Olen "velkaa" sossuun, voivatko pidättää toimeentulotuesta koko summan kerralla?

  • Viestiketjun aloittaja apuaqqq
  • Ensimmäinen viesti
apuaqqq
Eli vuosi sitten sosiaalitoimi teki meille vahingossa virheellisen toimeentulotuki päätöksen, ja maksoivat 500€ liikaa toimeentulotukea. Pääsin heti tämän jälkeen töihin joten uutta toimeentulotukea en enää hakenut. Sosiaalista tuli tämän jälkeen kirjallinen päätös jonka mukaan 'jos haen toimeentulotukea saman kunnan sosiaalista tulevan 5 vuoden aikana, peritään liikasuoritus silloin toimeentulotuesta takaisin'.

Nyt jouduin yllättäen taas työttömäksi, ja siten taas toimeentulotuen piiriin. Kysymys kuuluukin, voivatko sossut pidättää nyt ensimmäisestä tuesta heti KERRALLA tuon 500€? Jos näin on, niin ollaan kirjaimellisesti kusessa, kun elämiseen koko kuulle tulee jäämään vain 200€ kun muutoin jäisi se 700€.. Helpottaisi kummasti, jos perisivät tuon rahan EDES kahdessa erässä.. Onko kenelläkään kokemusta?
 
nuinj
Ei. Toimeentulotuen hakija ei saa joutua takaisinperinnän takia toimeentulotuen tarpeeseen ja lisäksi pakolla peritytyt rahat on otettava huomioon menona toimeentulotukilaskelmassa. Tämä koskee kaikkea takaisinperintää, kuten myös Kelan tekemää sekä ulosottoja.
 
bierasd
Kyllä ne voi sen periä kerralla kokonaan. Se riippuu ihan siitä onko vittumainen etuuskäsittelijä. Ja jos sosiaalityöntekijä tekee päätöksen, voi etuuskäsittelijä halutessaan kumota sen. On ihan omakohtaista kokemusta.
 

Yhteistyössä