Onko kenenkään lapsi alkanu puhua vasta yli 2vuotiaana?

Salama
On alkanut. Älä stressaa! Meillä oli kaksivuotiaana n. 10 sanaa, 2,5-vuotiaana voi sanoa, että puheenkehitys alkoi, nyt tyttö on 3 v 1 kk ja puhuu, mutta vähemmän kuin veljensä samanikäisenä. Itse ajattelin ottaa nyt yhteyttää puheterapeuttiin ja kysäistä, kun ei tuon niin harppauksella ole mennyt eteenpäin, mitä kolmevuotiaalta voisi odottaa.

Mutta 2-vuotiaasta on turha vielä stressata!
 
Meillä kaksi tyttöä oppi vasta n. 2vuotiaana puhumaan.Siis jo yli 2 vuotiaina.
Kuopus sitten aikaisemmin.
Molemmat yli kaksivuotiaista ovat kielellisesti erittäin lahjakkaita tänä päivänä.
Esikoinen oppi lukemaankin melko itsenäisesti 5 vuotiaana.
 
tuplat
meidän kaksoset puhui 2-vuotta täytettyään vasta muutamia selkeitä sanoja, tietysti sit sitä omaa kieltään jota ei ymmärtänyt kuin toinen kaksosista ja minä :D

Joten nou hätä, kyllä ne kuule ehtii sanoa sanottavansa !
 
juups
Meillä esikoispoika sanoi ekan sanansa ("Volvo"!! :LOL: ) noin yksivuotiaana, sen jälkeen ennen 2 vuoden ikää tulivat lisäksi vain "äiti" ja "isi". Reilu kaksivuotiaana alkoikin sitten yhtäkkiä puhua suoraan muutaman sanan lauseita!

 
Meillä tyttäremme oppi puhumaan vasta lähempänä 3 vuotta! Korvakierre ja putkitus. Putkituksen jälkeen puhe alkoi kehittyä vauhdilla eteenpäin, osa sanoista vielä hakusessa. Päiväkodista pyysivät, että veisimme tyttären puheterapiaan. Varasin ajan mutta sieltä sanoivat, ettei alle 4 vuotiaan puhetta kannata arvioida viellä koska puhe on kehittymisvaiheessa edelleen.
Kaikki me olemme yksilöitä ja jokaisen puhe kehittyy omaan tahtiin! =)
 

Yhteistyössä