Onko täällä 2000 syntynneiden lasten äitejä?

Meidän esikoinen lähtee syksyllä ekalle luokalle ja täyttää huhtikuussa 7v.
Miten nämä lapset näin nopeasti kasvaa? Vastahan esikoinen syntyi... :/ :)

Osaako teidän lapset lukea? Meillä poika oppi syksyllä eskarissa itse lukemaan.
 
Meillä poika täyttää parin viikon päästä 7. Osaa lukea ja kirjoittaa. Kynätyöskentelyn jälki vain huonoa. Kynäote oikea mutta tekniikka väärä. Koulukypsyystestit tässä pian edessä. Toivon, että ei jää mistään kiinni kun tylsäähän hänellä tulisi eskari kerrata kun lukee ja kirjoittaa. Sosiaalinenkin on. Eskarissa ei ope ollut ainakaan yhtään huolissaan. Enemmänkin ihmetteli pojan kohdalla noita testejä. Toki ajattelen realistisesti, että jos ilmenee jotain syytä miks ei koulukypsä ni sit toimitaan sen mukaan. Eskarissa on viihtynyt hyvin. Joku sitä kyseli :whistle:
 
täältä löyty kanssa moinen poika...
Täytti viime kuussa 7v.
Ei osaa kirjottaa eikä lukea eikä juuri kiinnosta opetellakkaa.
Eskarissa ei kuulemma tehdä mitään :/
Siis aina kun kysyy et mitä teitte tänään ni vastaus on et ei mitään :LOL:

Kouluun ilmoittauduttiin pari viikkoa sitte ja koulukypsyystestit on maalisuuun aikana.Nehän tehdään kaikille ekalle meneville...

Täällä myös eskarit kulkee tavallisella bussilla...joten sinne vaan aamusin,pysäkille bussia odottelamaan :attn:
 
kt72
Meillä marraskuussa syntynyt tyttö. Ei lue eikä kirjoita, ei ole oikein ollut vielä kiinnostusta. ON semmoinen rämäpää,enemmän toiminnan nainen. Mitenköhän se pysyy koulussa pulpetissa =)
 
No ehtiihän sitä koulussa opetella lukemaan ja kirjoittamaan, siksihän sinne mennään :D Minä yllätyin positiivesti kun poika oppi lukemaan niin nopeasti. Hänkin on sellainen menijä ja "höselö". Samassa eskarissa on 6 poikaa ja neljä heistä osaa jo lukea eli luultavasti se kun yksi osaa niin motivoi muitakin.

Meillä poika on viihtynyt eskarissa, kun siellä on niitä lekkikavereita ja tekemistä. Mutta se on kuulema noloo, kun pikkusisko (4,5v) on samassa päiväkodissa, vaikka sisko onki eri päässä kun eskarit. :)
 
täällä heinäkuussa 2000 syntynyt poika ei osaa vielä lukea kirjoittaa kyllä jonkin verran lyhyitä sanoja kaikki kirjaimet kyllä tuntee.
Laskea kyllä osaa eli on enempi tuonne matemaattiselle puolelle suuntautunut.
Eskariin menee vieläkin yhtä innoisaan kun ekana aamuna joka aamu on varmasti ryhmänssä ensimmäinen luokassa ja myös viimeisenä aina poistuu koulun loputtua hänen mielestään koulua pitäisi olla myös viikonloppuisin.koulu on tuossa ihan 300-400m päässä joten koulumatkaa ei juurikaan ole. innoissaan jo odottaa ekaluokan alkamista ;)
 
Täälläpä on hyvin kehittyneitä eskarilaisia, mulla kaksi eskarilaista, tyttö ja poika, kumpikaan ei osaa lukea eikä kirjoittaa, kirjoittaa osaavat oman nimensä ja tunnistavat muutamia kirjaimia.
Joulukuussa -07 täyttävät 7v, eli vasta meillä täytettiin 2kk sitten 6v.

Meillä haettiin lykkäystä kouluun, ovat niin pieniä (iältään), että kyllä kerkeevät kouluun "oikean" ikäisinä myös.
Eskarin siis käyvät toiseen kertaan ja kouluun lähtevät sitten 08.
Kaikki tänä vuonna kouluun lähtevät eskarilaiset samasta ryhmästä, ovat jo täyttäneet kouluun mennessä 7v, paitsi mun lapsukaiset.
 
