onko normaalia, kun vauva(1kk vanha) huuta niin kuin hullu ja muutu siniseksi? Emme tiedä mitä tehdä... :(

  • Viestiketjun aloittaja help
  • Ensimmäinen viesti
Meillä tyttö sai sellaisia raivareita että ns.lopetti hengittämisen. Joku juttu tuolla kurkussa menee lukkoon (joku lääkäri tai sh osaa varmaan selittää tarkemmin) eikä vauva vetänyt henkeä. Oli ihan h*tin pelottavaa, auttoi kun puhalsin itkevän vauvan kasvoille. Yleensä näin kävi kun pelästyi tai oli yliväsynyt. Onneksi nämä itkut loppuivat jossain vaiheessa.

Mä kyllä ap sinuna soittaisin päivystykseen ja kysyisin neuvoa...
 
"vieras"
Ei ole normaalia.. Se että muuttuu siniseksi on merkki ettei saa happea riittävästi/verenkierto häiriintyy. Pienillä vauvoilla sormet ja varpaat menee herkästi siniseks koska ääreisverenkierto on vielä huono. Esim meiän vauvalla meni aina toinen käsi siniseks kun kannettiin niin että käsi "roikkui". Väri palautui kuitenki alle minuutissa kun asentoa korjas. Sensijaan jos kasvot/koko vauva menee siniseks ei ole kaikki kunnossa. Onko vauva kipeä? Päivystykseen tai viimestään aamulla soitto neuvolaan että mitä tehdä. Se että vauva ei rauhotu millään kertoo siitä että sillä on ihan oikeasti joku hätänä,johonkin sattuu tms. Esim jos on nälkä rauhottuu kyllä maidolla - ei ehkä ihan heti mutta hetken päästä. Kun meiän vauva joskus itki (nälkäisenä) niin ettei tahtonu rauhottua sen vertaa että söis,auttoi kun tiputti kielelle muutaman pisaran maitoa. Maidon maistaminen jotenki "muistutti" hänelle huudon syyn ja tajusi että hei,tässähän sitä ruokaa on..
 
joutuin
meidän poika muuttuui itkukohtauksen aikana siniseksi, lääkäri tutki asiaa ja sydän ultrattin. Löytyi reikä, joka leikattiin 1v iässä. Sinuna soittaisin päivystykseen heti.
 
"vieras"
No voi h**tti... miksi täällä kysytään tuommoiseen apua. Itse olisin ekana soittanu päivystykseen aikoja sitten. Täällä saa aika monta diagnoosia. Miksi leikkiä lapsen hengellä?
 
just joo
Voi hyvä luoja näitä juttuja!!!!!!!!! Että roikut vielä netissä, jos lapsesi huutaa sinisenä, perk... tekisi mieli sanoa!!!! Oletko miettinyt miksi sinulle on niin vaikeaa soittaa sinne päivystykseen, pureeko sinua joku siellä jos soitat??? Jos itselläni olisi joku akuutti tilanne enkä tietäisi mitä tehdä niin soittaisin varmasti vaikka minulle naurettaisiin ja leimattaisiin ylihuolehtivaksi äidiksi... Vai siitäkö tuossa on kysymys, että jos joku vaan luulee sinua ylihuolehtivaiseksi? Eikö se ole yhdentekevää tuollaisessa tilanteessa jos vaan lapsi avun saa! Suolen tuppeuma oireilee esim. noin että lapsi huutaa välillä täyttä kurkkua ja sitten saattaa rauhoittua ja taas vähän ajan kuluttua aloittaa huutamisen uudelleen!! Lääkäriin nyt!!!!!
 
kokemusta!
Mullakin poika oli aivan pieni. Väsyneenä se tais tehdä kaksi kertaa ihan juuri kuukauden ikäisenä että itki niin paljon väsymystään että menin jäykäksi ja happi ei kulkenut. Jos sinun lapselle on tapahtunut niin, niin puhalla lapsen kasvoille tai vie pihalle. ja laita vauva mahalleen käsivarsillesi. Meillä se auttoi. Pari kertaa tuli se itkukohtaus mutta meni noilla ohi. varmasti säikäyttää!

Pikkuveljelläni oli myös samanlaista. Veti kielen rulalle kuin itki. Pihalle vienti auttoi. Ea:ssa äiti ja isä sen aikoinaan käytti, mutta eihän ne siellä mitään tehneet.
 
JONSERED Karhunkantaja
AlQaida huusi itsensä siniseksi ja pyörtyi... ainakin 3-vuotiaaksi saakka jos suuttui tai satutti itsensä. Ei kai ihan normaalia, mutta riittävän yleistä, ollakseen "normaalia".
 
lue tää
Kopsasin nämä tekstit netistä terveydenhoitajien päättötyöstä.

"Joidenkin vakavien sydänvikojen yhteydessä täysin terveenoloisen lapsen yleistila voi romahtaa yhtäkkiä muutaman minuutin tai tunnin aikana nopeasti aina kuolemaan saakka."

"Sydämen vajaatoiminnan oireet alkavat yleensä 3-4 viikon iässä. Oireita tässä ovat hikoilu syödessä, sydämen syketason ja hengitysfrekvenssin nousu, levottomuus sekä väsymys. Jos vauvalla on sentraalista syanoosia, eli iho on sinertävä huulissa, kielessä, kehossa ja kynsien alla, viittaa se aina sydänvikaan. Myös vauvan kohtaukset voivat aiheuttaa sentraalista syanoosia. Vauvan sentraalinen syanoosi vaatii aina lääkärin hoitoa. Mikäli alle parikuukautisen lapsen suun ympärys on ajoittain sininen, on se viaton ilmiö."

Ja lopuksi siinä luki että "Vakavat sydänviat eivät aina oireile vauvan ensimmäisten vuorokausien aikana, mutta saattavat myöhemmin vauvan kotiuduttua johtaa dramaattiseen ja hengenvaaralliseen tilanteeseen sydämen kompensaatiomekanismin pettäessä."

En nyt yritä pelotella mitenkään, mutta lasten kohdalla kannattaa aina pelata varman päälle.
Eli sinuna olisin jo matkalla sairaalaan tarkistamaan tilanteen.
 

Yhteistyössä