onko teillä joulu jo kuinka valmis?

  • Viestiketjun aloittaja stressiä pukkaa
  • Ensimmäinen viesti
:(
Vaiheessa on .... onneksi ruokailut ovat isovanhempien luona joten jää se stressi pois. Lahjat, koristelut jne. kaikki ihan ... blääh. Ja minä kun päätin olevani tänä jouluna hyvissä ajoin liikenteessä!!!
 
Koristeet on paikoillaan ja lahjoista suurin osa hankittu.
Korteista kolme neljäsosaa on tehty, kirjoitettu ja kuoritettu.
Viikonlopulla tehdään sitten nuo hommat loppuun ja maanantaina ja tiistaina pakataan + siivotaan kämppä sijaisasujille sopivaksi.
:)
 
"Jenis"
No meillä mennään tänäkin vuonna minimistressillä. Siivotan aattelin ihan normisti ja pestä saunan, silittää liinan joulupöytään... siinäpä se. Lahjoja oon hommaillut pitkin vuotta, suurin osa jouluruuista laitetaan porukalla aattona ja aatonaattona (suku tulee meille). Yks setä on pukkina ja muuten ohjelmassa on pelkkää rentoa yhdessäoloa. Miten sitä joulua pitäis "laittaa"?
 
"Miimu"
Jouluiset verhot on vaihdettu ja kyntteliköt ikkunoissa. Viikonloppuna siivotaan ja viikon aikana laittelen koristeita ja liinoja, leivon vielä jotain ja aatonaattona tuodaan kuusi sisälle ja koristellaan.
Lahjat on melkein kaikki hankittu, miehelle pitäis vielä käydä ostamassa jotain.
Ihan "normaalissa jouluaikataulussa" ollaan =)
 
Lapsi koristeli eilen kuusen. Tänään tehdään konvehdit (saa nähdä mitä jouluna on enää jäljellä), tummat joululeivät leivottu pakastimeen, tämän viikon aikana perusteellisempi siivous. Joulutervehdykset lähtee emailitse myöhemmin, meidän tapamme säästää luontoa.

Itse joulu vietetään mökillä, joten ei tässä juuri voi kuin leipomukset tehdä etukäteen.
 
"Annika"
Isoin työ eli kauppalista alkaa olla valmis. Ostetaan tänään kaikki mitkä vaan säilyy ja loput sitte ens viikon lopulla. Lahjoja pitää vielä muutama keksiä aikuisille. Siivottu on myös, toki vielä ehtii moneen kertaan sotkeutua mutta isompaa siivousta ei enää tarvi. Kuusi ja koristeet laitetaan viikonloppuna, ens viikolla pari päivää kokkailua niin se on sitten siinä.
 
Kuusen koristelin pikkujouluihin jo ja joulutähti on hyllyllä piparkakkutalon vieressä. Siinä se sitten tähän mennessä..
Ensi viikolla lahjakaupoille ja jouluruokia tehdäänkin tosi vähän. Ei olla mitään sen ylimpiä ystäviä joten tehdään vaan niitä mieleisiä ihan vähän. Joulunpyhät kierretään kuitenkin sukulaisilla ja siellä sitten on ne perinteiset. Eka "oma" joulu, tehdään tästä itsemme näköinen eikä hössätä ja stressata.
 
Niin valmista kuin nyt tässä vaiheessa voi olla. Koristeet on joulukuusta lukuunottamatta laitettu ja jouluverhot vaihdettu. Kortit on postitettu ja joululista jääkaapin ovessa :) Listassa on siis ensi viikon hommia ja ruuat, jotka pitää vielä ostaa. Ite en tee juuri mitään ruokia, kun en jaksa/osaa/viitsi, eli ei tarvii ottaa stressiä. Siivous on normisiivous, mitä nyt matot pääsee pihalle vähäksi aikaa :D Ja joululakanat vaihdetaan sit ensi viikolla.

Ai niin, suurin osa lahjoista on ostettu ja toimitettu eteenpäin kauempana asuville serkuille. Muutama lahja on vielä hankkimatta.
 
Viimeksi muokattu:
"Sini"
Siis mitä? Pitäisikö muka nyt olla jo jotain valmiina? No ei ole, eikä ole stressiä.

Viikonloppuna ehkä jotain jouluvaloja laitetaan. Verhot vaihdan varmaan vasta aatonaattona, niin kun muutkin koristeet kotiin. Meillä kyllä tehdään todella jouluinen koti, mutta en sitä viikkoa ennen halua tehdä. Viikonloppuna myös paistetaan piparit (joulutortut vasta aatonaattona).

Aatonaattoon jää myös kaikki ruokavalmistelut. Sekä pöytäkoristeiden teko (teen joka jouluksi uudet) Meille on tulossa koko suku (19 henkeä) syömään, mutta en silti mitään ressiä asiasta ota.

Ja joka vuosi se joulu on tullut, vaikka siitä en viikkoja etukäteen vouhotakaan.

Ai nii, lahjat ostan ensi viikolla..
 

Yhteistyössä