Onko kukaan rakentanut taloa niin, että on myynyt vanhan vasta kun muuttaa uuteen?

  • Viestiketjun aloittaja mietin
  • Ensimmäinen viesti
mietin
Kun ehkä tekisimme uuden talon, mutta ahdistaa 5 henkisenä perheenä ajatus muutosta kerrostaloon.. Enkä usko että kerrostalo kustannuksiltaan olisi juurikaan halvempi kuin tämä.

Nyt on lainaa 130 000 €. Nykyisen talon arvo noin 340 000.

Jos ostaisi noin 100 000 € tontin ja siihen kakskerroksinen talo, josta eka kerros valmiiksi noin 150 000 €. Hetkellisesti lainaa olisi melkein 400 000 € mutta kun sitten tämän nykyisen möisi olisi taas tilanne ok.

Laskujeni mukaan meidän tuloilla voisi hyvin lyhennellä tuosta isommastakin summasta pelkkiä korkoja kunnes nykyisen talon saa myytyä.

Mitenhän pankki suhtautuu moiseen ajatukseen...?
 
Riippuu vähän siitä kuinka myyvä se talo on, että suostuuko pankki. Meillä on nyt sellainen tilanne, että talokaupat on juuri sovittu, mutta vanha kämppä menee vasta myyntiin. Saatiin siis väliaikainen laina.
 
"vieras"
täällä ainakin on pitkät myntiajat uudehkoissa yli 250 tonnin taloissa, menee kauan jos ollenkaan....Minkä kokoinen? Just oli lehdessä että just alle 250 tonnin kompakteilla neliöillä olevat okt menee, mitä isompi sitä hankalampi myydä, ihmiset pelkää isoja lainoja ja isoja asumiskuluja.
 
"jep"
[QUOTE="vieras";26774351]täällä ainakin on pitkät myntiajat uudehkoissa yli 250 tonnin taloissa, menee kauan jos ollenkaan....Minkä kokoinen? Just oli lehdessä että just alle 250 tonnin kompakteilla neliöillä olevat okt menee, mitä isompi sitä hankalampi myydä, ihmiset pelkää isoja lainoja ja isoja asumiskuluja.[/QUOTE]


Me ollaan pääkaupunkiseudulla ja ainakin pari naapuria sai juuri samantyyppiset talot myytyä yllättävän nopeasti. Hinnasta kai se on kiinni, jos tilanne muuttuu ja talosta saisikin vain 300 000 euroa se ei juurikaan meidän oloa hetkauttaisi. Nykyiseen lainaan pankki on luvannut peräti 200 000 lisää jos tarve vaatii (siis jos nyt olisi ostamassa uutta). Mutta me ei haluta mitään yli 300 000 lainaa joten itse rakentamalla pääsisi pitäytymään noin samaan lainamäärään kuin nyt. Mutta vaikka se ylittyisi niin se ei olisi ongelma.. KAi se pitää pankkiin lompsia taas...
 
a.p.
[QUOTE="Vieras";26774509]Talon pitää myydä. Mummulaan asumaan rakentamisen ajan.[/QUOTE]

Olisipa se noin helppoa... Meillä ei ole mitään lusikkaa hanuriin annettu, ei edes peltistä....

Ite pitää omat asumisasiat, lapsenhoidot ja rahat fiksata. :)
 
"kahden äiti"
Me olemme juuri aloittelemassa rakennusprojektia ja aiomme asua edellisessä valmistumiseen asti. Oma pankki sanoi, että ei ole tapana tällaiseen antaa rahoitusta. Otettiin sitten naapuripankista laina.
 
bierass
[QUOTE="Naapuri";26774616]Joo, meidän naapuri teki noin ja vanha asunto edelleen myymättä, ollut jo toista vuotta.[/QUOTE]

Juu kyllä kannattaa hankkiutua edellisestä eroon jos uutta alkaa rakentamaan. Tilanne on aika kehno ja menossa kehnompaan. Olisi paljon turvallisempaa asua rakennusaika vuokralla, varsinkin jos on yhtään lainaa. Ja sen uudenkin lainamäärän pienentäminen olisi näin helpompaa. Jos korot pomppaa katoon niin elo voi olla aika tukalaa, avioliitto raunioina ja itku silmässä. Mut jokainen tekee kuten tahtoo.
 
meillä
Me ei kyllä uskallettu rakentaa uutta ennen kuin vanhasta oli nimet paperilla ja osa kauppasummastakin tilillä. Me kuitenkin asuttiin rakennusaika vanhassa talossa ja nostettiin "ylimääräistä" lainaa sen loppukauppasumman verran. Muuttopäivänä sitten lyhennettiin lainaa sillä samalla summalla. En kuitenkaan usko, että sellaisia ostajia paljon on olemassa, jotka odottaa talon vapautumista reilun puoli vuotta, kunnes uusi talo on asuttavassa kunnossa. Tilanne voisi olla toinen jos rakennuttaa jonkun valmistalon, joka kootaan tilaelementeistä. Nehän valmistuu aika nopeastikin.

Pankit on käsittääkseni kyllä melkoisen nihkeitä rahoittamaan teidän suunnittelemaa projektia, vaan usein uuden lainan ehtona on juurikin vanhan talon myynti. Joten alkaisin neuvottelut pankista.
 

Yhteistyössä