Mulla eskaripoika joka heinäkuussa täyttää 7 vee.
Viime kesänä oppi lukemaan ja kirjoittamaan. Numeroita ei osaa tehdä, tai ainakaan minä en tahdo saada niistä selvää.

Loppuvuodesta syntyneiden kouluun menon lykkäämistä kannata.
Meillä serkut, jotka kaksosia ja loppuvuodesta syntyneitä. Aikoinaan kävivät eskarin kahteen kertaan ja varsinainen koulutaival alkoi heillä hyvin.
 
Meidän eskarilainen täyttää seitsemän huhtikuussa.
lukea ei osaa vielä. kirjaimia tunnistaa jonkin verran ja osaa kirjoittaa kaikki perheenjäsenten nimet.
laskeminen onnistuu paljon paremmin. osaa laskea pienellä avustuksella sataan ja helppoja plus- ja miinus-laskuja.
lukemisesta en ole vielä huolissani, tiedän että koulussa oppii :D
kaikin puolin reipas ja toimelias poika!
ruoanlaitto on lemppari puuhaa. spagetti ja kastike on pravuuri B)
 
Meillä täyttää tyttö nyt helmikuussa 7 vuotta...iteki kauhistellut sitä, että miten äidin vauvasta on kasvanut jo noin iso tyttö, että kouluun mennään syksyllä :eek: pääsee äiti niiskuttamaan koulun pihalle haikeana :'( :D

Sanoja tyttö lukee jo ihan mukavasti ja kirjoittaminenkin sujuu...ihan tässä tämän vuoden puolella ollut suuri into tuohon lukemaan oppimiseen ja nyt sitte luetaan kaikki mahdolliset kaupan kyltit kun ohitse mennään... kirjaimet osasi jo paljon aikaisemmin, mutta vasta nyt tuli se ahaa-elämys, että miten niitä liitellään yhteen... ei siis kuitenkaan vielä mitään kirjoja lueskele itsekseen tai kirjoittele lauseita...

kouluvalmiustestissä tyttö käväisi kun on vilkkaan puoleinen ja keskittyminen välillä vaikeaa, mutta tänään tuli tieto, että ihan normaali kokoisella luokalla sitten syksyllä aloitellaan =)
 
Meilä on toukokuussa 2000 syntynyt tyttö. Reipas neitokainen. Jonkin verran osaa lukea sanoja ja kirjoittaa muutamia sanoja. Kiinnostusta vaihtelevasti lukemisen ja kirjoittamisen opetteluun. Eskarissa on ja tykkää olla. Eskarissa (päiväkodin) ei ole tavoitteena oppia lukemaan, vaan pääasiassa toimimaan ryhmässä jne. Hyvin ehtii nämä oppia koulussakin. :)
 
Laitan nyt ekaa kertaa viestiä tänne Kaksplussalle, joten älkää ihmetelkö jos tähän viestiin tulee jotain hassua :) Tätä palstaa olen mielenkiinnolla lukenut jo kuukauden päivät.

Eli meillä reipas ja sosiaalinen tyttö 6v, joka syntynyt kesäkuussa. On osannut lukea jo vajaa 5-vuotiaasta ja pian sen jälkeen oppi kirjoittamaan. Nyt lukee jo sujuvasti ja kirjoittelee ja piirtelee omia pikku juttujaan, tarinoita, päiväkirjaa, sarjakuvaa tms. Eskari sujunut oikein kivasti, tosin palautetta tytön olemisesta olen saanut todella vähän, esim. lukemista ei ole mitenkään kommentoitu (ilmeisesti vain yksi tai kaksi muuta eskarista osaa lukea). Mutta tyttö osaa itse kertoa tarkasti mitä eskarissa on minäkin päivänä tapahtunut ja myös mieltä painavia asioita. Joskus paras kaveri vähän pompottaa tyttöäni ja ei esim. antaisi leikkiä muiden kuin itsensä kanssa. Ja meidän tyttö kun leikkisi niin mielellään muidenkin kanssa. Innokkaana odotamme ensi syksyn koulun alkua. Koulumatkat ja yksin kotona oleminen hieman jännittävät äitiä, onneksi jälkkäri helpottaa tilannetta, tiedollisesti tyttö pärjää varmasti hyvin koulussa, kun on niin innokas oppija ja eskarikirjaakin täyttelee huolellisesti.
 
meillä on syyskuussa -99 syntynyt poika eli nyt 7,5v.

Oma poika kun oli eskarissa, niin siellä muut eskarikaverit oppivat pikku hiljaa lukemaan ja kirjoittamaan syksyn mittaan. Poikaani se häiritsi, koska hän oli ainut joka ei osannut lukea. Emme kotona halunneet kiirehtiä lukemisen kanssa, ehtiihän sitä.
Kevään aikana muut pojat ns avustivat oppimisessa ja ennen eskarin loppua poikanikin osasi lukea ja kirjoittaa.
Poika ei yleensä opi hirveän nopeasti ja varsinkin ekaluokan alku puoli oli todella vaikeaa ja kaikki takkusi. Mutta hyviä arvosanoja on saanut ja hyvää palautetta opettajilta.

poikani siis tappeli lukemaan ja kirjoittamaan oppimisen kanssa eskarissa ja taas pikkusisko (03/01) oppi siinä samassa, ilman hirveää opettelemista.
Lapset ovat yksilöitä ja ei eskarin tarkoitus ole opettaa erityisemmin ketään lukemaan.
Ajan kanssa ne tulevat. Ihan varmasti. =)
 
tea
Kesäkuussa syntynyt eskarilaispoika oppi myös viime kesänä pian kuusivuotissyntymäpäivien jälkeen lukemaan ja kirjoittamaan. Asia kiinostikin poikaa pitkään. On aina tykännyt piirrellä ja tehdä kynäjuttuja. Vuoden ajan on tehnyt ison kasan 'kirjoja', joissa on kuvia ja tekstien pituuskin kasvaa taitojen myötä. Ne on kaikki tallessa ja on ollut todella kiva katsoa, kuinka hurjaa kehitystä on vuoden aikanakin jo tapahtunut.

Eskarissa on mennyt kaikki hyvin. Mutta vähän äitinä jännittää, miten kuopus aikanaan koulun alun selviää. On vähän jännittäjätyyppi toisin kuin kaksi isompaa veljeänsä. Vaatii kovasti itseltään ja huolehtii, ettei sitten ehkä osaakaan kaikkea, mitä koulussa pitää. Niin ja eskarista kaikki lapset lähtevät kaupungin toisiin kouluihin, joten yksin pitää ekaluokka aloittaa. Uskon kuitenkin, että sieltä löytyy sosiaaliselle, mutta vähän ujohkolle pojalle ajan kanssa kavereita.
 
Meidän tyttö täyttää kesäkuussa 7v. Lukea ei vielä osaa, kovasti tavoittelee. Kirjaimet / aakkoset osaa hienosti. Kirjoittaa hienosti, kun avustaa kirjaimien järjestyksessä. Tekee 200 palan palapelejä ja piirtää / askartelee kovasti.
Kouluun ilmoittautuminen ens keskiviikkona.
 
Smirge
Meillä 8/2000 syntynyt poika. Eskarissa on kivaa, varsinkin kavereiden kanssa hengailu! Kirjoittaminen sujuu hyvin ja hän pystyy lukemaan sujuvasti esim. telkkarin tekstitetyt ohjelmat. Matemaattiset peruslaskutehtävät onnistuvat myös.
En tiedä antaako koulun eka luokka tarpeeksi haastetta, mutta toivotaan, että siellä huomioidaan myös hieman "ylikouluttautunut" oppija. Erityismielenkiinnon aiheena hänellä tietokoneet.
 
En aiemmin tänne ole kirjoitellut, mutta nyt kun löytyi kiva palsta niin ajattelin kirjoittaa.

meillä toukokuussa 7 täyttävä tyttö joka ei vielä osaa lukea kirjaimet osaa suhteellisen hyvin mitä nyt välillä oudoimmat unohtuvat.

