Onko tälläinen jo alkoholisti vai "suurkuluttaja"? :/ olkaa kilttejä ja vastatkaa

  • Viestiketjun aloittaja "huolestunut"
  • Ensimmäinen viesti
"huolestunut"
- Juo joka viikonloppu
- ei osaa hallita juomistaan, toisin sanoen juo itsensä yleensä ihan pihalle, eli puhe sammaltaa, horjuu ja kaatuilee (satuttaa usein itsensä)
- Humaltuneena käytös muuttuu.. Erittäin räjähdys herkäksi, tai joskus alkaa haastamaan riitaa ja syyttelemään asioista jotka ei edes hälle kuuluisi.
- Häpeää juomistaan aina seuraavana aamuna, vannoo joka kerta ettei pitkään aikaa ota, mutta pian jo seuraavana viikonloppuna juo ainakin 2-12 olutta.
- Jopa kovassa humalassa viinaa juotuaan sammuneena virtsaa housuunsa tai syljeskelee minne sattuu sisälläkin.
- Edes se, että joutuu uhkaamalla välien katkaisemisella tuntuu hänet säikäyttävän, mutta silti ei lopetusta tule. (tyhjiä lupauksia kylläkin)

Onko kellään kokemusta tuollaisesta? Eikö tuossa ole jo aika selvä ongelma mutta miten siihen voisi saada muutoksen, kun henkilö itsekin tietää että alkoholi hänen kohdallaan ei ole enää hyvä ratkaisu? :/
 
"vieras"
Kyllä tuo varmaan monen mielestä selkeä alkoholisti on. Toisaalta kun ajattelen itseäni ja tuttujani nuorempana, niin jokaviikonloppuista ördäilyä silloinkin oli, eikä meistä kukaan ole erityisen alkoholisoitunut nykyään. Itse juon ehkä pari kertaa vuodessa. Alkoholistit usein kieltävät ongelmansa, mutta kaikenmaailman selityksiä riittää. Sitten on vielä se, että krapulaa parannetaan "sillä millä se tulikin" ja homma jatkuu.
 
"vieras"
Vaikka ei olisikaan alkoholisti, mitä todennäköisesti on, niin ainakin tälle henkilölle juominen aiheuttaa runsaasti ongelmia ja olisi erittäin hyvä olla juomatta.
 
njaa
tyhjiä uhkauksia, tyhjiä lupauksia.

jos haluat että mies joutuu oikeasti miettimään tilannettaan, älä uhkaa millään mitä et aio pitää. ja aloita sillä että kuvaat/äänität miestä kaikessa hiljaisuudessa, ja näytät miehelle katumuksen hetkellä, mitä hänen käytöksensä tosiasiassa on. muista - hänhän ei sitä tiedä.

sun ei tartte odottaa miehen alkoholisoituvan tuosta pahemmaksi että voit toimia. ei puolison oikeuksiin kuulu pilata toisen jokaista viikonloppua - ja jos se oikeus on hänellä, se on sinullakin.
 
Alkoholistin päivä alkaa ryypyllä, jos pulloa ei ole niin sehän hankitaan! Alkoholia kuluu päivittäin joko yksin kaappijuoppoillessa tai ystävien kanssa.
Elämä pyörii viinan voimin ja sen ympärillä, alkoholista on tullut elämän keskipiste.
Toisinaan alkoholisti juo päivittäin esim töiden jälkeen "rentoutuakseen". Päivittäin alkoholin nauttiminen ilman kykyä päästä tavasta eroon, tekee ihmisestä päihderiippuvaisen.
Itselläni molemmat vanhemmat alkoholisteja jonka seurauksena en itse alkoholia nauti.. Näin sen nurjan puolen missä viinipulloja piiloteltiin kylpytakkien taskuun, kuivausrumpuun yms.
Pystyykö miehesi olemaan viikot juomatta? Kuulostaa vastuuttomalta päihteiden käytöltä, humalahakuiselta juomiselta.
Ikävä kyllä harva kuuntelee läheisensä neuvoja ja päättää toimia toisin.. Tee jotain konkreettista jotta hän näkee että olet huolissasi hänestä ja mielestäsi olisi parempi ettei hän juo!
Todella ikävä tilanne:(
 
Alkoholistilta tuo kuulostaa, jos yhtään viikonloppua ei pysty juomatta olemaan. Tuo videointi oli hyvä vinkki, ehkä hänellä avautuisi silmät ja huomaisi miten paljon oikeasti juo ja missä kunnossa on. Kuulostaa siltä, että juo todella paljon jos jopa laskee alleen :O

Ainoa mitä voi tehdä on antaa tukea siihen lopettamiseen (jos olet hänen puolisonsa niin et esim. itse juo ollenkaan niin ei tule houkutuksia) ja ohjata hakemaan apua. Muuta ei voi tehdä, sen lopettamispäätöksen tekee kuitenkin hän itse.
 

Yhteistyössä