Onko jollakin kokemusta vastaavasta, varattoman vainajan laskujen maksaminen?

  • Viestiketjun aloittaja huoli ja suru
  • Ensimmäinen viesti
huoli ja suru
Eli tilanne on tämä, lähisukulainen kuoli, eikä laskujen lisäksi jäänyt mitään perittävää. Kysynkin, että miten pitäisi toimia? Kuka hoitaa laskut (vuokran, sähkön, sairaala- ym. maksut ), jos kuolinpesässä ei oo varoja? Entä hautajaiskulut, kenen maksettavaksi ne tulee? Voiko sossusta hakea jotain (sossu maksoi esim. vuokran silloin kun vainaja oli elossa, mutta me ei kuuluta sosiaaliavustuksen piiriin )?

Itsellä kun ei oo pahemmin ylimääräistä, oon kotihoitotuella ja mies on lomautettuna. Eikä me saada mistään kaavittua tarvittavia rahoja.
 
surunvalittelut ja voimia
Vainajan laskuja ei tartte maksaa kenenkään. Jos kuolinpesä on varaton, ei laskuja maksa kukaan. Sossu avustaa hautajaisavustuksena sitten kun vie sinne laskut, eli eka on ite maksettava. Ja se avustus on halvimman arkun ja pakollisten hautauskulujen osalta vain.
 
harmi
Eiköhän yhteiskunta maksa eli yhteys sossuun. Ei niitä vainajan velkoja/laskuja tarttee muitten maksaa. Yhteiskunta ei tietenkään kummosia hautajaisia kustanna, mut eiköhän se arkku ja hautapaikka riitä. Tarjoiluthan voitte järjestää vaikka nyyttäriperiaatteella/jokainen maksaa kahvinsa itse tai sitten vaan saattelette vainajan viimeiselle matkalleen ilman tarjoiluja.Seurakunnasta voi tiedustella ilmaista hautapaikkaa.
 
gg
avustusta saa sossusta laskuihin , harkinnanvaraisena saa myös arkku, hautajaiskuluihin yms laskuihin avustusta mutta sitä pitää hakea ennen niiden ostoa loppujen lopuksihan kuoleman jälkeisen velan (hautajaiskulut) ovat tehneet omaiset ei vainaja
 
juu
Eli mun ex kuoli hän oli sitten rötöstellyt (joo selvisi vasta myöhemmin) ja oli sakkoja, ja muita laskuja ulosotossa pilvin pimein.
Menin oikeusaputoimistoon jossa tekivät perunkirjoitukset ja kaikki, eikä minun tarvinnut maksaa pennin jeniä onneksi mistään. Oliskin ollut kiva kun oli tehnyt 200 000mk velkaa tuollaisilla niin alkaa makselemaan.
 
Kyllä me ainakin maksettiin kaikki laskut vaikkei mitään varoja ollut missään, omasta pussista siis meni. Kaikki hautajaiskulut yms maksettiin, meneehän ne sitten verotuksessa vähennyksiin kun on varattomana kuollut. Kallista lystiä kyllä, perunkirjoituskin maksoi monta sataa, hautajaisista nyt puhumattakaan.
 
jghjk
ainaki ex-apen kuoltua näin kun hän jo olikin sostoimiston asiakas. Ja vaikkei oliskaan nin kandeehan se kokeilla, ei kai sitä ny omasta pussista tarvi toisten lakuja maksella vaik lähisukulainen oliski :O
 
4n äiti
pitää tehdä peruskirjoitukset vaikka ei oo varoja. muuten joku joutuu maksamaan. velat eivät siis periydy, jos perunkirjoitukset tehdään. eiköhän seurakunta osaa neuvoa.
 
mun
isä kun kuoli niin sossu maksoi hautajaiskulut, perunkirjoituksen hoidin oikeusaputoimiston kautta eli ei maksanut mitään meille lapsille. Sitten mitä laskuja oli maksamatta, niin soitin niille (soneralle puhelinlasku ym laskuja) ja selitin että isäni kuoli äkillisesti että mitä laskuille niin niissä ainakin vaan otettiin osaa ja sanottiin että heitä laskut roskiin. Eli en tiedä kävikö meille vaan hyvä tuuri, mutta mitään laskuja ei maksettu. Niin isäni oli siis sairaseläkkeellä ja sai myös sossusta avustusta, että ehkä helpompi kun oli jo asiakas, mutta tämä kenen asiakkaana siellä oli, niin ei hoitanut sitten taas näitä asioita vaan ohjasi minut toisen ihmisen puheille ja sieltä sitten hoidettiin. Eli laitettiin sitten uurna ym laskut sinne sossuun.
 
vieras
Ota yhteyttä kuolleen henkilön kotipaikan sosiaalivirastoon. He antavat avustusta ainakin jonkunmoisen summan - taikka siis maksusitoumuksen.

Kaikki laskut jotka on osoitettu kuolleelle henkilölle täytyy kirjata perunkirjaan. Mikäli menette niitä maksamaan, saattaa se nopeasti tarkoittaa "ryhtymistä kuolinpesään" jolloin syntyy maksuvelvoite myös mahdollisille veloille.

 
ap
Kiitoksia vastanneille. Yhtään laskua oo vielä maksettu, mutta hautajaisiin on hankittu/tilattu jo arkku (+uurna ), kukat ja tarjottavat ja kuolinilmoitus on ollut lehdessä. Eli tuskin niihin voi enää hakea avustusta, vaikka laskuja ei oo vielä hoidettu.
 

Yhteistyössä