Ollut aina mielestäni ikätasolla ja vanhassakin päiväkodissa näin aina sanottu. Muutimme vuosi sitten eri paikkakunnalle jonka jälkeen on sanottu että tyttäremme ei pysty kuuntelemaan pitkiä ohjeita ja on keskitasoa matemaattisissa ja äidinkielellisissä asioissa. Ja kouluvalmiustestissä todettu myös näin ja sanottu että on ns. käytännönihminen.

Minulle testin jälkeen sanottiin että testi meni hyvin ja läpi, jolloin sanoin että kiva niin voi alkaa puhua että pääsee kaverin kanssa samaan luokkaan. Nyt kuitenkin lastentarhanopettaja halusi viimeviikolla keskustella ja kertoikin että tehdään lisäselvitystä että mikä luokka olisi lapselleni paras. Ja ettei hän välttämättä pääsekkään lähikouluumme! Minusta on heiltä aika epäammattimaista ensin sanoa että kaikki on ok ja sitten vetää ns. matto jalkojen alta.

Hän pääsi kuitenkin testin läpi ja sai tarvittavan pistemäärän, mutta nyt halutaan lisäselvittää miksi ohjeiden kuuntelu tuottaa hankaluutta. Olen itse sitä mieltä että tässä tilanteessa hän selviäisi tavallisella luokalla jos saisi hieman tukea ohjeistuksessa. Luokka johon hän on menossa on kuitenkin nykyluokkia pienempi vain 20 oppilasta.

 
piti vielä ihan näin rekisteröityneenä lisätä että meidän paikkakunnalla kaikki lapset testataan toisin kun taas siellä missä lapseni serkku asuu saa vanhemmat päättää tehdäänkö testi.
Mikä on myös mielestäni outoa ettei samat säännöt päde jokapuolella.

Se myös on kyseenalaista kuinka luotettava kyseinen testi on jos kerran pistemäärä ylittyy mutta silti täytyy tehdä lisätestejä.

No tuli vähän purettua sydäntä, mutta harmittaa niin että on puhunut jo tytölle että samaan luokkaan pääsee kaverin kanssa. kun hänelle kerroin että ei menekään ehkä tuohon kouluun hän sanoi tomerasti ettei muuhun kouluun mene ja siellä testissä ei sitten puhu niille mitään :) on meinaan aikas jääräpää luonteeltaan :kieh:
 
äiti1
Meillä elokuussa 7 v täyttävä reipas ja oma-aloitteinen poika. Kirjaimet ja numerot tuntee, yksinkertaiset yhteen- ja vähennyslaskutkin sujuu. Lukea ja kirjoittaa osaa jotenkuten, kirjoittaa ehkä paremmin kuin lukee. Eskarissa viihtyy todella hyvin. Hiihtää ja luistelee mielellään, kaikki käsillä tekeminen kiinnostaa paljon ja kokoajan pitäisi olla jotain tekemässä.
 
Minun tyttöni täyttää kesäkuussa 7 v. Nyt eskarissa ja ei enää viihdy laisinkaan siellä, ilmoittanut tomerasti kaikille , että menen syksyllä kouluun ja esikoulua en enään käy. Tyttö reipas, opettelee kovasti lukemista ja useita sanoja jo lukeekin kunhan isoilla tikkukirjaimilla kirjoitettu. Tuntenut kirjaimet jo pari vuotta. Kirjoittaa nimensä ja useita muita sanoja yksittäisesti ja mallista lauseita. Tuntuu vaan olevan kova paine lukemaan oppisessa hänellä, vaikka olen yrittänyt selittää, että kaikki ehtii vielä, tuntuu että hänellä stressi jo asiasta. Se minua kovasti huolettaakin hänessä, kun stressaa lukemisen kanssa. kyllä tässä elämässä ehtii sressata aikuisenakin. Kovin kiltti ja empaattinen on, tämän talven aikana oppinut puoliansa jonkin verran pitämään. Laskeminen sujunut mukavasti jo pitkään, taitaa olla vähän äitiään matemaattisempi tyttö. Kylläpä nautin tytöstäni kovasti, kauhea ajatus kun leikki-ikä loppu.
 

Yhteistyössä