Onko muita 2v-3v jotka nukkuvat yöt huonosti??

Meillä tuo kaksostyttö 2,3v on nyt n.4kk ajan alkanut yötepastelun meidän makkariin ja haluaa joko tulla meidän sänkyyn jossa ei kuitenkaan nuku tai sitten minun pitää viedä hänet omaan sänkyyn ja hän vaatisi paijaamista tai vierellä oloa yölläkin.Todella rasittavaa kun on työelämässä eikä aamulla olo kovin virkeä.Kaksospoika nukkuu paljon paremmin ja 4v.yöt läpeensä.Pitäisköhän laittaa unikouluun jonnekin??
 
meillä tuo 2v9kk tyttö herää nukahdettuaan yöunille yleensä 1-2 kertaa yössä.eli ei pysy millään omassa sängyssä vaan tulee joko meidän väliin tai viereen varasänkyyn.olen jo luovuttanut sen suhteen että nukkuisi omassa huoneessa.nyt onkin "unikoulutettu " siten että viereen ei saa tulla vaan menee viereen varasänkyyn.
siinä sit nukkuu koko yön heräämättä.
tätä kulkemista on ollut jo 1.5 vuotiaasta asti ja ei ole kun muutamia öitä nukkunut omassa huoneessa.
nyt kertoo pelkäävänsä pimeää ym.ilmeisesti on vaan niin läheisyyden kipeä ettei pysty olemaan yölläkään erossa...
meille tulee vauva tammikuussa ja katsotaan sit miten kaikki menee kun tyttökin varmaan yöllä herää vauvan itkuun.jospa sit haluaa omaa rauhaa...tai sit nukutaan vuoden päivät kaikki samassa makkarissa ja yritän sit saada molemmat kerralla samaan huoneeseen kun vauva on isompi..
 
Meillä rauhoittui yöt kun poika (2v) siirtyi pari viikkoa sitten omaan huoneeseen nukkumaan, pikkuneitikin nukkuu nyt yöt rauhassa kun ei herää veljen yöraivareihin, eikä veli reagoi siskonsa ääntelyihin jos nukkuukin rauhassa. Meillä siis poika saa raivo/itku/kätinäkohtauksia 1-6krt yössä, eikä mikään tunnu auttavan, neuvolassa sanottiin että kuuluu ikäkauteen (n.8kk ikäisestä 2v on nyt tämä kausi kestäny).
 
Meillä tuo 2,5 v tuntuu myös kaipaavan läheisyyttä öisin, lähes joka yö on haettava viereen kun herää eikä häntä saa rauhoittumaan enää omaan sänkyyn. Ihan halipulaltahan tuo vaikuttaa ja elän toivossa, että jossakin vaiheessa huomaa olevansa iso tyttö ja suostuisi pysymään omassaan. Aika levoton nukkuja ja meillä vähän turhan kapea sänky :)
 
Meidän neiti on jo 3v2kk ja ei vieläkään nuku öitä, hyvänä yönä herää pari kertaa ja huonona yönä 10 kertaa, käyn myös töissä ja haluais saada nukkuu yöllä. Siirretään neiti keväällä omaan huoneeseen, kattoo sit miten tilanne muuttuu.
 
Meidän 2v3kk poika täytyy myös hakea joka yö viereen nukkumaan. Kerran tai kaksi riittää, että käy laittamassa pään takaisin tyynyyn ja peiton päälle mutta sitten ei enää suostu rauhoittumaan omaan sänkyynsä vaan huutaa niin kauan, että luovutan. Esikoinenkin oppi nukkumaan yönsä heräämättä vasta vähän vajaa 4-vuotiaana, että sen suhteen ei mitään uutta. Olen onneksi vielä kotona lasten kanssa, joten ei nnin kovasti haittaa, vaikka yöt ovatkin vähän levottomia. Tää nyt on vaan joku kausi taas ja menee aikanaan ohi. =)
 

Yhteistyössä