Oletko lihava? Aivosi tuhoutuvat

"Lähettäjä"
En ole lihava, ainakaan vielä.

Mutta tyhmäksi tekee myös: vähäinen uni, tupakka, alkoholi, muut päihteet, liika television katselu, videopelit, suppea ruokavalio yms, joten jos nuo kaikki tutkimukset olisivat kovin paikkaansa pitäviä, niin me oltaisiin kaikki aika tyhmiä.
 
No olen liki alipainoinen. Suhtaudun tuohon "tutkimukseen" myös kovin kriittisesti.
Lihavuus ei todellakaan tuohoa aivoja. Liika ruudun tuijotaminen (jota tekee myös moni normaalipainoinen) tuhoaa aivoja, liika sokeri tuhoaa aivoja, tupakointi ja päihteet tekevät tyhmäksi ja samaten liian lyhyet yöunet. toki näistä moni on yhteydessä jollain tapaa siihen ylipainoon...
Mutta itsessään se lihavuus ei tyhmennä. Jos lihava ei tuijota ruutua, ei käytä päihteitä, nukkuu paljon, liikkuu edes sen 30min päivässä ja sen roskasafkan ohella syö myös marjoja ja vihanneksia jne, niin ei tasan ole tyhmempi, kuin kukaan muukaan.
 
Varmaankin, on kuitenkin myös tutkimuksia jotka kumoavat vaikutukset osittain.
Mm. USA:ssa tehtiin vuonna 2008 kiinnostava tutkimus, jossa tutkittiin peräti 16 000 eri ikäistä amerikkalaisnaista ja selvitettiin, miten rasva keräytyy heidän vartaloonsa. Tutkimuksessa huomattiin, että naisten lantiolle ja reisiin kerääntyy erityisen paljon Omega-3-rasvahappoja, jotka ovat aivoille tärkeä rakennusaine. Sen sijaan vyötärölle kertyvä rasva on suurimmaksi osaksi Omega-6:tta, mikä ei vaikuta aivojen kasvuun.

- Muodokas lantio ja muodokkaat reidet sisältävät runsaasti ravinteita, jotka hoitavat aivoja, tutkimusta johtanut Steven Gaulin kertoo.


Mitä suurempi takapuoli, sitä älykkäämpi nainen - The Voice
 

Yhteistyössä