Onko kokemusta Ragdoll -kissarodusta?

Tuo rotu kiinnostaa kovasti kun olemme rotukissayhdistyksen sivuilla surffailleet tytön kanssa.
Kuvauksen mukaan on rauhallinen ja aika "koiramainen" kissa.
Meidän perheeseen sopisi parhaiten sellainen luonne, joka ei tykkää kauheasti kiipeillä ja hyppiä kun entisilläkin kissoilla aina ollut kova kuri, jotta ei pöydille ja olkkarin sohville yms.
Tuo vaikutti tosi ihanalta rodulta ja aivan hurmaavan näköinen.
Onko kenelläkään kokemuksia ko. rodusta?
 
Kannattaa käydä ihan http://www.finragdolls.net/ ja http://www.ragdoll.fi/ sieltä löytyy perustietoutta räkkäreistä. Keskustelupalstoilla löytyy myös omistajien ja kasvattajien juttuja esim. http://forum.incat.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.pl ja http://forum.incat.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.pl. Kannattaa myös laittaa vaikka sähköpostia suoraan kasvattajille ja kysellä heiltä suoraan.
 
Meille 2007 keväällä kaksi ragdollia, tyttö ja poika, jotka täyttävät kohta vuoden. Sofia-tyttömme on niitä pari kuukautta nuorempi ja kissat ja vauveli ovat siis kasvaneet rinta rinnan. Ragdollit ovat VALTAVAN UTELIAITA. Ne ovat aina siellä missä tapahtuu ja tutkivat asunnon joka kolon. Jokainen kissa on tietenkin oma persoonallisuus ja meilläkin kiellot menevät hyvin eri lailla jakeluun. Toiselle hyvin ja toinen, poika, on taas aivan luupäinen. Kilttejä ovat kuin mitkä, mutta huisketta riittää. Kiipeävät niin korkealle kuin pääsevät, mikä meillä on tarkoittanut katon rajaa keittiön yläkaappien päällä. Meillä on myös kattoon yltävä kiipeilypuu, joka on ahkerassa käytössä. Vauvan takia kissojen ruokailu on pitänyt järjestää pöydällä, joten pöydillä oleilua on ollut turha yrittää kieltää. Ragdoll on yltiö-hellyydenkipeä ja läheisyydenkaipuinen rotu. Itsestäni ei ainakaan tuntuisi kivalta häätää niitä pois sohvilta tai sängyltä, kun hakeutuvat kainaloon. :heart: Toki kissoillamme on omatkin paikkansa, missä nokosiaan ottavat, mutta kyllä töistä kotiutuvan isännän kainalossa on pakko saada ottaa tirsat. Ragdoll on perusluonteeltaan rauhallinen ja meilläkin elämä koko ajan kissojen kasvaessa rauhottuu. Kuitenkin toisaalta, sisäkissoina sisätilat on niiden maailma ja siellä täytyy saada vähän riehuakin tai hunsvoteerata niinkuin meillä sanotaan. En antaisi meidän hunsvotteja pois mistään hinnasta. Rotu on aivan loistava lapsiperheelle ja paljon kotona viihtyville kissafaneille. Loskakelillä ei tarvitse lähteä pissalenkille, niinkuin edesmenneen rakkaan sakemannimme kanssa. Mutta kovin tiukkapipo vääpeli ei näiden kanssa voi olla. Ja hermoja ei voi menettää, jos eivät koiran lailla pysy nätisti lattialla omalla petillä. Karvaa lähtee jonkin verran, yöllä ei välttämättä nukuta ja kynsiä teroitellaan välillä muuallekin kuin raapimapuuhun. Näitä asioita kannattaa miettiä ennen kuin kissaa lemmikiksi hankkii. Hyvää jatkoa teidän perheelle! Ja..
Kissamaiset terveiset myös näppiksen vierellä makoilevilta kodin kaunistuksilta.... =)
 

Yhteistyössä