onko muiden lapset jatkuvasti kipeenä?

siis ihan tavis flunssaa, jonka jälkitautina usein keuhkoputkentulehdus tai korvatulehdus. Lapsi kohta vuoden, ja ihan pienestä ollut noin kerran kuussa kipee, sitten viikon lima rohissu ja imetty tai antibioottikuuri korviin, sitten viikon ajan ihottuma pahana infektion tai kuurin takia. No sitten viikko terveenä, ja juuri kun on unirytmi taas löytyny, niin sama alkaa alusta :headwall: Oon ku mikäki haamu kun en saa nukkua tarpeeksi. Onko tää ihan normaalia, vai onko laps tosiaan tavallista herkempi? Ruoka allergioitakin on, mutta niitä ei pääse kunnolla testaamaan, kun aina on kipee :(
 
ehkäpä lapsesi ei ole ehtinyt kunnolla parantumaan edellisestä flunssasta(vastustuskyky vielä alhainen) kun jo uusi iskee. Auttaisi varmaan jos välttäisitte lapsiperhekontakteja pahimpaan lentsu aikaan. Käsihygieniaa voisi tarkistaa, kädet tulisi kaikkien perheenjäsenten pestä kotiin tullessaan. Myös vieraitten olisi kiva huomioida asia pesemällä kätensä teille tullessaan. Älä vastaanota sairaanaolevia tai mene itse kyläilemään jos kyläpaikassa sairastetaan.
 
allergisen äiti
Meillä jatkuva sairastelu katkesi siihen, kun karsittiin ruokavaliota roimasti, eli aloitettiin a:sta uudelleen. Ei siinä auttanut se, että kaikki vieraat oli 100% terveitä, tai että itse ei käyty missään. Laajat allergiat löytyivät. Nyt oltu paremmassa kunnossa =)
 
kokeileppa lapselle maitohappobacteriia. Saa esim apteekista. Rela merkkista sekä puru tabletteja että tippoina.

Meillä selviää syksyllä todellienn teho kun tarha alkaa, mutta ollaan nyt 8 kk käytetty ja mun meilestä on ollut apua...
Meillä kanssa syksyt pääasiassa sairastetaan niin että vähintään kerran kuussa on kipee.. parhaimpina jopa kahdesti
 
Oon tuota ruokavalion merkitystä miettinyt, jos on allergioita, niin vastutus kyky voi kai olla alhaisempi.

Rela tippoja jo syötetään, käsiä pestään (lapsilta, itseltä ja vierailta), syrjässä asutaan, mutta tottakai isommat lapset käy koulussa ja kerhossa.

Mutta kiinnostas vaan tietää, että onko tää miten yleistä?
 
allergisen äiti
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.07.2006 klo 12:33 Kerttu kirjoitti:
Oon tuota ruokavalion merkitystä miettinyt, jos on allergioita, niin vastutus kyky voi kai olla alhaisempi.

Rela tippoja jo syötetään, käsiä pestään (lapsilta, itseltä ja vierailta), syrjässä asutaan, mutta tottakai isommat lapset käy koulussa ja kerhossa.

Mutta kiinnostas vaan tietää, että onko tää miten yleistä?
Mä en usko, että meillä on vastustuskyky yhtään sen huonompi kuin muillakaan, koska mitkään epidemiat eivät koskaan iske. (kop kop omaan puupäähän) Mutta jotkut ruoka-aineet aiheuttavat allergikollemme nuhaa, joka etenee salamavauhtia korva-ym. tulehduksiin.

Meilläkin maitohappobakteerit olleet käytössä ihan pienestä saakka, itse käydään töissä ja lapsi on hoidossa. Silti ei ole KOSKAAN ollut sairaana samaan aikaan muiden lasten kanssa, eikä edes ole saanut heiltä flunssia, vatsatauteja tms. vaan ihan omia aikojaan, ja yleensä jälkikäteen on ruokapäiväkirjasta bongattu syy, eli joku uusi juttu tai vaikkapa vääränmerkkiset puurohiutaleet.

Ei sitä lasta umpiossa voisi muutenkaan pitää, samalla tavallahan ne bakteerit tulevat esim. ruokakaupasta kuin vaikka isompien sisarusten mukana koulusta tms.
 
mixu31
Minkä ikäisenä teidän lapset ovat alkaneet sairastelemaan?Meillä tyttö 1v1kk,ja puoli vuotiaana silmätulehdus vaivasi,mitään muuta ei koskaan ole ollu,ja hyvä niin mutta nyt pelolla odottelen että kun jotain tulee niin tuleeko tosi kovana ja kun ei yhtään tiedä miten pikkainen käyttäytyy kipeänä.
 
