olkkariin nukkamatto/hyvät ja huonot puolet?

Ihan pyllystä nukkamatot.

Kaikki tavara menee niiden hapsujen väliin ja vaikka kuinka imurilla hakkaa sitä mattoa, niin ei varmaan tule kaikki muruset yms pois! Meillä kun on taloudessa pari koiraakin, niin matto on ihan karvoissa. Eikä imuri auta niihinkään.

Ostin juuri vähän aikaa sitten uuden maton olkkariin, kun meinasi järki lähteä noiden hapsujen kanssa.
 
"Vieras"
Kyllä ne vähän hintavammat taitaa niitä parempia olla. Meilläkin kyllä on yksi Sotkasta ostettu matto, hintaa en tarkalleen muista, 70-80e tais maksaa ja ihan hyvin tuo asiansa ajaa. Nättiä ne on ja tuo sisustukseen uutta ilmettä, olohuone heti lämpöisemmän näköinen. Raskas kantaa pihalle tuulettumaan, kerää paljon pölyä, ja kun omistaa vielä koirankin niin voit vaan kuvitella millanen karvankerääjä se matto on!! :/ Mutta muuten tykkään kyllä. Jos jaksaa usein imuroida ja tuulettaa mattoa niin suosittelen :)
 
Jos on vauva/mahdollisesti tulossa lähivuosina vauva, niin ei sitä Ikean versiota ainakaan kannata ostaa! Meillä oli se, mutta vauvan myötä piti hankkiutua siitä eroon, kun vauvalla oli aina sormet ja suu täynnä karvaa. (Laitettiin kyllä leikkialusta maton päälle, mutta eihän vauvat sellaisilla kauan pysy.)
 
"juups"
Siis semmonen "lankamattoko"? meillä on Ikeasta ostettuja semmosia, ja ovat ihan huippuhyviä myös eläinperheessä, vaikka koirasta lähtee karvaa, ei jää kii mattoon vaan on helppo imuroida. Muutenkin ne on helppoja pitää puhtaana, pesusta en tosin tiedä. Ihania mattoja.
 
"juups"
Heh, mulla siis täysin päinvastaset kokemukset just koiraperheessä noista matoista. Tavallisiin mattoihin jäi karvat todella kiinni, nukkamatot koen helpoiksi karvojen ja muiden puhdistuksen suhteen.
 
Meillä on tuollainen kalliimpi pitkänukkainen matto (x2).
Ainoa miinus on että murusia ja muuta pikkuroskaa painuu nukan juureen. Painavaa mattoa ei ole aina hauskin raahata pihalle piestäväksi :D

Mutta vauvan kans ei ole ollut ongelmia. Viltti päälle niin mahd. puklut ei sotke oikeaa mattoa, on lämmin, pehmeä mutta tukeva alusta konttaamaan opettelevalle ja näyttäis olevan ihan parasta haroa ja silittää tuota nukkapintaa...
 
Meillä ei ole eläimiä, mutta hiuksista ainakin suurin osa lähtee imuroimalla ja tulee siistin näköiseksi, mutta syvemmälle kertyy hiuksia ja roskaa pikkuhiljaa. Ja siitä Ikean matosta irtoaa ihan sitä maton omaa karvaa vauvan nihkeisiin kämmeniin.
 
[QUOTE="juups";25678948]Heh, mulla siis täysin päinvastaset kokemukset just koiraperheessä noista matoista. Tavallisiin mattoihin jäi karvat todella kiinni, nukkamatot koen helpoiksi karvojen ja muiden puhdistuksen suhteen.[/QUOTE]

Puuvillamatot ovat kaikkein parhaimpia.

Nukkamattoa kun läheltä katsoi niin huomasi sen valtavan karvamäärän mikä ei imuriin lähtenyt. Ei tarvinnut kuin nyppästä sormin hapsuista niin jäi kourallinen karvoja käteen.

Sitten nuo toiset lyhytnukkaiset ovat myös ihan pakarasta. Tämmöistä materiaalia olevat siis: https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Koodi-Beat-nukkamatto-harmaa/259503?cm_vc=IOProduct

Jos siis koirankarvojen kannalta asiaa katsoo. Meillä on keittiössä tuommoinen lyhytnukkainen. Keksin kyllä, että kun semmosella karkealla mattopesuharjalla harjaa, niin karvat lähtevät kivasti.
 
Viimeksi muokattu:
"juups"
Puuvillamatot kaikkein parhaimpia.

Nukkamattoa kyl läheltä katsoi niin huomasi sen valtavan karvamäärän mikä ei imuriin lähtenyt. Ei tarvinnut kuin nyppästä sormin hapsuista niin jäi kourallinen karvoja käteen.

Sitten nuo toiset lyhytnukkaiset ovat myös ihan pakarasta. Tämmöistä materiaalia olevat siis: https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Koodi-Beat-nukkamatto-harmaa/259503?cm_vc=IOProduct
Niin, en tiedä sit, kai ne kokemukset on yksilöllisiä, tai sit riippuu imurista ja siivousmäärästä, miten nukkamatot pysyy puhtaina. Meillä pysynyt hyvin, vaikka en ole edes himo siivooja, imuroin 2 krt viikossa ja tamppaan kyllä matot joka viikko ulkona, eli ehkä ei sitten ehdikään kertymään töhnää mattoon...
 
[QUOTE="juups";25679067]Niin, en tiedä sit, kai ne kokemukset on yksilöllisiä, tai sit riippuu imurista ja siivousmäärästä, miten nukkamatot pysyy puhtaina. Meillä pysynyt hyvin, vaikka en ole edes himo siivooja, imuroin 2 krt viikossa ja tamppaan kyllä matot joka viikko ulkona, eli ehkä ei sitten ehdikään kertymään töhnää mattoon...[/QUOTE]

Meillä uusi ja tehokas imuri. Imuroidaan 1-3 kertaa viikossa. Harvemmin tulee raahattua mattoja ulos, kun kerrostalossa asutaan ja tommonen nukkamatto painaa varmaan 40 kiloo.
 
-------
Meillä on just laitettu nukkamatto - aivan ihana siinä paljain jaloin hipsutella ;) Ja lapset tykkää köllötellä matolla kun katsovat telkkaria.
Mä imuroin maton ja tuuletan, hyvin on puhdistunut, mutta meillä ei olekaan eläimiä mattoa "karvoittamassa"

Ja hinta ei päätä huimannut, muistaakseni oli noin 80e.
 
oih
Ryijymatot on ihan parhaita. Meillä on olkkarissa ja muuallakin. Kissan karvat lähtee matosta hienosti eikä ne edes kerää mitään pölyjä. Meidän matot kyllä maksoi yli 300 euroa kappale. Mutta tässä ei tainnut olla noista ryijymatoista kyse.
 

Yhteistyössä