Onko kenenkään lapselle tehty ns. Reflux leikkausta ??

Meidän 10 kk vauvalla todella paha GER, mennään ihan maksimilääkityksellä (zantac, losec + gaviscone) ja alkaa tuntua ettei silti pärjätä enää. Meille on jo tuota leikkausvaihtoehtoa väläytetty, mutta ensin tutkitaan lisää. PH mittauksissa reflux jo todettu aiemmin kun oli ihan pikkuinen. Kohtauksia paljon.

Meillä olisi tähystys pian. Onko teille muille löytynyt tähystyksessä jotakin syytä pahaan refluxiin? Tämäkin mietityttää, että mistä tämä voi johtua.

Meitä kovasti pelottaa leikkaus. Niitähän tehdään kovin vähän.
Olisi mukavaa kuulla onko jollekin ollut leikkauksesta apua.

Jos jollain on kokemuksia, että saanut jostakin muusta apua niin kuulisin mielelläni.
 
no ei aivan noin pahana meillä, lääkkeillä selvitään joten kuten eteenpäin, tosin äsken oli taas tosi paha hetki, kun juottelin pojalle iltamaitoja... kyllähän toimenpiteet aina jännittävät, mutta hyvä et tähystetään ja saadaan selvyys, voidaanko löysä mahaportti korjata leikkauksella, pienet lapset selviävät uskomattomista jutuista, tsemppiä ja halauksia kovasti teille, en osaa edes arvata, miten vaikeaa on ollut, meillä poju juuri 9kk tänään :)
 
Oma esikoiseni oli myös todella paha tapaus. Hänelle löytyi lopulta apu Prepulsidista (onko kokeiltu?) ja voimakkaasti karsitusta ruokavaliosta (poissa esim. maito, viljat, kananmuna). Onko teillä selvitelty ruokajuttuja? Tosi TOSI usein pahan refluksin takaa löytyy yliherkkyyksiä jotka reagoivat noin erikoisella tavalla kuin refluksilla. Varsinkin maitoallergia on tyypillinen aiheuttaja.

Esikoiseni oli myös tähystyksessä, rakenteellista syytä refluksille ei löytynyt.

Ikävä kyllä täytyy myös sanoa, että välttämättä vaivaan ei löydy parannusta, vaan se opitaan minimoimaan ja sen kanssa opitaan elämään. Tämän takia nuo ruokavaliojutut ovat tärkeitä, koska monella ruoka-aineet pahentavat refluksia, ja ne omat pahentajat pitää löytää. Voivat olla melkein mitä vaan, jollakin riisi, toisella tomaatti, kolmannella banaani... Tai sitten nuo ruoka-yliherkkyydet joista mainitsin.
 

Yhteistyössä