Onk tavatonta, että 2v2kk ikäinen tekee 24-palaisia palapelejä ?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ei tavatonta, mutta ei kauhean yleistäkään. Meillä 3 v poika tekee 70-palaisia - ehkä menisi jo isommatkin mutta ei ole tullut ostettua. 5 v kaverinsa (tyttö)on melkein nuppipalapeliainesta vielä, kun ei ole yhtään kiinnostunut.
 
vv
Meillä osasi myös, jostain syystä innostus hiipui muutamaa kuukautta myöhemmin eikä lapsi muka osannut 9 palan palapeliäkään. Nyt 2v 10kk ikäinen ja viikonloppuna yhtäkkiä keksikin tehdä 60 palan palapelin ja sen jälkeen on palapelejä taas tehty paljon.
 
"mertsu"
Ei ole tavatonta. Meillä esikoinen teki vähän alle kaksivuotiaana kahta 24 palan palapeliä samanaikaisesti niin että palat olivat vieläpä samassa läjässä. Sitten innostus hiipui ja nyt 3,5-vuotiaana ei ole ainakaan vuoteen tehnyt yhtään palapeliä, eikä osaisi tehdä edes niitä jotka pienempänä osasi tehdä.
 
meilläkin
Meilläkin tyttö on ollut alusta asti tosi kiinnostunut palapeleistä, nupit alkoi mennä 1v.+ ja nyt on 2v.3kk ja jo ennen 2v. päivääkin on tehnyt just 24 palaisia, nyt tekee jo 40 palaisiakin.
Eli tosi innoissaan on palapeleistä ja tykkää tosi paljon niistä.

Hyvin hahmottaa ja etsii "missä pupun korvat?" kun näkyy vaan pupun pää ja korvat eri paloissa.
Tuttuja palapelejä kun tekee laittaa paloja noin vaan keskelle, eli muistaa suoraan paikan ei välttämättä aloita järjestykstyksessä tekemään. Tykkää myös niistä ei normaalin palapelinmuotoisista, eli missä on monia erimuotoisia paloja.. täytyy varmaan pukinkonttiin taas jokin uusi palapeli hommata, kun niin kovin tykkää.

Onkohan ne pallon muotoon tulevat palapelit millaisia? En ole koskaan niistä kuullut, mutta nykyisin on ollut mainoksia niistä. Onko muilla kokemusta, onnistuisikohan ne siinä missä tavallisesti tehtävätkin palapelit?
 
dfdf
Ei ole. Meidän tyttö teki reilu 2 vuotiaana 100 palan palapelejä. Hän on myös hyvä piirtämään ja oppi aikaisin kirjoittamaan. Poikaa taas ei palapelit kiinnosta, eikä suuremmin piirtäminenkään.

Nämä ovat yksilöllisiä juttuja.
 
"Jenis"
Enpä tiiä onko tavatonta, mutta meillä 3,5-vuotias ei oo vähääkään kiinnostunut palapeleistä. Neuvolassa on tehnyt ne "pakolliset" ja siis selvästi tajuaa mikä siinä se idea on, mutta muuten ei välitä niistä lainkaan. On enemmän toiminnan miehiä :D
 
"vieras"
[QUOTE="Jenis";22377999]Enpä tiiä onko tavatonta, mutta meillä 3,5-vuotias ei oo vähääkään kiinnostunut palapeleistä. Neuvolassa on tehnyt ne "pakolliset" ja siis selvästi tajuaa mikä siinä se idea on, mutta muuten ei välitä niistä lainkaan. On enemmän toiminnan miehiä :D[/QUOTE]

Toimintaa se on palapelienkin tekeminen. Risoo välillä tällainen dikotomia. Mutta ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat.
 
"eeva"
On tuttavapiirissä tosi pieniä, jotka innostuvat palapeleistä. Meidän 4,5v ei ole tipan tippaa kiinnostunut, just ja just tekee 20 palan pelit. Tosin ei muakaan kiinnosta joten en jaksa tehdä lapsen kanssa palapelejä. On taitava muissa jutuissa.
 
