Onko kellään Ciapatta-ohjetta?

2 kpl

5 dl kylmää vettä
1/2 palaa (25 g) hiivaa
2 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl siirappia

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Vatkaa taikina vellimäiseksi seokseksi. Lisää ruisjauhot, öljy, siirappi ja vähitellen alustaen loput vehnäjauhot. Taikina saa olla mahd. pehmeää. Ripottele pinnalle jauhoja ja peitä kulho hyvin. Kohota keittiön pöydällä 1,5 - 2 h.

Kumoa jauhoitetulle pöydälle, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja jaa kahteen osaan. Muotoile kaksi pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Painele leivät mataliksi jauhoitetuin käsin. Leivät saavat olla käsintehdny näköisiä. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä noin puoli tuntia.

Paista n. 20 min 250 asteessa alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Laita uuniin veskulho paistumisen ajaksi, pinnasta tulee rapea. Leivät ovat kypsiä kun kumisevat pohjaan koputettaessa. Pysyvät rapeina kun et peitä kypsiä leipiä liinalla. Parhaimmillaan leipomispäivänä. Onnistunut ciapatta on sisältä mehevän kosteaa ja pinnalta rapeaa.

:p Testannut olen :p Löytyy Pirkan paras leivontakirja - kirjasta
 

Yhteistyössä