nyt pitää miunkin raivota ihanasta arvauskeskuksesta! 4h olen istunut kännykkä korvalla, koettanut ..

[QUOTE="vieras";27961759]Onkos sulla Pronaxenia? Ja koska et pääse puhelimella läpi, marssi sinne tk:n luukulle, lapsi pääsee varmasti, vaikka ylimääräisenä??[/QUOTE]


oli mutta loppui, mies tuossa itseasiassa etsiikin reseptiä että jos sitä saisi haettua.. tytöllä oli pienempämä alvariinsa korvatulehduksia ja silloin sai pronax-reseptin
 
"hhh"
no jos siellä ei vastata niin päivystykseen vaan. et sä varmaan sydänkohtauksessakaan tai isossa verenvuodessa jää odotteleen puhelimeen vastaamista? ja sä sanot että pieni on ihan tarpeeks kärvistellyt ja oot niin kauan soittanu.
 
ihana tuo yksityinen lääkäri joka on tyttöä hoitanut, ei ollut vapaita aikoja mutta lupasi puhelimessa iuusia
pronax-reseptin joten mies suuntaa apteekkiin nyt sitten.. eikähän tässä aamuun asti pärjätä
:) positiivista sentään on se, että infektioastmat näyttävät olevan historiaa! vielä pari vuotta sitten, olisimme nyt sairaalassa kun edes ventolin ei auttaisi tyttöä hengittämään..
 
miksi et sillon yöllä soittanu ensineuvoon, jos olet siis Mlin alueelta?

Olisit päässyt ilman ruuhkia läpi.
suoraan sanoen ei tullut mieleen, kun oli vielä hampaita kiukkuva vauvakin hoidettavana..! eikä tyttö yöllä valittanut korviaan, vain yskää ja sitä että on niin kamalan sairas olo. annoin ventoliinia ja otin molemmat tytöt kainaloon
 
Viimeksi muokattu:
niin siis
ens kerralla soittelet yöllä jo ensineuvosta lääkäriajan seuraavalle päivälle, jos sille näyttää. Ei sitä soittelemista tartte oikeesti alottaa vasta 7.30, kun kaikki muutkin soittaa sillon. :)
 
Täällä toimii hyvin
Meillä kyllä pääsee terveyskeskukseen kun vaan marssii sinne ennen klo 15, jos ei ole omalääkäriä eivät edes anna puhelinaikoja. Odottamaan olen joutunut ensin noin 10 minsaa jonka jälkeen ilmoittautuminen sairaanhoitajalle joka päättää sitten onko lääkäri tarpeen ja ottaa tarvittaessa vaikka senkan samalla. Jos lekuriin tarve laittaa jonoon jossa en ole kyllä joutunut sielläkään tuntia pidempään koskaan jonottamaan.
 
"vieras"
[QUOTE="Sirkkeli";27961747]Meidän kaupungissa ruvetaan jakelemaan päivystysaikoja terveyskeskuksen lääkärille klo 8. Ja sitten kun ne ajat on loppu, niin ne on loppu. Sitten odotat ilta neljään, ja rupeat varailemaan aikaa päivystykseen, joka on sairaalassa. Vaikka olisi kyse lapsesta tai kuinka kipeästä hyvänsä.[/QUOTE]

Meidän kaupungissa on vähän vastaava systeemi, kahdeksalta aletaan soittelemaan aikaa, menee automaattiin ja soittelevat sitten takaisin. Jos systeemit ei ole nurin, sitäkin on tapahtunut aika usein. Päivystykseen ei tarvitse enää soitella erikseen, kirjaavat tiedot valmiiksi ja neuvovat menemään sinne päivystykseen sen avautuessa. Hoitotarpeen arviointi tehdään jo sillä ensimmäisellä puhelulla.
 
järkyt erot
Se on muuten hullua, miten paljon eroa voi olla terveyskeskuksilla! Kun kuuluin Herttoniemen terveyskeskukseen, paikka oli aina täynnä eikä hoitajia näkynyt missään, lääkäreitä ei ollut jos aikaa yritti varata ja samassa odotustilassa oli niin sairaita lapsia kuin täriseviä narkkareitakin (jotka uhittelivat hoitajille välillä). Puhelimella ei päässyt läpi ollenkaan. Nyt parin kilsan päässä Laajasalossa soitan aamusta ja käytössä on takaisinsoittopalvelu; minulle soitetaan parissa minuutissa takaisin ja ajan olen saanut joka kerta 2-3h päähän, myös ei-akuutin. :O Eipä ole näkynyt narkkeja ja esim. neuvolan puoli on erotettu omaan siipeensä kokonaan.
 
"sairaanhoitaja"
Yleisin virhe, minkä ihmiset tekee soittaessaan aikaa terveyskeskukseen, on se että jonottaa roikkuvat puhelimessa minuutin tai kaksi ja sammuttavat luurin, kun eivät jaksa enää jonottaa. Pitäis vain sitkeästi roikkua jonossa yhteys päällä, kyllä nyt useimmissa paikkakunnissa viimeistään 10 minuutin kuluessa vastataan puhelimeen. Ruuhkaisaa on toki joo, etenkin aamuisin, mutta maltti on valttia.

Sitäpaitsi jos lapsellasi on kyse mahdollisesta korvatulehduksesta, kannattaa varata se lääkäriaika jotta saa antibioottikuurin.
 
