Onko kukaan jättänyt unikoulua pitämättä? Miten kävi?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 16.06.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä on vauva joka heräilee 2-3 kertaa yössä. Neuvolassa sanottiin että jos yli puolivuotias herää noin paljon, se johtuu siitä ettemme ole opettaneet nukahtamaan yksin, ja jos emme nyt sitä tee unikoululla, lapsi ei opi sitä koskaan ja saamme heräillä hänen kanssaan vähintään kolmevuotiaaksi, ellei tarhaan asti. Taaperoikäiselle tuota on kuulemma mahdoton enää opettaa edes unikoululla.

  Onko kukaan jättänyt yöllä heräilevää tai jopa imetettävää vauvaa unikouluttamatta, ja miten kävi? Alkoiko jossain vaiheessa nukkua itsekseen vai ei?
   
  #1
 2. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  9 452
  Saadut tykkäykset:
  5 033
  No höpöhöpö. Kyllä ne nukkua alkavat.

  Millä hitolla pidät unikoulua jos alle neljäuotiaita on kolme (kaikki eri synnytyskerrasta) ja käytössä vain olkkari, makkari ja keittiö joiden välissä ei edes ole ovia? :eek:
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

 4. Missä iässä suunnilleen teillä oppivat?

  Minä tuota mitenkin että miten monen lapsen vanhemmat hoitavat tuon että äiti pois kotoa ja isä tuntitolkulla piipahtelemaan tai tassuttamaan tai nostelemaan viikoksi. Vaikka kaipa jotkut koulut sopii sitten eri tilanteisiinkin.
   
  #4
 5. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  9 452
  Saadut tykkäykset:
  5 033

  Persoonakysymyksiähän nuo ovat.

  Esikoinen, aspergertapaus, nukkuu huonosti yhä vaikka on parikymppinen. Mutta häiritsemättä muita oppi nukkumaan parivuotiaana.

  Kakkonen oppi katkeamattomille yöunille puolitoistavuotiaana.

  Kolmas lapsi taas oppi nukkumaan yöt vasta kun älyttiin jättää päiväunet kaksivuotiaana pois.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  .....kun luet unikouluista, ymmärrät ettei se ole mitään kiduttamista. Vaan harjoittelua, ihan sellaista luonnollista harjoittelua - opetellaan olemaan omassa sängyssä, nukahtamaan ilman paijaamista (eihän rattaissakaan paijata), yöllä uudelleen nukahtamista ihan ilman tissiäkin (mikä tietty on nyt järjetöntä, kun tähän asti olet saanut ohjeen että aina vauvan iskiessä laita tissi suuhun, mutta näinhän ei olisi alunperinkään pitänyt tehdä jos järjellä mietit asiaa...).


  Mutta 1,5v on aika sellanen normaali ikä alkaa nukkua kunnolla. Mutta 2-3 kertaa yössä pieni heräily noin pienellä ei ole ollenkaan erikoista, enempi ihan vaan normaalia.
  Mutta älä pidä sitä minään pelottavana unikouluna, vaan lapsen opettelua omaan sänkyyn ja rauhotteluna muutenkin kuin tissillä (lohdutathan päivälläkin itkevää lasta ilman tissiä....)
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Ne päätökset on vaan tehtävä jossain vaiheessa että nyt nukutaan pinnasängyssä eikä kainalossa.
   
  #7
 8. epek

  epek Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2015
  Viestejä:
  13 529
  Saadut tykkäykset:
  4 563
  Viis on kasvatettu ja mitään unikouluja ei ole ollu
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Meidän oppi 2 kuisena nukkumaan heräämättä. Yritti se siellä alkuun muutaman yön hiljaa mutista, mutta mää juttelin sille rauhallisesti ja nukahti 15 sekunnissa.

  Alusta asti nukkui viereisessä huoneessa. Nukahti aina illalla tuttipulloon. Olin pumpannut. Jos tahtoi lisää, niin korviketta. Helposti.
   
  #9
 10. Kyllä siis satunnaisesti tyynnyttelen yöllä ilmankin imetystä jos herää, mutta tuon kerran tai pari vielä syö kyllä ihan kunnolla. Kiinteät ei vielä kovin hyvin uppoa, niin ehkä nälkäkin?

  Minusta nuo piipahdis- ja kaikki poistumiskoulut on vastoin kaikkea sitä mitä varhaisesta vuorovaikutuksesta on tähän mennessä opetettu. Ja googlaamalla löytyy samoin ajattelevia lastenpsykiatrejakin, ettei alle vuoden ikäiselle saisi. Mutta neuvola sanoo toista!
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

   
  #11
 12. Niin vauva nukkuukin pinnasängyssä. Heräämisistä oli nyt kyse.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos heräilyjä on kuitenkin vain muutamia yössä niin en itse lähtisi pitämään vielä unikoulua. Puolivuotiaalta normaalisti kasvavalta lapselta voi kyllä jättää yösyötöt pois, mutta edelleen muuten rauhoittelee kun herää yöllä. Usein kun syöminen jätetään yöltä pois heräily vähenee vähitellen ihan ilman unikouluakin.

  En ottaisi vielä mitään stressiä asiasta.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä 4 nukkui suurin piirtein hyvin ilman mitään unikoulua viimeistään 8kk paikkeilla (tuttia piti joskus yöllä antaa). Kaksi ei nukkunu, heillä todettiin vuoden iässä lehmänmaitoon siirryttäessä maitoallergia, mutta aika pian vatsan kuntoutumisen jälkeen alkoivat nukkumaan.

  Heräähän isommatkin painajaisiin, miksi ei vauva saisi.
   
  #14
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti