Onko refluksiepäily syy lähteä päivystykseen?

  • Viestiketjun aloittaja vauvan paha olo
  • Ensimmäinen viesti
vauvan paha olo
Ja voivatko ne ylipäätään sille mitään siellä? Olen epäillyt vauvalla refluksitautia jo jonkin aikaa, mutta koska ei ole suuremmin pulautellut ajattelin, ettei ko. vaiva ole sitä. Nyt kuitenkin kuulin ettei vaivaan pulauttelua välttämättä liitykään (silent refluksia). Vauvan oireet ovat kuitenkin viime yön ja tämän päivän aikana lisääntyneet ROIMASTTI. Aamulla vielä ajattelin että soitan maanantaina neuvolaan, mutta pienen olo vaikuttaa välillä niin tuskaiselta, että mietin jo päivystykseen lähtöä.

Eli ei pysty nukkumaan kuin pieniä pätkiä, kun herää yökkimään ja kakomaan. Puklia ei juurikaan tule ulos suusta mutta nensätä sitäkin enemmän. Itkee riipaisevan kuuloista kipuitkua aina syötön jälkeen ja kesken unien ennen kuin aloittaa kakomisen. Huomaa, että pienellä paha olla..:(.

MUTTA onko päivystykseen menemisestä mitään hyötyä?

Ikää vauvalla vajaa 7vkoa.
 
ap
niin ajattelin vähän itsekin. tuntuu vaan niin pitkältä ajatus maanantaihin odottamisesta, mutta eipä tässä kai muukaan auta. eikä neuvolantädilläkään taida mitään taikasauvaa vaivan poistamiseksi olla..
 
vieras
lisään vieä, että pitäkää mahdollisimman pystyasennossa. laittakaa sängyn alle kirjoja päätyyn, että pysyy koholla. silloin lapsella helpompaa. ja varaa alstenlääkärille aika, ihan tavalliselle lääkärille on aivan turha mennä.
 
vieras
Ei varmaankaan päivystysasiaa tuo ole. Soita maanantaina terv.keskukseen ja varaa aika. Nukuta vauvaa kohoasennossa ja anna vaikka relatippoja. Tasaavat vähän mahan toimintaa.
 
se joku
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
sänkyä on jo korotettu ja oon nyt myös yrittäny nukuttaa pientä sylissä pystyasennossa, mutta kakoo silti. voi itku kun on hankala kattoa tuota toisen pahaa oloa:(
Olethan varma ettei ole mahatautia myös mukana?
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Kohta kolmen äiti:
En ole koskaan kuullut että julkisella puolella olis hoidettu vauvan refluksia, päivystyksestä puhumattakaan :)
ai.. viime neuvokäynnillä vauva sattu just pulauttelemaan aikalailla (nyt ei enään niinkään siis ulos asti pulauta) ja sillon tuli puhetta siitä, että esikolla epäiltiin aikanaan refluksitautia. täti tuumas siihen että heti jos alkaa röyhtäyksien mukana tulla kipuitkua tms. niin soitella vaan hänelle niin katsellaan lääkärille menoa. tiiä sitten. jos koittas eka sieltä ja sit jos ei ota vakavasti, niin menis yksityiselle..
 

Yhteistyössä