Onko teidän kaikkien miehille tehty sperma-analyysi??

Kävin gynellä ja sain ajan munasarjojen ultraan ja lähetteen veri- ja virtsakokeisiin. Hoitsu meinas, että miehelle pitää tehdä sperma-analyysi. Pitääkö se tehdä, jos multa löytyy vika? :confused: Mies ei oikein ole innostunut moisesta testistä :( Mulla enemmän vauvakuume onkin, mies on tyyliin "tulee, jos tulee". Mutta tässä on jo 9v ilman ehkäisyä oltu, eikä kolmatta lasta ole kuulunut. Alkaa ikäkin painaa päälle..35v.
 
Hymypallo, meillä ainakin on tehty, vaikka mussa vika. Koska vikaa voi täysin yhtä suurella todennäköisyydellä olla myös miehessä, niin se kannattaa ehdottomasti tehdä, että ei hoideta turhaan väärällä/puutteellisella diagnoosilla.
 
Juu, kyllä se kuuluu perustutkimuksiin. Kalliita hoitoja olisi aika turha lähteä läpikäymään jollei olisi sitä perustietoa että mihin on tarkoituksenmukaista hoidot kohdentaa. Voi saada paljon aikaa ja rahaa kulumaan turhaan. Olisi myös parille raskasta ja pidemmän päälle voi tulla monenlaista hankalaa tunnetta jos toista hoidettaisiin toisen jäädessä / jättäytyessä ikäänkuin asiainlaidan "ulkopuolelle," ikäänkuin hän ei olisi osa prosessia.

Mulla miehellä oli myös kynnys lähteä tutkimuksiin. Se on yleistä, johtuu miesten psyykestä joka nyt on vähän erilainen kuin meillä naisilla. Turhauttavaa, mutta niin se vaan on. Meillä toimi rauhallinen järkeistämispuhe jossa käytiin läpi juuri tuo mitä tuossa yllä kirjoitin.

Onnea matkaan, toivottavasti löydätte yhteisymmärryksen!
 
Joo kyllä sperma tutkitaan aina. Siitä katsotaan siittiöiden määrää, laatua, liikkuvuutta. Siten voi jo ennakkoida tulevia hoitoja että jos on vaikka munasoluissa vikaa ja lisäksi laiskoja siittiöitä niin voivat heti panostaa erilaisiin tukitoimiin hedelmöityksessä.
 
Yhdyn muihin. Meilläkin gyne käski mennä heti antamaan näytteen juuri siksi että tiedetään hoitaa oikeilla hoitomuodoilla. :) Jos miehessäkin vikaa niin naiselle turha syöttää hirveetä määrää hormooneja.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä