Onko muilla isoja lapsia?

  • Viestiketjun aloittaja MoonaLiisa
  • Ensimmäinen viesti
MoonaLiisa
Meillä poika 1v8kk ja pituutta puolivuotis neuvolassa n.93cm. Vielä ei ole vastaan kävellyt yhtä pitkää ikätoveria. Aluksi oltiin tyytyväisiä pojan reippaaseen kasvuun mutta nyt alkaa jo huolestuttaa. Neuvolalääkäri sanoi pojan olevan +4sd. En tiedä mitä se tarkoittaa mutta ihanne olisi +0sd. Onko kellään tietoa/kokemuksia asiasta?
 
Meidän 1,5 -vuotias oli 90 senttiä pitkä.

Oletan, etä teidänkin mitta on 1,5 -neuvolasta eikä 1/2-vuotisneuvolasta.

Me ollaan molemmat itse pitkiä, eikä ole käynyt mielessäkään olla millään tavalla huolissaan asiasta. Myös +4 käyrällä mennään.

Ja tuo tutkimuksiin lähettäminen nyt kuullostaa jo liioittelulta. ;) <br><br>
 
MoonaLiisa
Juu...poika on tietenkin 1,5v. eikä 0,5v. Helpottavaa kuulla että on muitakin jättiläisiä. Tässä vilisee silmissä jo kauhukuvat semmosest 2,5metrisestä äitin kullasta jolle saa ostaa koon 52 kenkiä ;) . Tässä viel tarkistin neuvolakortista ton pituuden. Olivat siihen merkanneet 96,7. Niin pitkää ei pojasta saa venyttämälläkään. Jospa toi sairaalalähetekin ois tehty ton virheellisen merkinnän takia. Täytyykin heti maanantaina soitella neuvolaan päin jos vaikka poika säästyiskin turhilta tutkimuksilta, eihän ne koskaan lapselle nautintoa tuota:/
 
Täällä ilmoittautuu iso kokoisen pojan äiti. Meillä poika on ollut koko ajan todella iso kokoinen mutta kasvanut kuitenkin tasaisesti vaikkakin ihan omalla käyrällään. Neuvolassa ei olla oltu ollenkaan huolestuneita koska kasvu ollut kuitenkin tasaista. 1-vuotis neuvolassa poika painoi 13,1 kg ja pituutta oli 80,4 cm. Reilu 1,5 vuotiaana hän painoi 15,5 kg ja pituutta 89 cm ja 2-vuotis neuvolassa painoa oli 16,4 kg, pituutta 91,2 cm. Poika on oikea jässikkä mutta nyt on kovasti paino tasaantunut ja pysynyt pitkään samana. En ole huolissani, koska poika on todella liikkuvainen, vilkas ja tervelapsi. Kaikki ei ole vaan veistetty samasta puusta.
 
Täällä kanssa yksi, ikää 1 v 7 kk, pituutta 91 cm, painoa 14,5 kg..
Erittäin kova liikkumaan ja aikaisin lähti liikenteeseen. Nelikiloisena syntyi, ja ollut koko ajan suurin meidän lapsista. Huvittavinta on kengän numero 27, puolitoistavuotiaalla..
 
Pinempi 1v siro sirppana ja isompi 10v ollut aina iso neiti. Nyt 4 luokalla kengän koko 40 ja pituutta 160cm, hui kauhistuttaa ajatuskin, että tyttö kasvaa vielä monta vuotta! Äiti jää jo ihan kohta kakkoseksi pituudessa. Kauhistuttaa tuo kengän koko, kun nyt jo noin iso. Noo jos se vaikka koripalloilijaksi aikoo :whistle:
 
mamma -75
teillä äideillä on varmasti hauikset kunnossa eikä allit roiku! omat lapseni ovat olleet pienempiä ja silti kädet oli melkoisen vahvassa kunnossa! monella jää varmaan miehen voimat toiseksi! hyvä äidit!!! =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.05.2006 klo 16:44 MoonaLiisa kirjoitti:
Meillä poika 1v8kk ja pituutta puolivuotis neuvolassa n.93cm. Vielä ei ole vastaan kävellyt yhtä pitkää ikätoveria. Aluksi oltiin tyytyväisiä pojan reippaaseen kasvuun mutta nyt alkaa jo huolestuttaa. Neuvolalääkäri sanoi pojan olevan +4sd. En tiedä mitä se tarkoittaa mutta ihanne olisi +0sd. Onko kellään tietoa/kokemuksia asiasta?
Meillä kuopuspoika oli just mittauksessa 1v. 4 kk neuvolassa. Pituutta oli jo 88,5 cm, mutta hän oli syntyessäänkin pitkä, ainakin 56 cm. (Pituusmitta sairaalassa loppui maagisen 55 cm:n kohdalla.)

Jos ihmiset siellä neuvolassa eivät ole huolissaan, niin ei sinunkaan kannata huolestua. Toisaalta, vaikka olisivatkin huolissaan siellä, niin asia selviää varmasti. :) No joo ei varmaan auttanut yhtään. :/
 

Yhteistyössä