Ei meilläkään tarvi päivystykseen varata aikaa, tietenkin on hyvä jos soittaa niin sieltä voidaan vähän sanoo koska kannattaa tulla, mutta kyllä paikalle voi vaan mennä. Yksityisellekin meillä pääsee vaikkei aikoja oliskaan, meijät ainakin otettu aina vaikka aikoja ei oliskaan kun oon soittanu ja sanonu et tänään pitäis päästä ni johonkin väliin mahdutettu ja kerran otettu sulkemisajan jälkeen ylimääräsenä.

Mutta tosi hyvä jos lääkkeet sen verran auttaa et kestää huomiseen asti odottaa, sit vaan huomenna heti ku ajanvaraus aukee niin soittamaan, mieluiten jo vähän ennen et pääsee varmasti läpi heti.
 
saunatonttu-sandra
onneks toimii ympärivuorokautinen päivystys, ei tartte ku marssia ovesta sisään ja ilmoittautua hoitajalle joka laittaa jonoon

joskus joutunut odottaa lapsen kanssa kolmisen tuntia, mutta se on tiedossa, että meillä kun lapsen kanssa lääkäriin mennään niin eväät napataan mukaan,, harvoin onneks kipeitä ovat
 
Meilläkin (lpr) muuttui viime vuonna tk:n päiväpäivystys niin että ensin pitää soittaa ja varata aika. Soittoon vastaaja päättää pääsetkö sairaanhoitajalle vai lääkärille.
Onneksi toimii sekin että soittavat takaisin jos jättää soittopyynnön. Tosin on käynyt niinkin etteivät soittaneetkaan koskaan takaisin. Sit seuraavalla kerralla jonotinkin 30 minuttia että vastasivat.
Ja oon kyllä saanut samalle päivälle ajan akuuttitilanteissa.

Aiemmin tk:n päiväpäivystys toimi niin että sinne vaan marssittiin paikalle ja jonotuslippusysteemillä mentiin. Ja tk:ssa oli aina valtavasti porukkaa. Hyvin pääs taudin leviämään kun ootteli monien kymmenien ihmisten kanssa omaa vuoroaan tunteja, ens sh:lle ja sit toiset tunnit lääkärille.
 
Loppakorva
[QUOTE="sairaanhoitaja";27962295]Yleisin virhe, minkä ihmiset tekee soittaessaan aikaa terveyskeskukseen, on se että jonottaa roikkuvat puhelimessa minuutin tai kaksi ja sammuttavat luurin, kun eivät jaksa enää jonottaa. Pitäis vain sitkeästi roikkua jonossa yhteys päällä, kyllä nyt useimmissa paikkakunnissa viimeistään 10 minuutin kuluessa vastataan puhelimeen. Ruuhkaisaa on toki joo, etenkin aamuisin, mutta maltti on valttia.

Sitäpaitsi jos lapsellasi on kyse mahdollisesta korvatulehduksesta, kannattaa varata se lääkäriaika jotta saa antibioottikuurin.[/QUOTE]

Mulla ainakin puhelin katkaisee kun pari kertaa tuuttaa varattua.

Ja joku ihmetteli että miksi hoitajat päättää kuka pääsee lääkärille, niin kukas sen sitten päättäisi ellei hoitajat?

Niin ja meilläkin soitetaan aika päivystykseen.
 
"vieras"
Mulla ainakin puhelin katkaisee kun pari kertaa tuuttaa varattua.

Ja joku ihmetteli että miksi hoitajat päättää kuka pääsee lääkärille, niin kukas sen sitten päättäisi ellei hoitajat?

Niin ja meilläkin soitetaan aika päivystykseen.
Niin niin, mutta kun se hoitaja saattaakin evätä lääkäriin pääsyn. Eikö sitä nyt perhana pidä ihmisen päästä lekuriin jos ittensä sairaaksi tuntee. Mutta ei, ei pääse jos hoitaja päättää että et ole tarpeeksi kipeä : /
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27965830]Niin niin, mutta kun se hoitaja saattaakin evätä lääkäriin pääsyn. Eikö sitä nyt perhana pidä ihmisen päästä lekuriin jos ittensä sairaaksi tuntee. Mutta ei, ei pääse jos hoitaja päättää että et ole tarpeeksi kipeä : /[/QUOTE]

Ja ennen sai ajan lääkäriin kun vaan soitti terveyskeskukseen, nykyään ei olekaan yhtä helppoa. Sun pitää vakuuttaa se hoitaja ensin.
 
"vieras"
tänään on aika yksityiselle, katsokoon nyt kurkun & korvat vaikka tyttö onkin pirteä & kivuton, nuha vain pännii pientä.. mutta tuo ensineuvon toiminta, aarhg |O
Se Pronaxen on hyvä särkylääke korviin. Muistan kuinka päivystyksen hoitaja minulle puhelimessa motkotti, kun ei hänen neuvojensa mukaista panadolia sattunut olemaan varastossa, kun lääkärille aikaa halusin. Pronaxenia tietysti annoin ja hieman oli päivystykseen mennessä olo, että tultiinko turhaan, lapsi jaksoi siellä pirteänä leikkiä, eikä ollut tietoakaan siitä parkuvasta sairaasta lapsesta, joka oli, kun aikaa varasin annettuani ensin lääkettä.

No lääkärin kurkatessa ensimmäiseen korvaan ei sitten tarvinnutkaan mitään selitellä, sanoi siellä olevan selvän märkäisen tulehduksen. Ja lääkäri sanoi Pronaxenin tehoavan yleensä parhaiten noista lääkkeistä korviin.
 

Yhteistyössä