Oisitko suuttunut tämmöisestä?

  • Viestiketjun aloittaja Herneet nenässä
  • Ensimmäinen viesti
"Jaahas"
Kylläpä ihmiset vetää pienistä asioista herneet nenään...

Kyllä se ääni muuttuu siinä vaiheessa kun omalle 16vuotiaalle kullannupulle myydään siideriä ilman että
kysytään papereita-sitten täällä vingutaan ku kaupan täti TAAS tuhmasti (mikä tietysti tossa asiassa onkin totta)!

Meinasitko ap että sä olet automaattisesti täysikänen kun olet raskaana??
 
Ohjeistus on että kaikilta seurueen alle 30-vuotta näyttäviltä kysytään paperit.

Asia vaan on niin että on sellaisiakin raskaana olevia jotka juo, vaikka tosi vähän oliskin. Mutta onhan se totta että joskus voi käyttää tilanteessa maalaisjärkeä, kuten raskaanaolevat ja mukana olevat lapset. Se jää myyjän päätettäväksi, jos ei erikseen ole toimipaikassa annettu ohjetta siitäkin.

Just eilen näin kaupassa kun isällä oli teini-ikäinen poika mukana kaupassa eikä saanut tupakkia ostettua. Myyjä kyllä kysyi tuleeko tälle nämä tupakat ja kieltävästä vastauksesta huolimatta ei myynyt isälle. Siinä mietin jo että onko oikein.

Välitysepäilyhän riittää myymättä jättämiseen, esim että näkee että joku teiniporukka vaikka jää odottamaan ja joku menee ostamaan juomia. Siinäkin yksi aika tulkinnanvarainen ohjeistus.

Esimerkiksi peleissä on sellainen ohjeistus että jos kysyt tuleeko alaikäiselle lapselle, ja vastataan myöntävästi, niin ei myydä. Muuten on uskotaan vanhempia, kuten muistaakseni alle 15(?)vuotiaan lapsen iästäkin uskotaan aina vanhempia. Sain kassalla kerran äidin vihat päälleni kun hän meni myöntämään että K18 peli oli menossa alaikäiselle lapselle (joka oli mukana). Muisti vielä mainita että voi käydä sen toisesta kaupasta ostamasta ilman lasta. No, minkäs minä voin jos ohjeistus on tämä ja meni vielä myöntämään kysyttäessä? Kun sitä ikärajavalvontaakin tapahtuu niin ei ole kiva olla sitten syypää sakkoihin ja myyntikieltoon joka kaupalle tulee.
 
Viimeksi muokattu:
"jep jep"
Mikä idea on ohjeistuksissa, jos niitä ei kirjaimellisesti noudateta?

Eli sulle ei myydä alkoholia jos sulla on lapset mukana kaupassa. Kaikkien sinun mukana olevien täytyy olla yli 18v. Tässä nussitaan pilkkua. Ainostaan maksajan pitää näyttää paperit, mutta joku vitun ääliö on saanut päähänsä, että myös seuralaiselta pyydetää jos näyttää alla 30v.
 
[QUOTE="jep jep";28903554]Eli sulle ei myydä alkoholia jos sulla on lapset mukana kaupassa. Kaikkien sinun mukana olevien täytyy olla yli 18v. Tässä nussitaan pilkkua. Ainostaan maksajan pitää näyttää paperit, mutta joku vitun ääliö on saanut päähänsä, että myös seuralaiselta pyydetää jos näyttää alla 30v.[/QUOTE]

Ihan helvetin loistava ohjeistushan tuo on. Odotan jo innolla ku teinilauma valuu kaljakorien kans kassalle, onhan yksi jo 18v!
 
"..."
Tässä unohdetaan se, että ap ei ollut ostajana vaan ostajan seurassa. Naurettavaa, vetäisin todellakin herneet nenään ja pyytäisin pomon paikalle.
Kattoo paljon teitä mammoja naurattaa jos tartteette vaikka karjalanpaistiin olutta (koska tehän ette juo) ja sitä ei teille myydä koska teillä on 13v. lapsi mukana tai vaikka aikuinen lapsi mukana jolla ei ole papereita näyttää.
 
Herneet nenässä
[QUOTE="Jaahas";28903513]Kylläpä ihmiset vetää pienistä asioista herneet nenään...

Kyllä se ääni muuttuu siinä vaiheessa kun omalle 16vuotiaalle kullannupulle myydään siideriä ilman että
kysytään papereita-sitten täällä vingutaan ku kaupan täti TAAS tuhmasti (mikä tietysti tossa asiassa onkin totta)!

Meinasitko ap että sä olet automaattisesti täysikänen kun olet raskaana??[/QUOTE]

Minkäs sitä ihminen tunteilleen mahtaa. Vai ookko sie täydellinen? Emmä nyt oo menossa sinne huutamaan, kuhan tääl kotona vähä hermoon ja huomenna en ees koko juttua muistele.
 
[QUOTE="...";28903570]Tässä unohdetaan se, että ap ei ollut ostajana vaan ostajan seurassa. Naurettavaa, vetäisin todellakin herneet nenään ja pyytäisin pomon paikalle.
Kattoo paljon teitä mammoja naurattaa jos tartteette vaikka karjalanpaistiin olutta (koska tehän ette juo) ja sitä ei teille myydä koska teillä on 13v. lapsi mukana tai vaikka aikuinen lapsi mukana jolla ei ole papereita näyttää.[/QUOTE]

Onko jollekulle sitten oikeasti kieltäydytty myymästä olutta jos on 13v mukana? Siinä tapauksessa mäkin olisin jo huuli pyöreänä ja kyselisin että mitä hittoa. Ellei tämä 13v sitten olisi vanhemman näköinen.
 
[QUOTE="...";28903575]Pikkasen eri tilanne kuin selvästi aikuinen ihminen on kyseessä.[/QUOTE]

Ohjeistus oli että paperit kysytään alle 30veeltä. Sitä me ei tiedetä näyttikö aloittaja selvästi yli 30-vuotiaalta... Muuten papereiden kysyminen oli ohjeistuksen mukaan täysin ok.
 
Pin
Ihan helvetin loistava ohjeistushan tuo on. Odotan jo innolla ku teinilauma valuu kaljakorien kans kassalle, onhan yksi jo 18v!
No voihan se teinilauma odotella kauempanakin, mitä eroa? :D
Saavat samat kaljat ja se yksi täysi-ikäinen hakee vaan pariin otteeseen jos ei kantaa jaksa. On minustakin tosi huvittavaa että vaimolta kysytään papereita miehen ostaessa saunakaljan tai perheen lapsilta kysytään ja otetaan sitten alkoholit pois kun ei ole lapsillansa ikää.

Tulee vähän mieleen sellainen kusipääkassa joka oikein odottaa saavansa näpäyttää tavallisia asiakkaita ja kokee tyytyväisyyttä kun sai viedä jonkun perheen siiderit kun ei ollut raskaanaolevalla vaimolla papereita. Ja näitä ON, olen itsekin törmännyt useampaan tällaiseen itse kassalla työskennelleenä jotka tekivät ihan tahallista kiusaa asiakkailleen jutuissa joissa asiakas ei periaatteessa voi sanoa mitään. Jutellut siis takahuoneessa kun pikkumartat on hihitelleet "voittoaan"? Vähän turhaa nöyryyttämistä kun kyllä se mies voisi ne kaljat erikseen hakea vaikka kaikille kylän teineille jos oikeasti haluaa.

Ymmärrän ap:n harmia hyvin.
 
Siis käytännössähän kauppa saa kieltäytyä myymästä kenelle vaan mitä vaan.

Mutta se mikä tässä pistää silmään tosiaan on se, että jos mies ostaa kaljan ja maksaa siitä, niin ei sinun papereillasi ole mitään merkitystä silloin.
 
  • Tykkää
Reactions: Porho ja Pin
kassa-neiti
[QUOTE="vieras";28903405]Eikö ne paperit kysytä siltä henkilöltä, joka maksaa ostokset.[/QUOTE]

Ei vaan kaikilta mukana olleitakin jos näyttävät olevan alaikäisiä, liian päihtynyt porukassa aiheuttaa myös sen, ettei myydä!;)
 
Suomi vaan muuttuu vuosi vuodelta pahemmaksi tuon isoveli valvoo kulttuurin kanssa. Pian ei kai ravintolassakaan saa tilata ruuan kanssa viinia/ olutta jos on ala-ikaisia seurueessa. Ai niin, alkoholin normaalikaytto ja nauttiminenhan onkin jo kiellettya lasten edessa. Maitoa vaan tuopillinen palan painikkeeksi.
 
