"NYT LOPETAT TAI..." Miten teillä jatkuu lause?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
xcv
...pelikielto (xbox/tabletti/kännykkä kaikki pois)
...ruutukielto (sisältää myös telkan)
...kotiaresti

Ylläkuvattu järjestys ja myös tehoavat tuossa järjestyksessä, kotiaresti siis pahin.
 
Nyt lopetat tai et saa suklaata !Tehokas kielto 11-vuotiaalle herkkusuulle ! Toinen tapa on uhata ottaa pois kännykkä tai ettei saa avata tietokonetta. Nettiriippuvainen lapsi, olisi tuntikausia koneella tai kännykällä joka päivä, jos en vahdi.
 
.. tai en ota sinua mukaan kauppaan / et pääse tarhaan / et saa katsoa telkkaria.

Nelivuotiasta en kyllä voi oikeasti jättää ottamatta mukaan kauppaan tai viemättä tarhaan, mutta se ei onneksi sitä vielä tiedä, niin uhkailu toimii :D
 
vierailija
Tilanteesta riippuen joko "Nyt lopetat. Heti."

Tai sitten "nyt lopetat tai mä meen mörrimöykyn koloon ja tuun takasi vasta kun olet taas kunnolla". Lapset, 5 v ja 3 v, ottavat tämän tosissaan sillä vain äiti tietää missä mörrimöykky asuu. Ei saisi tietenkään uhkailla lähtemisellä mutta oikeasti heitä ei ole koskaan jätetty yksin/kaksin, ovat kotona hoidossakin eivätkä siis edes tiedä miltä tuntuisi jos äiti ei olisikaan paikalla.
 
vierailija
...tai et pääse mukaan.

Silloin kun ollaan kotona, saa lapsi osoittaa mieltään omassa huoneessa juuri niin paljon ja niin kauan kuin haluaa, mutta silloin kun pitäisi lähteä johonkin, ei voi odotella känkkäränkän laantumista. Kotiinjäämisellä uhkaileminen yleensä toimii hyvin.
 
vierailija
4-vuotiaan kanssa vain suoraa tilanteeseen liittyviä. Jos heittelee lelua niin "tai minä otan se pois", jos perseilee ruokapöydässä niin "tai saat poistua pöydästä" jne. Mitään asiaan suoraan liittymättömiä rangaistuksia ei olla vielä käytetty.
 

Yhteistyössä