Omistusasuntojen hinnat on vähän karanneet käsistä?

  • Viestiketjun aloittaja "huh"
  • Ensimmäinen viesti
"huh"
kaikenlaisista rotiskoista (levottomilla alueilla) pyydetään väh. se 150 000€, jos haluaa HYVÄKUNTOISEN, joutuu pulittamaan sen 180 000-200 000€. Uuden asunnon saa about 250 000€ ->

? tavallisella talliaisella ei siis ole realistista mahdollisuutta ottaa tuollaisia lainoja omaan asuntoon. Tuliskohan halvemmaksi kerätä porukka ja pistää pystyyn yhteinen rivaritalo? :>

(Ja nämä oli rivitaloasuntojen (3h+k+s) hintoja Turun seudulla.)
 
"vieras"
Toi on kyllä ihan totta.Nykyään omakotitalot on ihan tajuttoman hintasia ja musta tuntuu,että se johtuu osittain siitä,että se on se idylli,mitä monet lähtevät hakemaan ja ovat valmiita maksamaankin siitä,että se haave ja unelma rauhallisesta lapsiperheympäristöstä täyttyy.Jopa ne rötisköt myydään niin hienoilla puheilla,että menevät kuin kuumille kiville.Täysin remontintarpeessa olevia mörskiä menee kun etenkin nuoret ovat valmiita ottamaan niitä isoja lainoija ja alkavat sitten tuunaamaan sitä rotiskoa unelmakseen.
 
"mie"
Me maksettiin vuonna 2004 rivitalon päädystä Espoossa 268 000 e (104,5 neliötä). Reilu 8 vuotta tätä vielä maksellaan...että kallista on, mutta joskus sitten on ihan oma. Haaveissa päästä joskus omakotitaloon. Ehkä sitten eläkkeellä :)
 
"vieras"
Just luin aamulla lehdestä vanhasta omakotitalosta jota vielä mainostettiin lauseella "remontoija unelma". Pikkuruinen vuokratontti, tosin ihan kivalla alueella (aika monta kilometriä keskustaa kuitenkin), alle 100 neliötä asuinpinta-alaa, ei autotallia, hintaa kuitenkin 130 000. Ennen tuollaisia sai reippaasti alle sadan tonnin, tossa kun pitäisi kuitenkin laittaa ihan kaikki uusiksi.
 
"joo"
Oon kattonu ihan samaa. Me ostettiin oma rivari kolmio kolme vuotta sitten ja jo tässä ajassa tämänkin hinta on noussut ainakin 15 000 euroa. Ihan älytöntä! Ei nuorilla ole kohta varaa ostaa mitenkään sitä ensiasuntoa, kun niistä huonommistakin tai vaatimattomista pyydetään (ja maksetaan) melkein sama kuin vähän paremmistakin.

Sama omakotitalojen kohdalla. Oli rakennusvuosi mitä tahansa niin täälläpäin lähtöhinta on aina 170 000. 80-luvulla rakennetuissa taloissa se on aina vähintään 200 000. Ero vanhan ja uuden talon välillä on kyllä aika vähän..
 
juuh
juu, täälläkin (keski-uusimaa) tuntuu olevan hinnat aika pilvissä.. kai ne joku aika sitten oli enemmänkin, mutta mitä nyt muutamaa ilmoitusta vilasin, niin vastikkeet on yli 300€/kk, siihen sitten lisäksi lainalyhennys korkoineen, niin aika rajoilla alkaa olla. eli vähänkin kun korot tästä nousee, mikä lienee melko oletettavaa, niin huonosti kävisi. :/ taitaa taas oman hankinta siirtyä..
 
se joku
Me ostettiin Espoosta kt kolmio. Kylpyhuonetta piti parannella ja maalata paljon. Maksettiin tästä 147 000 ja lainaa otettiin 150 000. Maksetaan tästä kk:ssa n.830 + yhtiövastike.

Onneksi otettiin kun kohdalle sattui, nyt hinnat on karannut meidän ulottumattomiin...
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23232597]Just luin aamulla lehdestä vanhasta omakotitalosta jota vielä mainostettiin lauseella "remontoija unelma". Pikkuruinen vuokratontti, tosin ihan kivalla alueella (aika monta kilometriä keskustaa kuitenkin), alle 100 neliötä asuinpinta-alaa, ei autotallia, hintaa kuitenkin 130 000. Ennen tuollaisia sai reippaasti alle sadan tonnin, tossa kun pitäisi kuitenkin laittaa ihan kaikki uusiksi.[/QUOTE]

Oliko Lahdessa? Olikohan sama mitä me käytiin katsomassa? Todellakin remontoijan unelma, ei meidän mielestä asuinkelpoinen!
 

Yhteistyössä