ssss
Kyllä, suutuit todellakin turhasta :D paperit täytyy kysyä kaikilta samassa porukassa olevilta. Olen itse jättänyt kerran myymättä kun ilmeisesti äiti oli noin 16-vuotiaan tyttären kanssa kaupassa ja kuulin kun tyttö kuiskasi mitä tupakkaa hänelle. Jotkut vanhemmat tosissaan ostavat lapsilleen. Sellaistakin tiedän sattuneen että nuori valitsee alkoholijuomia vanhempien ostoskärryyn.
 
Sairasta
No kyllä suuttuisin ja antaisin palautetta.

Onhan tuo aivan typerää, ettei mies saa ostaa itselleen olutta, kun muana olevalla vaimolla ei ole papereita mukana! :O JA kun kyseessä on kuitenkin n 3-kymppiset ihmiset, että epäselvää ei varmasti ole, että onko kyseessä hieman alle vai yli 18-vuotias... Joku tuossa ohjeessa on pahasti pielessä.

Ajattelisin itse, että ohje kysyä paperit alle kolmekymppisen näköisiltä helpottaa myyjän työtä: ei tule sitä kiusallista tilannetta, että anteeks ku kysyn, mutta en oo ihan varma, tai kehtaanko kysyä -ajatuksia. Että asiakkaat tietävät, että siinä se raja menee. Mutta ajattelen, että ei sitä pakko ole kysyä, jos ihmisestä näkee, että aikuinen on selvästi. Harva 29-vuotias on niin hyvin säilynyt, että alle täysikäiseltä näyttää.
 
Plöplö
Väännetäänpä ratakiskosta:

Kauppa valvoo henkilöpapereiden tarkistamista omilla valeostajillaan (mystery shopperit) tarkasti, sillä jos ns. virallisen puolen valvojalta ei henkilöpapereita kysyttäisi, niin kauppa menettää pahimmillaan alholin ym. myyntiluvat. Ei varmaan tarvitse kenellekkään erikseen selventää, mitä tämä tarkoittaa kaupan taloudelle, tod. näk helppo arvata, vaikka ainut koulutus ennen mamma-aikaa olisi Peräpihtiputaan peruskoulu.

Jos myyjä jää kaupan omille tarkastajille kiinni, niin tulee myymäläkohtaisia seuraamuksia, jopa irtisanominen. Siinä vaiheessa myyjää tuskin kiinnostaa miettiä, kuka nyt ehkä on sen ja sen ikäinen, kun asian varmistamiseen on hyvin yksinkertainen keino: pyytää henkilöllisyystodistusta. Ja hox, myyjä ei enää tänä vuonna muuttuneen käytännön jälkeen arvioi, kuka näyttää alle 18-vuotiaalta, vaan kuka näyttää alle 30-vuotiaalta. Ja kun se päätös kysyä pitää tehdä noin 1,5 sekunnissa..

Se, että on tatuointi, armeijan univormu tai kantavana, ei ole virallinen todistus iästä. Yllättäen.

Se, että on aikuinen, tarkoittaa sitä, että kun joku pyytää todistamaan henkilöllisyyden, ei voi sanoa että haistappa paska, soita mun mutsille ja kysy. Se tarkoittaa sitä, että on ihan korkeimman omakätisesti vastuussa omasta itsestään, ottaa mukaan henkillöllisyystodistuksen kun lähtee ovesta ulos tai jos ei ota, niin ei tule nillittämään kaksplussaan että yhyy kun tuhmasti täti kysyi, vaikka se on sen työ, se on siihen täysin oikeutettu. Ja velvoitettu. Ite olette vastuussa itsestänne, vaikka se niin epäreilua nyt onkin ja ihan kamalaa.

Ja jos nyt joku tulee vielä vinkumaan siitä, että tervettä järkeä voisi käyttää niin voi itse ottaa occamin partaveitsen käteen ja miettiä löytyykö sellaista kaupan kassojen päästä, vai olisiko ne ehkä jossain muualla jos löytyisi. Terveisin kaupan kassa.
 
  • Tykkää
Reactions: Extra Virgin
Kauppa ei menetä alkoholin myyntilupaa siitä automaattisesti että joku sai ostettua kaljaa eikä olisi saanut.

