Olen pienen lapsen äiti, ja mietin itsemurhaa :(

  • Viestiketjun aloittaja itkusilmässää
  • Ensimmäinen viesti
itkusilmässää
Olen ollut masentunut ja nyt viime päivinä on tullut todella paha olo. Olen tuon yhden ketjun aloittaja, jossa haukutaan huonoksi äidiksi usean sivun verran. Ehkä on parempi, että lapseni sitten jää ilman äitiä? Jäähän hänelle isä. En vaan jaksa yrittää enää kun aina vaan lopputulos on huono. Ei ole ketään kenelle kertoa pahasta olosta, ei läheisiä. Mies huomaa, että itkeskelen paljon ja elämänilo on kadonnut. En tiedä mitä tekisin. Itkettää vaan. Kun ei ole ystäviä, ei omaa äitiä tai siskoa, ei ketään jonka kanssa jutella, eikä mies osaa tukea tai puhua, niin on vain umpikuja ja kuristava olo kurkussa :`(. En pysty menemään ulos, en enää edes hymyile ja kasvot on jähmeät ja vieraat. Tuntuu että tähän ei ole mitään ratkaisua.
 
Samoin täällä
Varaa aika terveyskeskusken lääkärille. Hän ohjaa sinut eteenpäin. Sinä olet lapsellesi ainoa äiti. Olet korvaamaton. Lapsesi takia hae apua. Sitä kyllä on saatavilla. :hug:
 
mutta
Mene lääkärille! Ja kerro kaikki tämä. Lääkitys auttaa taatusti pahimman yli. Lapsellesi on joka tapauksessa parempi, että äiti on elossa kuin kuollut. kärsit sitten itse kamalasta elämästäsi, mutta ainakin olet olemassa , se on sinun lapselle niin älyttömän tärkeätä. Mutta hei hae apua, jooko! Terveyskeskuksesta tai yksityislääkäriltä. Olen ollut samassa tilanteessa! Halauksia ja voimia!!!!
 
hätä
Paras, ja vaikuttavin askel on kun otat yhteyttä neuvolaan vaikka.
Ja et päästä irti puhelimesta ennenkuin kerrto kaiken mitä sun ajatuksissa ja mielessä liikku.
Tsemppiä! Olen kokenut samanlaista. Nyt pystyn jopa hengittämään kaiken paskan jättäneenä, ja tukea saaneena. :)
 
"ritu"
Nyt kipin kapin neuvolaan apua saamaan! Itsellänikin oli pojan syntymän jälkeen vastaavaa, ammatti-ihmiset osaavat auttaa ja tietävät mitä tehdä. Hormonit aiheuttaa vaikka mitä, ei kannata hormonihuuruissa mennä tekemään peruuttamattomia päätöksiä. Lapsesi elämä on tässä myös kyseessä, mieti miltä hänestä tuntuu isompana kun tajuaa ettei hänellä ole äitiä... :-(
 
Varaa aika lääkärille! Ja hei kokemuksesta tiedän että siellä ei ole helppoa kertoa miltä tuntuu. Tulee aina vähäteltyä ongelmia, joten tee itselles palvelus ja tulosta vaikka ne sun pahimmat kirjoitukset. Lyöt ne sit lääkärille käteen, niin eipä tuu sit kaunisteltuu yhtään.

Jaksamista hyvä ihminen :hug:
 
"vieras"
Lääkäriin, ohjaa sinut eteenpäin sieltä. Vaikka sit jo tänään. Apua sinä tarvitset, ei elämän kuulu tuntua tuolta. Nyt keräät voimasi, ja täältäkin niitä sylin täydeltä, ja soitat esim neuvolaan/terveyskeskukseen/edes ystävälle tai sukulaiselle, jolle jutella tilanteesta.
 
Kuunsade
:hug: Sinä olet paras äiti lapsellesi ja lapsesi tarvitsee sinua vielä pitkään.
Toivon ilon pilkahduksia elämääsi.

Tarvitset nyt jonkun jolle puhua. Älä jää yksin murheidesi kanssa.
 
Soita heti neuvolaan tai ensi- ja turvakotiin ja kerro suoraan tuntemuksesi, vaikka se tuntuisikin vaikealta! Sitä kautta sinua voidaan lähteä auttamaan! Älä missään nimessä päätä elämääsi tähän! Ja älä todellakaan välitä siellä edellisessä ketjussa saamistasi negatiiviisistä kommenteista, he eivät osaa asettua asemaasi ja tuntea tuskaasi! VOIMAHALI SINULLE!!!:heart:
 
Mii <3
Nyt soitat terveyskeskukseen ja kerrot tilanteesi. Lapsesi tarvitsee sinua. Tiedän että on vaikea puhua tuntemuksistaan vieraalle, mutta olet lapsellesi korvaamaton ja lapsesi tarvitsee kadottamaasi hymyä. Onko teillä päin vauvakahviloita yms järjestettyä toimintaa johon voisit lapsesi kanssa osallistua? On tärkeää että ympärillä on paljon samassa tilanteessa olevia äitejä ja saatat jopa löytää kahvilan kautta jonkun joka on ollut samassa tilanteessa. Kertomasi perusteella kärsit synnytyksen jälkeisestä vakavasta masennuksesta, jonka hoitoon tarvitset lääkärin apua. Kuvittele tilannetta että saat asiasi kuntoon ja voit nauttia lapsesi seurasta vielä monen monta vuotta. Rohkeasti puhelin käteen ja soittamaan vertaistukea. Se ei ole heikko joka pyytää apua, vaan se joka painii ongelmansa kanssa yksin. Et ole tälläkään hetkellä ainoa jonka tuntemukset ovat itsetuhoisia, mutta lapsellesi olet ainoa oikea äiti! Paljon voimia, taistele ja jaksa uskoa parempaan huomiseen!
 
muue
Peesaan muita, soita apua vaikka neuvolasta tai terveyskeskuksesta ja sano rehellisesti että mietit itsemurhaakin kun et vaan jaksais. Apua on saatavilla niin lääkeistä kuin keskusteluista ja arkeenkin voit apua saada jos tarves vaatii.

JA toinen juttu. Lopeta tämän palstan lukeminen. Ihan siksi että täällä on näitä mustavalkoisia tyyppejä jotka eivät omassa täydellisyydessään kykene erottamaan metsää puilta. Yhtään täydellistä äitiä ei ole, mutta omat heikkeudet on helpompi sivuttaa kun haukkuu toisia heidän heikkouksistaa ja nostaa itsensä jalustalle.
 
"vieras"
Muista, että apua on saatavilla ja tarvitset ja ansaitset sitä. Voin kertoa, että elämä on elämisen arvoinen, vaikka joskus tuntuu kuin rämpisi pohjattomassa suossa. Huomaat vielä, että elämässä on ihania aikoja ja rakkautta. Nyt et tietenkään sitä näe, mutta voit uskoa ja toivoa.
 
exmasentunut
Sä olet ehdottomasti maailman paras äiti sinun lapsellesi! Annan muiden ruikuttaa mitä ruikuttavat. Äitiys ei ole mikään kisa vaan rankka duuni jossa on hyviä ja huonoja päiviä. Ja jossa J O K A I N E N tekee virheitä, se kuuluu elämään.

Nyt vaan apua hakemaan koska se tekee sinusta paremman äidin kuin yksikään noista sinua nälvivistä äideistä on. Heille tärkeintä on oman egon pönkitys lapsen "edun nimissä". Tärkein kuitenkin puuttu - Inhimillisyys, empatia ja se että voi myöntää olevansa myös heikko.

Sinulla on nyt huono kausi elämässä, voit näyttää lapsellesikin esimerkkiä että silti eteenpäin voi mennä- Sinä olet ihana ihminen! Korvaamaton lapsellesi ja varmasti myös miehellesi! Muista viis
 
Vielä apuja
Paikkakunnallasi voit saada apua myös seurakunnasta - diakonissalta tai papilta tms .
Sii ilman kristillistä paatostakin apua sieltä tulee...