Muuvi
Täällä on ihan sama juttu. Nuorimmainen on 10kk ja viimeiset kolme ja puoli kuukautta ollut koko ajan kipeänä: kolme yskää kera kurkunpääntulehduksen, kolme flunssaa, yksi korvatulehdus.. Pojua olen käyttänyt näiden vuoksi pari kertaa lääkärissä, viimeksi saatiin sitten jo antibioottiakin korvien takia, siihen loppui myös keuhkoja pari kuukautta vaivannut rohina, johon ei aiemmin ole mukamas tarvinnut puuttua, kun ei ole astmaattista pöhinää.. Pojulla on myös liuta iho-oireisia allergioita, joiden vuoksi käydään kontrolleissa. Kaikki lääkärit ovat olleet sitä mieltä, että sairastelu on vielä normaalin rajoissa. Jostain syystä osa varsinkin poikapuolisista allergikoista myös sairastelee enemmän. Meillä on kontrolli sovittuna alkusyksyksi, silloin tarkastellaan tarkemmin sairastelujen määrää ja sitä onko asiaa syytä miettiä enemmän.

Mutta on tosi tosi tosi ärsyttävää tämä sairastelu. Iho kun saatiin hyvään kuntoon allergioiden löytymisen myötä, alkoi sairastelu ja pojun atooppinen ihottuma lehahtaa aina joka sairastelun myötä.. Ruoka-ainekokeilut junnaa sen vuoksi paikallaan ja sekin tuskastuttaa. Lisäksi poika tekee neljää ylähammasta yhtä aikaa, joten meillä valvotaan öitä monen muunkin edestä. Kuten on valvottu jo alkuvuodesta asti.. Yritä siinä sitten olla pirtsakka energisen (ei-sairastelevan) esikoisen kanssa!
 
joo....aivan raivostuttavaa ja uuvuttavaa.mulla 2 vuotias ja 3 vuotias tyttö. tuo vanhempi on sillai perusterve lapsi ja sairastui ekan kerran flunssaan kun pienempi teki aloitteen...eli tuo nuorimmainen on todella sieni noiden pöpöjen suhteen.aloitti sairastelun 4kk ikäisenä, korvatulehdusta,räkätautia,vatsatautia...ja aina oltii osastolla hoidossa kun meni niin huonoon kuntoon.sit 7kk ikäisenä todettiin astma ja nyt sit taistellaan ett löydettäis tasapaino astman kanssa..käyntejä päivystyksessä oikeastaan joka viikko ja väliin osastojaksoja.korvat putkitettu 4 kertaa kun aina irtoavat tai tukkiintuvat vaikka kuinka hoidetaan ja huuhdellaan...lisäksi neidillä refluksi.
tuntuu että tää viimeinen kaks vuotta on mennyt ihan sumussa...koko ajan joku tauti jyllää...ekana talvena nuorimmaisella oli tietty rsv ja rota...ja jatkuva korvatulehdus...
tänä vuonna ollaan ton astman kanssa kamppailtu.toissa viikol osastolla sairaalassa vesirokon ja astman takia,viime viikolla uudestaan astman takia...alkaa voimat loppua kun pitäis yrittää töissä käydä samalla...onneks tuo vanhempi sentään on terve, joskus jokunen flunssa.
pienempi on todettu infektioyliherkäksi eli saa taudit kun taudit ihan mistä vaan...ekä vuosi oltii suunnilleen kotona eikä käyty missään ku taudit alkoi mut tulos se ett samana talvena kolme yrjätautia....joten nyt muksut tosi tosi pienessä päiväkodissa (allergia/astma) ja paremmin on ruvennut menemään...lääkärit sanoo ett vaan aika auttaa...syötetään rela-tippoja, vitamiineja yms...
mut kun joutunut syömään todella paljon antibiottia noiden korvien takia (aina ollu vuotava korvatulehdus ja bakteeriperäinen) niin tullut jo resistantiksi antibiotteja vastaan...eli siis suun kautta otettavat antibiotit ei pure vaan täytyy antaa joko suoraan lihakseen tai suoneen...ja senhän tietää mitä ne tekee vastustuskyvylle...tuntuu niin pahalle kun tytsy on vielä niin kamalan pieni ikäisekseen ja tarvis kaiken energian kasvuun mut ny se menee vaan jaksamiseen ja taudista toiseen selviämiseen...on niin paha olla toisen puolesta....kun tuntuu ettei tuo tyttö tervettä päivää näe.... :'(
vaikka tiedän että asiat vois olla paljon pahemmin...mut kyllä kai se sieto raja jokaisella jossakin tulee vastaan... :ashamed:
kertokaa jos teillä samanlaista...ois kiva saada vaihtaa ajatuksia,miten ootte jaksaneet ja pärjänneet...
 