Siitä tulee käytännössä varoitus ja jos toiminta on jatkuvaa sekä sen voi osoittaa toteen että tarkoituksenmukaisesti toimitaan ko. kaupassa näin, tilanne on toinen.

Ei tämä maa nyt niin natsimesta ole mitä jotkut haluavat antaa ymmärtää.
 
haloo
Alkuperäinen kirjoittaja Plöplö;28903658:
Väännetäänpä ratakiskosta:

Kauppa valvoo henkilöpapereiden tarkistamista omilla valeostajillaan (mystery shopperit) tarkasti, sillä jos ns. virallisen puolen valvojalta ei henkilöpapereita kysyttäisi, niin kauppa menettää pahimmillaan alholin ym. myyntiluvat. Ei varmaan tarvitse kenellekkään erikseen selventää, mitä tämä tarkoittaa kaupan taloudelle, tod. näk helppo arvata, vaikka ainut koulutus ennen mamma-aikaa olisi Peräpihtiputaan peruskoulu.

Jos myyjä jää kaupan omille tarkastajille kiinni, niin tulee myymäläkohtaisia seuraamuksia, jopa irtisanominen. Siinä vaiheessa myyjää tuskin kiinnostaa miettiä, kuka nyt ehkä on sen ja sen ikäinen, kun asian varmistamiseen on hyvin yksinkertainen keino: pyytää henkilöllisyystodistusta. Ja hox, myyjä ei enää tänä vuonna muuttuneen käytännön jälkeen arvioi, kuka näyttää alle 18-vuotiaalta, vaan kuka näyttää alle 30-vuotiaalta. Ja kun se päätös kysyä pitää tehdä noin 1,5 sekunnissa..

Se, että on tatuointi, armeijan univormu tai kantavana, ei ole virallinen todistus iästä. Yllättäen.

Se, että on aikuinen, tarkoittaa sitä, että kun joku pyytää todistamaan henkilöllisyyden, ei voi sanoa että haistappa paska, soita mun mutsille ja kysy. Se tarkoittaa sitä, että on ihan korkeimman omakätisesti vastuussa omasta itsestään, ottaa mukaan henkillöllisyystodistuksen kun lähtee ovesta ulos tai jos ei ota, niin ei tule nillittämään kaksplussaan että yhyy kun tuhmasti täti kysyi, vaikka se on sen työ, se on siihen täysin oikeutettu. Ja velvoitettu. Ite olette vastuussa itsestänne, vaikka se niin epäreilua nyt onkin ja ihan kamalaa.

Ja jos nyt joku tulee vielä vinkumaan siitä, että tervettä järkeä voisi käyttää niin voi itse ottaa occamin partaveitsen käteen ja miettiä löytyykö sellaista kaupan kassojen päästä, vai olisiko ne ehkä jossain muualla jos löytyisi. Terveisin kaupan kassa.
Edelleenkin OSTAJAN on näytettävä paperit, mutta millä oikeudella kysytään papereita kolmekymppiseltä seurassa olevalta henkilöltä.
 
näinkin voisi käydä.
Mitäs jos satut kassajonossa juttelemaan jonkun kanssa ja kassaneiti olettaisi tämän henkilön olevan seurassani niin pitääkö hänenkin näyttää paperit jotta saan olutta entäs jos vaikka juttelen parinkin ihmisen kanssa jonossa säästä niin pitääkö heidänkin näyttää paperit jotta saan olutta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja näinkin voisi käydä.;28903684:
Mitäs jos satut kassajonossa juttelemaan jonkun kanssa ja kassaneiti olettaisi tämän henkilön olevan seurassani niin pitääkö hänenkin näyttää paperit jotta saan olutta entäs jos vaikka juttelen parinkin ihmisen kanssa jonossa säästä niin pitääkö heidänkin näyttää paperit jotta saan olutta.
Juu, ei passaa jutella tutuille tai tuttujen lapsille kun on kaupan jonossa :LOL:

Ne on nämä jotkut sekoittaneet kaksi asiaa keskenään, nuorisojoukon jotka käy ostamassa kaljaa ja maalaisjärjen käytön.
 
  • Tykkää
Reactions: kaalimaan vartija

Yhteistyössä