Omistusasunto ja ero

  • Viestiketjun aloittaja Anniina
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja laalaa:
Alkuperäinen kirjoittaja Lilla2009-:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Jos asunto 50/50, ja vähän vasta makseltu, paljonko pitää toiselle sitten maksaa?
Kokonaan toisen osuus jos on ihan muutamista kuukausista kyse.
Eikös se aina ole se puolet arvosta?
mutta onko arvo muuttunut jos on tosissaan hyvin pienestä ajasta kyse mitä asuntoa on lyhennetty.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Jos asunto 50/50, ja vähän vasta makseltu, paljonko pitää toiselle sitten maksaa?
Mä myin silloiselle avopuolisolle muistaakseni markalla oman osuuteni (=pelkkää velkaa). Oltiin omistettu se asunto niin vähän aikaa, ettei laina ollut juurikaan lyhentynyt.
Pankissa vaan tehtiin paperit ja siinä se.
 
mantelisuklaa
Jos asuu avoliitossa, niin myy vaan oman osuutensa toiselle asunnon arvon mukaan. Jos kyse muutamasta kuukaudesta, voitte varmaankin käyttää myyntiarvona asunnon ostoarvoa, eli periaatteessa se mitä toinen, myyvä osapuoli on maksanut, jos se kerran on 50/50. Muussa tapauksessa kannattaa käyttää välittäjää arvioimaan asunto. Jos olette avioliitossa, teidän tulee tehdä joka tapauksessa omaisuuden ositus, vai mikä sen hieno nimi olikaan, jossa tuo asunto kaiken muun ohella ositetaan, ennen kuin sen voi myydä toisellekaan. Kauppakirjat sitten voi tehdä itse ja vahvistaa ne julkisella kaupanvahvistajalla, pankissa tai muussa vastaavassa "virallisessa instansissa".
Näin ainakin meillä meni just avoeron yhteydessä, kun exä halus pitää talon. Meillä tosin talon ostosta sen verran aikaa, että piti arvioittaa nykyarvo välittäjällä ja sen mukaan "otin rahat pois"...
 

Yhteistyössä