Onko kellään hyviä thairuokaohjeita?

Tässä jotain
Voisin oikeastaan laittaa kun jotain löysinkin googlettamalla :) Tosin en ole itse näitä kokeillut:

Broileria ja vokkikasviksia

* n. 600 g broilerin fileesuikaleita hunajamarinadissa
* 1 dl sokeroitua inkivääriä
* 2 rkl osterikastiketta
* 1-2 porkkanaa
* 1-2 palsternakkaa
* 1 purjo
* 1 sipuli
* 3-5 valkosipulinkynttä
* 2-3 rkl makeaa chilikastiketta
* sitruunapippurirouhetta

Paistamiseen:

* 1 dl öljyä

Lisäksi:

* keitettyä jasmiiniriisiä
* (korianteria)
* keitettyjä papuja



Broileria ja wokkikastiketta
Vihje
Tämänkin ruoan lisäksi pöytään katetaan aina muutakin, ainakin hillottuja tai etikkaan säilöttyjä kasviksia ja hedelmiä sekä jotakin lientä kostukkeeksi.

Kuutioi säilötty inkivääri.

Hienonna kuoritut porkkanat ja muut kasvikset isoon kulhoon.

Kypsennä toisessa pannussa öljyssä erikseen vähitellen broilerisuikaleet. mausta ne osterikastikkeella ja inkiväärinpaloilla. Lisää 1 dl vettä. Hauduta hetki.

Kypsennä vokissa öljyssä erikseen kasvisseos puolikypsäksi. Mausta kasvikset chilikastikkeella ja pippurilla.

Yhdistä molemmat seokset vokissa.

Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja papuja. Koristele annokset.


Possuwok
6 annosta
1 rkl öljyä
4 rkl mietoa currytahnaa
400 g porsaan ulkofileetä
500 g thai wok -vihannespakastetta
180 g katkarapuja
1 prk kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta tai 1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl limettimehua
2 tl fariinisokeria
1 dl tuoretta thaibasilikaa haluttaessa
Lisäksi
jasmiiniriisiä



Kuumenna korkeareunainen pannu tai vokkipannu ja paista currytahna kuumassa öljyssä noin 2 minuuttia. Lisää suikaloitu porsaanliha, paista noin 3 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut.

Lisää jäiset vihannekset, paista 6-8 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut pannulle. Sekoita ruoan joukkoon kookosmaito ja mausteet. Jos et käytä kalakastiketta, lisää soija.

Tarjoile keitetyn jasminriisin kanssa.


Ananas-curry kana

4 annosta


400 g broilerinlihaa, ohuina suikaleina
1 kpl purjosipuli, hienonnettuna
1 1/2 rkl Red Curry Paste -punainen currytahna 110 g
3 rkl ruokaöljyä paistamiseen
3 rkl Fish Sauce -kalakastike 200 ml
1 prk Coconut milk -kookosmaito 400 ml
1 prk (227g) ananasta, paloina
1/2 ruukkua korianteria, tuoretta
Teriyaki-soijakastike 300 ml

VALMISTUS
Ruskista broilerisuikaleet ja purjosipuli kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon punainen currytahna. Lisää kookosmaito, kalakastike ja ananaspalat ja anna hautua pari minuuttia. Ripottele pinnalle korianteria. Tarjoile jasmiiniriisin kera.

KAI PHAD KHING Inkiväärikanaa

* 300 g kanan rintafileitä
* 4 pientä sipulia
* pari - kolme herkkusientä
* 5 rkl öljyä
* 2 valkosipulin kynttä
* 3 pientä chilia (tuore)
* 1 rkl soijaa * 1 tl sokeria
* 2 rkl raastettua inkivääriä * ½ tl suolaa

Kuumenna öljy, kiehauta siinä nopeasti valkosipulimurske. Lisää kapeiksi suikaleiksi leikattu broileri, sekoita ja kiehauta minuutin ajan. Lisää viipaloidut herkkusienet ja noin minuutin kuluttua muut ainekset; Chili (suikaloituna), sipulit (murskaksi hakattuina), inkivääri. Kiehauta n.10 min. kunnes kana on kypsä. Tarjoile riisin kera.

Kana-kookosramen

tilkka öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia tai 1 sipuli
pala tuoretta inkivääriä
1 chilipalko
1 tl vahvaa karria
2 rkl öljyä
400 g broilerisuikaleita
2 tl soijakastiketta
sitruunaruoho
rouhittua mustapippuria
1 l vettä
2 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
sokeriherneen palkoja
1 limetti
1 tölkki kookosmaitoa
korianteria

Silppua inkivääri, sipulit, valkosipulinkynnet ja chili teholeikkurissa ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon karri, broilerisuikaleet, soija, pippuri, halkaistu sitruunaruoho ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon suikaloidut juurekset, herneen palot, limetin mehu, korianteri ja kookosmaito. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia


Vihreää Thai Curry Kanaa

4:lle hengelle

400g broilerinfilettä
1 prk Blue Dragon Kookosmaitoa 400ml
2-3 rkl Blue Dragon Vihreää Currytahnaa
1 rkl Blue Dragon Kalakastiketta
1 rkl Blue Dragon Sitruunaruohoa
Blue Dragon Kaffir Limetin lehtiä (ei välttämätön)
2 tl Ruskeaa sokeria
1 vihreä paprika
1 pieni kevätsipuli tai purjosipuli

Lisäksi:
Jasmiiniriisiä

Valmistus:

1. Kuumenna hiukan öljyä pannussa ja paista suupalan kokoiset broilerinpalat ja silputut sipulit pannussa.
2. Lisää 2-3 rkl currytahnaa ja jatka paistamista parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää joukkoon sormenpään kokoisiksi paloitellut paprikat sekä 2 kpl limetinlehtiä ja hauduta 10 minuutin ajan.
4. Lisää vielä 1 rkl kalakastiketta, hiukan sitruunaruohoa ja 2 tl ruskeaa sokeria tai palmusokeria. Sammuta liesi.
5. Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoile vihreän thai-curryn seurana.

Vinkki:
Lisää tulisuutta thaimaalaiseen tapaan punaisella tai vihreällä chilillä, jota saat Blue Dragonin valmiina murskana tai hyvin varustetuista ruokakaupoista jopa tuoreena! .

Thai-kanakeitto

800 g kanaa
200 g tamarindia rikottuna
1 pala inkivääriä viipaloituna
2 punaista chiliä, josta on poistettu siemenet, ohueksi viipaloituna
1 punasipuli viipaloituna kuorineen
2 sitruunaruohon vartta survottuna ja suuriksi paloiksi pilkottuna
1 valkosipuli puoliksi leikattuna
1 suuri kimppu tuoretta korianteria
1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
Thai-kalakastiketta

Laita kevyesti ruskistetut kanapalaset suureen paksupohjaiseen kattilaan ja lisää tamarindi, inkivääri, paloiteltu chili, sipuli, sitruunaruoho ja valkosipuli. Pilko korianterin varret ja lisää ne kattilaan. Säästä korianterin lehdet myöhempää käyttöä varten.

Kiehauta keitto ja anna sen kiehua hiljalleen puolisen tuntia - tunti. Lisää lopuksi kookosmaito sekä loraus kalakastiketta.

Thai-kanakastike

Kastikeainekset:

Hunajamarinoituja kanasuikaleita (450g)
Cashew- tai hasselpähkinöitä (100g)
Perunoita (joku kovarakenteinen lajike) (muutama kappale)
Kookosmaitoa (2dl)
Ruokakermaa (2dl)
Juoksevaa hunajaa (2rkl)

Mausteet:

Suolaa
Valkopippuria
Soijakastiketta
Currya
Paprikamaustetta
Kanelia (1-2tl)
jotain yleismaustetta kuten
Thai-mix tai asian mix

Sekoita vispilällä kulhoon maustumaan kookosmaito, kerma, soijakastike, hunaja ja kaikki
jauhemausteet ainakin 20min ajaksi.
Murskaa pähkinät suurinpiirtein puolikkaan pähkinän kokoisiksi.
Viipaloi perunat ja kiehauta hiukan pehmeiksi siten että eivät kuitenkaan hajoa herkästi.
Paista kanasuikaleet kypsiksi.
Laita kanasuikaleet, pähkinät ja perunaviipaleet kasariin ja kaada mausteseos sekaan.
Anna kastikkeen kiehahtaa ja hauduta hiljalleen kypsäksi.

Kastikkeen kanssa sopii lisukkeeksi esimerkiksi cous-cous tai jasmiiniriisi.
Wok-vihannessekoitukset tuo raikkautta lautaselle kun kastike on niin täyttävää..

_________________________________________________________________

 

Yhteistyössä