Onko muiden atoopikot kalpeita?

Prinsessan aarre
Olin viime syksynä atoopikkolasten vanhempien sopeutumisvalmennuskurssilla ja siellä lääkäri mainitsi tuosta, että atoopikkolapset ovat tyypillisesti kalpeampia kuin ei-atoopikot. Atoopikkolapset ovat usein myös "paksunahkaisempia", siis haavat eivät vuoda samalla tavalla, eikä kuhmuja tule niin helposti.

On tutkittu, että atoopikoilla jostain syystä verisuonet eivät ole niin pinnassa kuin ei-atoopikoilla. Siitä syystä johtuen atoopikot ovat monesti kalpeampia, eivätkä haavat vuoda jne. Ja samasta syystä saattavat herkemmin myös palella!
 
Joo,kiitoksia vastauksesta.
Eli mun pojista nuorin ja vanhin on atoopikkoja,ja etenkin kun sairastavat niin kalpeutuvat entisestään.. :/
Mutta keskimmäinen,iho on sileä kuin silkki,ihanan pehmeä,ja kesäisin ruskettuu todella paljon eikä pala ikinä,mutta nämä kaksi muuta eivät juuri edes rusketu kunnolla,ei paljon kesän jälkeen huomaa että olisivat olleet edes ulkona.. :|

=)
 
:eek: no kiva tietää ei meidän atoopikoiden ihot ole mitenkään kalpeita ja ruskettuukin hyvin. Meillä siis tyttö 4-v, pikkuneiti 5kk ja iskä kaikki atoopikkoja. Saas nähdä tuleeko tuosta nuorimmasta sitten valkea hipiäinen =)
 
Jep jep, kalpea kuin mikä. Tyttö 4 v. on vielä kaiken lisäksi ihan pellavapäinen, joten kalpeus oikein korostuu. Verisuonet on ainakin silmien alla ihan pinnassa, sen verran on tummat silmänaluset. Saa nähdä millainen iho tulee pikkuveljelleen, kovin on samanoloinen kuin siskonsa vauvana...

Ja tosiaan kun tyttö on kipeenä, niin on entistä kalpeampi.
 

Yhteistyössä