Onko mustat rattaat kesällä kuumat?

Musta imee itseensä enemmän aurinkoa, kuin vaalea väri. Eli on kuumemmat.
Mutta jos käytät vaikka valkoista hyönteisverkkoa, se vaalentaa, mutta sitten ei kai ole merkitystä, minkä väriset rattaat siellä verkon alla on, kun verkko peittää ne... :/
 
Ei se musta väri niin paljoa vaikuta etteikö niitä voisi käyttää kuten muitakin rattaita. Minkäänvärisissä rattaissa ei lasta saa jättää pitkäksi aikaa auringonpaahteeseen.
Meillä oli aikoinaan mustat vaunut/rattaat ja eipä niiden osalta ollut mitään moitittavaa.
 
meillä on juuri nuo jälkimmäiset eli mustat.ei kyllä ole mitenkään erityisen kuumat kesällä olleet.kyllä varmaan väri kuin väri kuumuu auringossa jos kauan on.kannattaa ottaa ne kummat miellyttää silmää enemmän =)
 
Itikka
Lasta ei voi minkään värisissä vaunuissa pitää auringossa pitkään, pahimmilla helteillä minkäänlaisissa vaunuissa ollenkaan. On etsittävä hyvä varjo päiväunille. Aina on myös aikuisen kädellä tarkastettava miten lämpimälle aluselle lapsensa kesäpöksyjen peittämän takamuksen pistää. Jos haluaa olla ostovalinnastaan tarkka, kannattanee kysellä vaunujen valmistajalta että onko vaunut kuumuustarkastettu -usein ainakin kankaiden pitää olla leimahduksen kestäviä ym. Luulisi hyvänlaatuisten vaunujen olevan monella tapaa testattuja -ainakin kun nykyään voi vaikka mistä haastaa oikeuteen ja vaatia rahojaan takaisin korvausten kera. Ap on fiksu vaununostaja, kun kyseenalaistaa tämmöiset -mutta itse olen sitä mieltä, että materiaalillakin on väliä ja mallilla (eli vaikka vaunun aukon koolla, tuuletusaukoilla jne.)
 
ei ole kuumat
Meillä oli mustat rattaat eikä olleet sen kuumemmat kuin vaalean harmaat. Ehkä siksi koska rattaat on kuitenkin avonaiset ja ilma pääsee kiertämään.

Ihan väristä välittämättä suorassa auringossa kuomu kiinni ja jalkapeite paikoillaan tulee tappavan kuumat...
 
tokitoki
Tottakai mustat ovat auringossa kuumemmat ja jos kyseessä on Emmaljungan mustat rattaat, niin voin sanoa, että ovat eka kesän jälkeen harmahtavan ruskeat. Tiedän kolmet entiset mustat emmaljungat. Aika järkyttäväksi ovat haalistuneet.
 
tokitoki
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.05.2007 klo 19:28 Vieras kirjoitti:
Kamalat noi pyörät :x :x
Onko sulla joku ongelma noiden pyörien suhteen. Taisit laittaa eilenkin viestiä eräistä Huutonetin rattaista joissa oli tollaset pyörät... ;) Relaa...
 
meillä on mustat ikivanhat vaunut. ei lapsi niissä läkähtynyt kesällä, vähennettiin vaatetusta ja hankittiin aurinkovarjo suojaksi. pahimmilla helteillä nukkui päikyt sisällä tuuletetussa huoneessa.

vaaleita rattaita en varmaan haluaisi, kun lika näkyy turhan nopsaan.
 
Meillä on Emmaljungan edget, joissa toinen väri musta, sekä nuo scooterit vaaleina(lähes sama väri kuin ap:n kuvassa). Emmaljungan protex kangas ei kuumene auringossakaan enempää kuin vaalea. Eli edget eivät ole kuumenneet enempää kuin scooteritkaan, vaikka ovat umpinaisemmat malliltaan. Tietenkään auringon paahteessa vaunuja ei vartavasten saa pitää. Meillä edget olleet yli kolme vuotta, eikä minkään asteista haalistumaa havaittavisaa! Ottaisin ihan ne kummat miellyttää silmää.
Ihanat rattaat muuten nuo scooterit ;)
 
Muistoja muistoja
:LOL: Sori, että nauratti, tuli vaan muisto menneisyydestä mieleen. Yläasteella ollessani mulla oli musta 'putkikassi'. Yks saman luokkalainen poika kysyi ihan tosissaan "Eikö toi musta kassi ole vähän kuuma näin kesäaikaan?" (Oli menossa toukokuun loppupuoli ja lämmintähän silloin oli.)
 

Yhteistyössä