pistäytyjä
Meidän kuopus kohta 10 kuukauden ikäinen ja laskin kelan papereita varten lääkärissäkäynnit- 18kpl! Ensimmäinen flunssa ja sitä seurannut korvatulehdus noin 6 viikon ikäisenä. Nyt pahoiksi kehittyneissä liimakorvissa silikoniputket olleet reilu viikon. Olen ollut ymmälläni, kun kahdella vanhemmalla lapsella nyt 7 ja 5v.)ei ensimmäisen elinvuoden aikana juuri tauteja ollut.
Rela- tippoja olemme käyttäneet 6 viikon ikäisestä ja imetän edelleen. Korviketta ei ole saanut ja itsekin jätin maitotuotteet allergiaepäilyn takia useita kuukausia sitten ruokavaliosta pois. Sain myös ohjeet välttää julkisia paikkoja ja sairaita ihmisiä, mutta toteuttaminen mahdotonta 3 lapsen äidille, jonka mies tekee pitkiä työpäiviä. On käytävä kouluissa, kerhoissa, kirjastoissa, linja-autoissa, kaupoissa... Nyt toivomme että putkittaminen tuo pysyvän muutoksen elämään ja pikkuisen vointiin! Voimia teille, jotkut lapset ovat nähtävästi herkempiä ja lisäksi syntyvät tautiseen aikaan!
 
Vaan niinhän se on että jos lapsella on paha tautikierre jälkitauteineen, on silloin ajateltava lasta, ja jätettävä ne ylimääräiset hippalot(esim. kerhot, muskarit,kirjastot,kyläilyt) tautisena aikana väliin/vähemmälle. Ja ihan varmasti sinne kauppaan pääsee kun mies on kotona, silloin ostaa sitten viikon sapuskat kerralla, ei tartte joka päivä rampata! Meillä ainakin auttoi "välttelyt" vaikka vanhempi lapsi koululainen. Ja jos lääkärikin tällaisen neuvon vanhemmille antaa niin kannattaa kuunnella!
 
oon pistäytyjän kanssa samaa mieltä että jotkut vaan sattuvat olemaan taudeille enemmän alttiita...
meillä ei auttanut vaikka vältettiin suunnilleen ulkona kulkemista pahimpina tautiaikoina (talvella) ja silti muksut sairasti rotan ja rsv-viruksen yms....ett välillä ei kyl auta sitten mikään.
toisaalta muksujen pitää jonkun näköinen bakteerikanta saadakin niin vastustuskyky kehittyy...meillä ikä tehnyt ainakin jonkin verran tehtäväänsä mutta edelleen nuorempi sairastaa lähes jatkuvalla syötöllä...on todettu infektioyliherkkyys mutta mistä se johtuu niin siitä ei tietoa...ovat kuitenkin päiväkodissa jossa 8 lasta ja tämä lastenlääkäreiden mukaan hyvä että nuorempi sais jotain vastetta taudeille. viime talvi oli jo helpompi ja sairaspoissaoloja tuli enää vähän...vaikkakin nyt keväällä sitten senkin edestä...mutta meillä tuo astma tekee tepposia...
mä kyllä tekisin ihan mitä vaan että saisin tuo muksun sillain terveeks ett vois sanoa tytön olevan ees viikon ilman nuhaa,yskää,korvatulehduksia...antibiotit vieneet ne vähätkin vastuskyvyt...mikä surettaa kovasti...maitohappobakteereita on syönyt syntymästä asti.
nyt haetaankin apua yksityiseltä klinikalta....hivenainemäärityksiä yms.
 
