Nukkuuko teidän 2-vuotiaat

Meillä oli kahden vuoden tienoilla kauhea uhmaus, joka ilmeni mm. piäväunitaisteluina. Nukutin kuitenkin, koska lapsi ei jaksanut touhuta koko päivää ilman lepoa. Nyt kaksi vuotta myöhemmin nukkuu useimpina pävinä pienet unet, joskus hieman pidemmätkin.
 
Nukkuu
Tyttömme 2 vee nukkuu päivähoitopaikassa 2 h päivällä ja kotona tai mummon luona jopa 3-4 tuntiakin päiväunia vetelee.. Väsähtää kun aamupäivän leikkii ja sitten syö lounaan, niin meinaa ihan simahtaa tuolille jos ei sänkyyn pääse !
 
Yökukkuja
Meillä kanssa nukutaan, poika siis jo 3v. Muistan kyllä, että tuossa 2,5v. kieppeillä oli nukahtamiset päikkäreille melko hankalia, siis kotona ei hoidossa. Mutta nyt taasen tuntuu, että päikkärit ovat tosi tärkeät. Saattaa siis teilläkin olla vain joku sellainen kausi, toivottavasti.
Päikkärit kun kyllä tekisivät tosi hyvää vielä noinkin pienelle kaverille. Äidille vain `taistelu´tsemppiä päikkärihetkille!
 
Meillä neiti menee vielä ihan suosiolla päikkäreille kop...kop, saa nähdä milloin alkaa vastustelemaan. Isoveli 4v. nukkuu tosi harvoin, vaikka varmasti vielä hyvää tekiskin, mut ei rauhotu, niin minkäs mahtaa.
 
Riffa
Meillä taitaa pväunet pikkuhiljaa loppua. Tyttö on 2v4kk, on ollut jo pidempään taistelua, että saadaan nukkumaan päivällä. Nyt on ruvennut nukkumaan öisin 12h ja se tuntuu riittävän.
Monet ovat sanoneet, että kun lapsi on kotona niin päiväunet loppuu aikaisemmin.Päiväkodissa lapset nukkuu paljon pidempään.
 
unettomat
Ei nuku 2v. eikä 3 v. Vaikka kuinka yrittää niin kumpikaan ei rauhoitu millään nukkumaan. Illallakin nuoremman nukuttaminen on vaikeata. Olisi ihanaa kun nukkuisivat päivällä. Molemmat ovat TOSI vilkkaita. Jos jompikumpi sitten jostain syystä nukkuu tunninkin päivällä niin ei ole toiveitakaan että nukuttaisiin sitten yöllä. :headwall:
 
Kyllä nukkuu, ikää 2,7v. Nukahtaminen jo jonkin aikaa vaikeeta, mutta kun nukahtaa niin sitten nukkuu 1-3h. Tässä 2-3v välillä tuo uhmaaminen on helppoa ton nukahtamisen kanssa, joten se vaihe kyllä menee uhman myötä ohi, ja lapsi taas nukkuu unet mielellään. Kuten täällä jo joku kertoikin omasta kokemuksestaan myös. Ei pärjää ilman päivälepoa noin pienet vaikka yöunet oliskin ok. Lapsen hermosto tarvitsee sen levon. Tuleepi käytöksen yms kanssa ongelmia jossain vaiheessa...sanoovatten jotkut "asiantuntijat".
 
äiskä82
Meidän molemmat lapset nukkuu vielä joka päivä päiväunet,poika on 4v ja tyttö 2v5kk.Välillä on ollut molempien kanssa aikoja kun on saanut jopa tunnin/ylikin nukataa mutta tällä hetkellä nukahtavat n.10-15 minuutissa.Ja meillä nukutettu lapset aina niin että minä makaan lasten vieressä niin kauan kunnes nukahtavat.
 

Yhteistyössä