pois mut kai ton ikänen vielä tarvii kaiken unen mitä mahdollista nukkua.
 
Meillä 3v9kk nukkuu melkein joka päivä vielä päikkärit. Ei ihan aina, mutta usein kuitenkin, ja en nukuta vaan sen mukaan miltä näyttää, että jos lapsi on selkeästi väsynyt, laitan nukkumaan ja kyllä hän silloin nukahtaakin...jos vaikuttaa pirteältä niin saa valvoa. Ja meillä joskus tarpeen vaatiessa on nukuttu päiväunet jopa vasta klo16 jälkeen ja yhtään ei häiritse yöunia, ei vaikka nukkuis 2 tuntia niitä päiväunia :D Mutta yksilöllistähän tuo on! Meidän neiti on niin kova menemään, että ei ihme jos pitääkin hiukan levätä välillä :D
 

meidän 3,5 vuotias poika lopetti päikkäreiden nukkumiset
puoli vuotta sitten, kun päikkäreille nukahtaminen rupes
kestään tunnin. Nyt päivä on säpäkkä voidaan mennäkin
vapaasti. herää 7.30 ja
nukahtaa aina kahdeksalta. on sitä omaa aikaa sitten, ihanaa!
 
Lizzy Borden
Nukkuu,nukkuu. Ja usein nukun itsekin samalla. Joskus jää väliin harvoin jos ollaan vaikka kylässä urakalla ystäväni luona,jolla on saman ikänen poika. Niissä tapauksissa neiti nukahtaa samantien kun tullaan kotiin n.kuuden maissa,viimeistään seitsemältä on sikeessä unessa. Mutta normaalisti laitan sen nukkumaan 20-22 maissa.. Nukahtaminenhan vaihtelee päivän mukaan,joskus pitää lukea kirja kirjan perään ja maata vieressä,joskus vähempikin riittää. Nyt kevään mittaan kullanmuruni on alkanut heräilemään turhan aikasin,7 maissa.Talvella nukkui pidempään.
 
meillä tyttö 4v ja nukkuu päikkärit lähes hoidossa lähes aina kun menee niin aikaisin hoitoon jo ja kotona vapaapäivinä ei aina nuku kyl,sillon jos on jotain menoa illemmal tiedossa et pitäs valvoo esim.yöhempään ni nukkuu,muuten on ilta yhtä tuskaa ja kiukuttelua....
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.03.2006 klo 20:23 Mykky-Lyyli kirjoitti:
Ei nuku. Virtaa riittää "runsaasti" klo.15 asti ja jos menis päikkäreille vasta silloin, niin sitten yöunille menosta ei tule mitään. Ihan hyvin on pärjännyt ilman päikkäreitä.
Mihin aikaan teillä lapsi käy sitten yöunille ja miten herää aamulla? Mulla myös tuttava jonka lapsi ei nuku päiväunia. ollaan ihmetelty mihin väliin ne enää mahtuisikaan kun käy 19.30 nukkumaan ja aamulla herää 8-8.30! Ei kai lapsetkaan voi vaan nukkua?
 

Yhteistyössä