sekin tiedetään...jos viittaan aikaisempaan kirjoitukseeni....kärjistettynä kirjoitin ettei muka missään käyty...vältettiin siis suuria väkijoukkoja,lapsiryhmiä....ihan lääkärin ohjeesta....mutta tuloksetta joten itsekin siitä oppineena pöpöt ovat hyvästä ainakin jossakin mittapuussa... :)
mutta oikeesti miten muut joilla paljon sairastavia /sairastava lapsi olette itse jaksaneet? onko muilla jatkuvaa infektiokierrettä? tää alkaa olla tosi rasittavaa kun joka viikko jonkun vaivan takia joutuu käymään lääkärillä (eikä tosiaan vähästä ees mennä) vaikka alkaahan tähän jo kai tottumaan kun kestänyt sen kaks vuotta...onneks ees tuo vanhempi muksuista on vain harvoin kipeä...tää pienempi sit meidän kaikkien edestä...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.07.2006 klo 22:11 Kerttu kirjoitti:
siis ihan tavis flunssaa, jonka jälkitautina usein keuhkoputkentulehdus tai korvatulehdus. Lapsi kohta vuoden, ja ihan pienestä ollut noin kerran kuussa kipee, sitten viikon lima rohissu ja imetty tai antibioottikuuri korviin, sitten viikon ajan ihottuma pahana infektion tai kuurin takia. No sitten viikko terveenä, ja juuri kun on unirytmi taas löytyny, niin sama alkaa alusta :headwall: Oon ku mikäki haamu kun en saa nukkua tarpeeksi. Onko tää ihan normaalia, vai onko laps tosiaan tavallista herkempi? Ruoka allergioitakin on, mutta niitä ei pääse kunnolla testaamaan, kun aina on kipee :(
astma? :hug:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.07.2006 klo 15:27 pistäytyjä kirjoitti:
Meidän kuopus kohta 10 kuukauden ikäinen ja laskin kelan papereita varten lääkärissäkäynnit- 18kpl! Ensimmäinen flunssa ja sitä seurannut korvatulehdus noin 6 viikon ikäisenä. Nyt pahoiksi kehittyneissä liimakorvissa silikoniputket olleet reilu viikon. Olen ollut ymmälläni, kun kahdella vanhemmalla lapsella nyt 7 ja 5v.)ei ensimmäisen elinvuoden aikana juuri tauteja ollut.
Rela- tippoja olemme käyttäneet 6 viikon ikäisestä ja imetän edelleen. Korviketta ei ole saanut ja itsekin jätin maitotuotteet allergiaepäilyn takia useita kuukausia sitten ruokavaliosta pois. Sain myös ohjeet välttää julkisia paikkoja ja sairaita ihmisiä, mutta toteuttaminen mahdotonta 3 lapsen äidille, jonka mies tekee pitkiä työpäiviä. On käytävä kouluissa, kerhoissa, kirjastoissa, linja-autoissa, kaupoissa... Nyt toivomme että putkittaminen tuo pysyvän muutoksen elämään ja pikkuisen vointiin! Voimia teille, jotkut lapset ovat nähtävästi herkempiä ja lisäksi syntyvät tautiseen aikaan!
Tuohon putkitukseenkin meillä on nyt kaks kokemusta. Vanhin putkitettiin vasta kolme vuotiaana ja reiluun vuoteen on tullut vain kaks tulehdusta joista kumpikin kyllä tarvitsi lääkkeen. Nuorin putkitettiin jo 7kk ikäisenä ja tulehduksia oli ennen sitä 4 82,44 ekana) ja sitten putkituksen jälkeen on ollut jo kolme eli kuukauden välein. paraikaakin on. Putekt on kyllä pysynyt paikoillaa ja viikko sitten olivat aukikin ja toimivat "hyvin", mutta silti noita tulee. Aloittaa vielä hoidon ens tisitana, saas nähä miten hoidossa sit lisääntyy/vähentyy???
 
Hei!

Meillä myös nuorin sairastellut paljon ja on myös ruoka-aineallergioita. Poika nyt 1v.4kk. Putkitettiin 7kk:n iässä, sen jälkeen ollut kaksi korvatulehdusta aivan peräkkäin viime keväänä. Sai estolääkityksen, jota söi 1.5kk. Sen jälkeen ollut kaksi kunnon räkätautia, eikä ole mennyt korviin. Kannattaa kysyä estolääkityksestä hoitavalta korvalääkäriltä.

Minulla on käsitys, että allerginen taipumus jonkin verran lisää riskiä sairastua flunssiin ja infektiokierteisiin. Elimistö on herkemmässä tilassa ja limakalvot ärtyneempiä valmiiksi kuin ns. terveillä lapsilla. Jatkuvat antibiootit tietysti myös alentavat vastustuskykyä.

Jos taipumusta allergioihin, korvatulehduksiin ja astmaan, olisi käsittääkseni erittäin tärkeää, että kaikki sopimattomat ruoka-aineet olisivat poissa ruokavaliosta. Ainakin maito ja viljat ovat ruoka-aineita, jotka aiheuttavat usein limaisuutta jos sopimattomia. Meillä pojalla myös esim.parsakaali ja kesäkurpitsa sellaisia, jotka kokeiltaessa pistivät röörit tukkoon. Maitohappobakteereja kannattaa antaa jatkuvasti. Meille oli ohje antibioottikuurien ajan ja myös jonkin aikaa jälkeen antaa Rela-tippoja kaksi kertaa päivässä ne viisi tippaa.

Yritetään jaksaa, me paljon sairastelevien lasten äidit. Ikä auttaa, ja muistetaan nauttia niistä päivistä kun kaikki on hyvin. :flower: =)
 

Yhteistyössä