Meilläkin tehtiin alle 2veena ekat "isommat" palapelit (15-36 palaa). Se on kiinni niin motivaatiosta. Meilläkin sitten erityisesti 3-veenä kiinnostivat ihan muut jutut ja max100 palan palat ovat alkaneet innostaa vasta nyt 4.5veenä. Muksu oikein yllätti minut tällä viikolla ja on tehnyt kaapissa pölyttymässä olevia palapelejä ihan urakalla.
 
"jep"
[QUOTE="joo";22378065]Ihana, mä arvasin, että tähän vastataan heti, että "meidän lapsi teki tuossa iässä jo 1000 palaisia palapelejä"![/QUOTE]

En ole huomannut kyllä että kukaan olisi noin sanonut.
Mua risoo kun oma 3-vuotiaani on 1-vuotiaasta asti tykännyt hirveästi palapeleistä, tehnyt niitä paljon ja taitaa jo melko suuria ja haastavia pelejä mutta kukaan ei usko. :D
"Nyt taitaa äiti vähän liioitella" jne. kun en liioittele, ja jos motivaatiota löytyy ja lapsi on kiinnostunut palapeleistä niin äkkiähän siinä oppii ellei ole jonkin sortin hahmotusvaikeuksia. :)
Ystävälleni kun sanoin tämän niin hän osti lähemmäs 300.n palasen pelin, se meni jo VÄHÄN yli kun en sitä itsekään olisi jaksanut väkertää. :D
 
"hoitotäti"
Ei mitenkään tavatonta, muttei mitenkään yleistäkään. Suurin osa tuon ikäisistä ei kuitenkaan osaa.

Aikuisen avustamana saattaa onnistua helpommin, kuin ihan itsekseen. Myös se kuinka paljon lapsi on kiinostunut palapeleistä ja onko aikuinen opettanut hahmottamaan niitä kuvia. Riippuu myös siitä onko palat selkeästi erimallisia, vai sellaisia kuin isoissa palapeleissä, ja onko kuva-aihe sellainen jonka pystyy helposti hahmottamaan. Sekin vaikuttaa kootaanko aina samoja palapelejä vai onko peli uusi.

Joskus näkee lapsien kokoavan palapelejä, niin että katsovat siitä pohjasta niitä prässikuvia, ja laittavat paloja muodon mukaan paikoilleen, sitten kun otetaan palapeli, jossa ei ole "valmista" pohjaa niin kokoaminen ei enää onnistukaan vain kuvan avulla.
 
"kahden äiti"
Ei tuo taida kovin yleistä olla, mutta voi kyllä olla vain merkki vähän keskiverrosta poikkeavasta kiinnostuksesta tai hahmotuskyvystä. En siis tuon perusteella suoraan lapsineronakaan pitäisi.

Omalla 4-vuotiaallani (tasan) on yksi 60-palainen palapeli, jonka osaa koota (paketissa merkintä 4-8-vuotiaille), olettaisin hänen olevan hieman keksivertoa etevämpi tämän tyyppisissä tehtävissä. Eli oletusarvoisesti hänelle tarjotaan neuvolassa tms. noita noin 20-palaisia pelejä ja kokoaa ne suvereenisti.

Toinen lapseni on kohta 2v8kk ja pikkuhiljaa olen tarjonnut yhtä 8-palaista palapeliä koottavaksi ja kerännyt nuppipelejä syrjään... Mutta häntä ei tunnu kovasti asia kiinnostavan ja yleensä isosisko tulee viereen neuvomaan, joten tälle kuopukselle ei oikein tahdo järjestyä omaa pohdinta/oppimistilaisuutta noihin. Mutta ihan normaalisti kehittyneenä lapsena häntä pidän, vaikka juuri tässä nimenomaisessa asiassa ei kovin hyvä olekaan.
 

Yhteistyössä