Tai toimiiko paikkakunnallasi Kriiskeskus - Turku, Oulu, Kuopio - esimerkiksi?

Sosiaalipuolelta saat myös apua - ole toki varovainen ihan kaikesta tuskasta huolimatta - mitä ja miten puhut ....

Sinä olet paras ja ainoa äiti lapsellesi!
Riittävän hyvä ja mahdottoman hieno !
Itsekin jonkinmoisen kriisin läpikäyneenä - viimeaikoinan ajatus iistä että osaisi ensin rakstaa sitä pinetä lasta omassa sielussaan - se olisi se armeliain ajatus.
Äityshän voi olla se, joka nostaa pintaan oman ekämän pahat puutokset - esimerkiksi sen, että itse on jäänyt rakkautta vaille - äidiltään tai muiltakaan ...

Haluas ja rukous ja kaikkea jaksua !
Sinulla ei ole mitään menetettävää - hae ja pyydä apua. Voi olla että löydät sitä yllättävistä paikoista , vaikka jo naapurista.
 
"annukka"
itsemurha ei ole ratkaisu koko perheen pahaan oloon, se että sinä voit huonosti, voi myös lapsesi/miehesikin huonosti. Ehkä teidän kannattaisi hakea yhdessä apua perheenä, esimerkiksi juuri neuvolasta, josta ohjaavat eteenpäin. Jos omat voimasi eivät riitä avun hakemiseen, puhu miehellesi, yhdessä asioiden eteen taisteleminen on helpompaa. Voimia sinulle ja perheellesi, kyllä aurinko paistaa risukasaankin:)!
 
exmasentunut
Sä olet ehdottomasti maailman paras äiti sinun lapsellesi! Annan muiden ruikuttaa mitä ruikuttavat. Äitiys ei ole mikään kisa vaan rankka duuni jossa on hyviä ja huonoja päiviä. Ja jossa JOKAIN E N tekee virheitä, se kuuluu elämään.

Nyt vaan apua hakemaan koska se tekee sinusta paremman äidin kuin yksikään noista sinua nälvivistä äideistä on. Heille tärkeintä on oman egon pönkitys lapsen "edun nimissä". Tärkein kuitenkin puuttu - Inhimillisyys, empatia ja se että voi myöntää olevansa myös heikko.

Sinulla on nyt huono kausi elämässä, voit näyttää lapsellesikin esimerkkiä että silti eteenpäin voi mennä- Sinä olet ihana ihminen! Korvaamaton lapsellesi ja varmasti myös miehellesi! Muista viis
 
"vieras"
Mitäs ihme äitiyskiusaamista täällä on TAAS ollut. Välillä ihmiset antaa kaikkien adrenaliiensa palaa täällä palstalla ja unohtaa, että niitä tekstejä lukee siellä toisessa päässä ihminen!

Jotkut kiukkuset akat on nyt vaan ottanu sut kohteeksi ja pahalta se tuntuu. Silloin kun muutenkin oikein masentaa niin pienikin tönäsy on liikaa.

Nyt sun pitää hakea itselles apua ja laittaa se kone kiinni!
 
_____
Akuutissa pahassa olossa voi soittaa myös kriisipuhelimeen (voi soittaa nimettömänä jos tuntee että siten helpompi päästä juttelussa alkuun). He osaavat neuvoa miten voisi päästä asiassa eteenpäin. Seuraavat askeleet varmaankin neuvola ja/tai lääkäri.

Tässä ainakin yksi numero, Suomen mielenterveysseuran SOS-palvelu, valtakunnallinen kriisipuhelin:
Puhelinnumero 01019 5202

Puhelimen aukioloajat
ma-pe 9.00-06.00
la 15.00-06.00
su 15.00-22.00

Tsemppiä! Älä luovuta!
 

Yhteistyössä