Onko tälläinen auttaminen loukkaavaa?

  • Viestiketjun aloittaja "hmm"
  • Ensimmäinen viesti
"aloittaja"
Alkuperäinen kirjoittaja mites näin?;29262489:
Ostat pyörän ja meet vaan oven taakse rohkeasti sen kanssa ja sanot että "haluaisin antaa pojallenne tämän joululahjaksi, otatteko sen vastaan? en halua loukata, vaan ilahduttaa". Tällöin äidillä on mahdollisuus ottaa tai jättää ottamatta pyörä, ja mahdollisesti kiittää tai kertoa syy miksi ei voi/halua pyörää ottaa vastaan, tai esim. tuoda teille jouluna kortin tai vastalahjan jos näin haluaa. Jos eivät ota pyörää vastaan, niin annat sen vaikka johonkin näistä joulunajan lahjakeräyksistä :)
Haluan hoitaa anonyymisti koko jutun. Enkä halua mitään "kiitollisuuden velka" tilanteita lähikaupassa jne.. kun tosiaan en tälläkään hetkellä edes tiedän minkä näköinen hän on.
 
Mulla tuli vielä yksi kikka mieleen miten vois "lahjoittaa" anonyymina: Laita joku naiselle tuntematon tuttavasi viemään se pyörä naiselle muka arpajaisvoittona. Siis tuttava soittais vaan pyörän kanssa ovikelloa ja kysyis naiselta että onko sen poika sen ja sen niminen ja sitten naisen myönnyttyä sanois että "Onneksi olkoon, poikanne on voittanut arpajaisissa polkupyörän" (Sen takia juuri poika ois voittanut, koska nainen alkais ehkä itse pohtia ettei ole osallistunut arpajaisiin, mutta poika ois voinut osallistua naisen tietämättä. ) Samalla tulee annettua pyörä ja avaimet heti naiselle eikä kukaan pääse varastamaan sitä. Ja siten nainen ei kehtaa myöskään ehkä myydä pyörää, koska se on pojan voittama.
 
"aloittaja"
Niin ja mä en loukkaantuisi tuollaisesta. Ja jos joku vieraampi jotain lahjoittais, varsinkin noin arvokasta, niin helpompi se mun mielestä ois vastaanottajallekin noin ku naamatusten.
Kiva kun joku näkee hyvääkin ajatuksessa. En tosiaan halua puuttua sen suuremmin, mutta säälitti koko syksyn kun poika ajoi samankokoisella fillarilla kuin meidän kolme vuotias. Ja en halua tosiaan mitään suurta numeroa vaan vähin äänin ilahduttaa poikaa.
 
"vieras."
Etkö voisi antaa pyörää pojalle suoraan? Ajatus on minusta hieno, mutta täydellinen anonyymius voi aiheuttaa kaikenlaisia spekulaatioita. Siis heidän olisi minusta hyvä tietää, että pyörän on lahjoittanut kiva ja antelias naapurintäti, eikä vaikka pojan etäisyyttä pitänyt isä tai äidin ex-poikaystävä.

Ja kun äiti tietäisi, keneltä pyörä on saatu, hän voisi joko tulla kiittämään taikka jos jostain kumman syystä asiasta hirmuisesti loukkaantuisi, palauttaa pyörän. Tai olla ihan hiljaa asiasta, koska jos annat pyörän suoraan pojalle, ei äidillä ole mitään suoranaista velvollisuutta kiitellä.
 
"aloittaja"
[QUOTE="vieras.";29262536]Etkö voisi antaa pyörää pojalle suoraan? Ajatus on minusta hieno, mutta täydellinen anonyymius voi aiheuttaa kaikenlaisia spekulaatioita. Siis heidän olisi minusta hyvä tietää, että pyörän on lahjoittanut kiva ja antelias naapurintäti, eikä vaikka pojan etäisyyttä pitänyt isä tai äidin ex-poikaystävä.

Ja kun äiti tietäisi, keneltä pyörä on saatu, hän voisi joko tulla kiittämään taikka jos jostain kumman syystä asiasta hirmuisesti loukkaantuisi, palauttaa pyörän. Tai olla ihan hiljaa asiasta, koska jos annat pyörän suoraan pojalle, ei äidillä ole mitään suoranaista velvollisuutta kiitellä.[/QUOTE]

Pojalla ei ole ilmeisesti isää ollenkaan ainakaan itsensä tiedossa.

Mutta tosiaan haluaisin antaa sen anonyymisti tai unohtaa koko asian. Lapset tulevat olemaan samassa koulussa jne.
 
Minäkin olen kyllä sitä mieltä, että mieluummin antaa itse. Anonyymi lahja voi jäädä jopa käyttämättä. Jos meidän oven taakse ilmestyisi joku mystinen polkupyörä, en todellakaan tiedä, mitä tekisin. Sen sijaan, jos joku naapuri lahjoittaisi sen, tietäisin keneltä se on, ja sitä voisi käyttää miettimättä koko ajan, mistä se oikein oli ilmestynyt. Ei se haittaa, vaikkei niin hyvin tuntisi.

Joskushan muuten esim. ihmiset, joilla on ollut joku "vainooja", ovat kertoneet, kuinka tämä häirikkö on ostellut perheen lapsillekin lahjoja yms. Ja muutenkin anonyymit lahjat ovat vähän outoja.
 
Jihuu!
Ihana ajatus! Anna anonyymina pyörä ja mukaan lappunen jossa kerrot vain haluavasi ilahduttaa poikaa ja auttaa äitiä ilman mitään taka-ajatuksia. Iso kiitos maailmankaikkeudelle sinunlaisistasi ihmisistä!
 
"aloittaja"
Suurin osa koki anonyymin idean huonona joten jätän tilanteen varmaan toteuttamatta. Voin toki lahjoittaa joulupatakeräykseen sitten, mutta jotenkin tämä fillariasia oli lähellä sydäntä.
 
anna vain
Sitten vaan teet niinkuin oot suunnitellut, minusta ihana idea ja varmasti ilahduttaa poikaa :) äitikin vaikka ensin tuntisi nolostumista niin varmasti ilahtuu pojan puolesta. Olen itsekin köyhä yh ja ilahtuisin, vaikka voisin myös kokea nolostumista ensin. Varmista ettei omat lapsesi näe pyörää, etteivät paljasta lahjansaajalle pyörän alkuperää :)
 
"aloittaja"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;29262595:
Minäkin olen kyllä sitä mieltä, että mieluummin antaa itse. Anonyymi lahja voi jäädä jopa käyttämättä. Jos meidän oven taakse ilmestyisi joku mystinen polkupyörä, en todellakaan tiedä, mitä tekisin. Sen sijaan, jos joku naapuri lahjoittaisi sen, tietäisin keneltä se on, ja sitä voisi käyttää miettimättä koko ajan, mistä se oikein oli ilmestynyt. Ei se haittaa, vaikkei niin hyvin tuntisi.

Joskushan muuten esim. ihmiset, joilla on ollut joku "vainooja", ovat kertoneet, kuinka tämä häirikkö on ostellut perheen lapsillekin lahjoja yms. Ja muutenkin anonyymit lahjat ovat vähän outoja.
Kuitin olisin laittanut mukaan ja kirjoittanut, että olemme pojan kanssa joskus leikkineet puistossa. Eli ei täysin selittämätöntä pyörän ilmaantumista, kasvotusten en vain halua alkaa selvittämään tilannetta.
 
anna vain
[QUOTE="aloittaja";29262608]Kuitin olisin laittanut mukaan ja kirjoittanut, että olemme pojan kanssa joskus leikkineet puistossa. Eli ei täysin selittämätöntä pyörän ilmaantumista, kasvotusten en vain halua alkaa selvittämään tilannetta.[/QUOTE]

Tämä on hyvä, mutta laita että "lapsemme ovat joskus leikkineet puistossa yhdessä". Tuon saatetekstin ja kuitin kanssa voit ihan hyvin lahjoittaa pyörän :)
 
"vieras."
Anna vaan se pyörä. Jos äiti sattuu olemaan ylpeätä sorttia, niin luulisi, että lapsensa takia voisi niellä ylpeytensä. Tai voihan olla, että ilahtuu sunnattomasti. Kirjoita kiva kirje, jossa sanot esim. että näin joulun lähestyessä haluaisit tuoda iloa ihmisille, mutta joulupadan tms. sijaan haluaisit ilahduttaa jotakuta jonka tiedät.
 
"vieras."
Joo, kyllä minusta anonyymi lahjoituskin on hieno asia! Vaikka olisikin parempi antaa suoraan pojalle minusta, niin jos vaihtoehtoina on olla antamatta kokonaan tai viedä nimettömänä oven taakse, niin jälkimmäistä kannatan ehdottomasti!
 
Oi <3 kuulostaa ihanalle lahjalle pienelle pojalle. Minusta olisi hienoa jos toteuttaisit sen. Vaikka anonyymisti niin siltikin. Toki kannatan kirjelappua mukaan, ettei äiti huolestuisi missä lapsi liikkunut. Sehän saattaisi lapselle olla oikea aarre, ainut mitä saanut uutena. Ja uskon, että se loisi myös uskoa ihmisten ja elämän hyvyyteen, vaikka joskus ankeampaakin.
Kiitos sinulle, että sinun kaltaisiasi enkeleitä on. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vieras3
Toteuta ap ihmeessä ideasi! :) ja jos laitat kuitin mukaan, muista maksaa käteisellä ettei maksukortinkortin numeroa ym jää kuittiin. Kirjoita vaikka että ilahdutat joka joulu jotain lasta lahjalla, tänän vuonna on tämän pojan vuoro. laita pyörä lukkoon ja avain kerjeen kanssa postilaatikkoon :) voi olla että pyörä on paras lahja mitä poika on ikinä saanut!!
 
"vieras."
Melko varmasti loukkaa, jos anonyyminä noin lahjoittaa. Siitähän voi päätellä, että (koko) naapurusto tietää äidin vähävaraisuudesta. Äiti joutuu häpeämään omaa olemassaoloaan aina, kun kadulla tai pihalla kohtaa jonkun naapurin. Ei ole myöskään mukavaa tietää, että joku tuntematon tarkkailee omaa ja lapsensa elämää noinkin läheltä. Se on jossain määrin friikkiäkin.

Jos haluat aidosti ilahduttaa, sano vaikka pojalle voittaneesi pyörän arpajaisista ja kysy, olisiko pojalla sille käyttöä.
 
"vieras."
Jos jo kerran anonyymi haluat olla niin oletettavasti kyseessä on joku ongelmatapaus. En lähtisi verta kerjäämään nenästä sillä jos tämän pojan äiti saa selville kuka olet, ja olet antanut pojalle lahjan, niin pahimmillaan henkesi ja terveytesi voi olla vaarassa. Anna olla ja toivotat vain hyvät joulut, eikä mitään muuta.
 

Yhteistyössä