Onko teistä kouluikäisellä oikeus jättää hiekkalaatikolle leikki kesken?

  • Viestiketjun aloittaja kaaponmammukka
  • Ensimmäinen viesti
kaaponmammukka
Kyse siis omasta, omakotitalon takapihastamme, jossa meillä on oma iso hiekkalaatikko. Lapseni ovat 6- ja 8-v pojat, joista etenkin 8-v tykkää kavereidensa kanssa rakentaa hiekkalaatikolla tunneleita,vuoria jne mahdollisimman hienosti. Monesti leikki ja rakentelu jää syystä tai toisesta (yleensä nukkumaanmeno, ruokailu tms) kesken ja lapset jättävät leikin kesken ajatellen jatkavansa sitä myöhemmin.

Naapurin 2- ja 4-v lapset sitten tepastelevat pihallemme ja hiekkalaatikollemme talloen rakentelut. Naapurin tädin mielestä kouluikäinen on jo tarpeeksi iso tajutakseen, että pienemmät eivät osaa leikkiä niin hienosti ja että jos leikin jättää kesken niin se voi sitten olla jonkun toisen sotkema.

Itse en käsitä tätä...siis tietenkin käsitän, jos kyse olisi yleisestä pihasta, leikkipuistosta tms. Mutta kun kyseessä on MEIDÄN piha ja MEIDÄN hiekkalaatikko. Naapurin mamma ei voi käsittää, ettei hänen lapsensa voi tulla siihen sotkemaan. Hän vaan nauraa, että kun ne lapset ovat niin uteliaita eivätkä usko kieltoa.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";26663451]Ongelma taitaa nyt olla siinä, saako naapurin lapset tulla teidän pihalle vai ei.[/QUOTE]

Mutta naapurin tädin mielestä siinä ei ole ongelmaa, koska eihän se haittaa jos lapset vähän tulevat leikkimään... Hänen mukaansa ongelma on siinä, että isojen lasten pitäisi tajuta että muutkin saavat leikkiä *takoo päätään seinään*
 
"vieras"
Ne naapurin muksut oli teidän pihassa koska? Jos sä olit ne siihen kutsunu niin sitten kyllä todellakin ymmärrän, aika turhauttavaa se on pieniä lapsia pihaan kylään tuoda jos on joku kiinnostava lapsille tarkoitettu paikka mihin sitten ei edes saa mennä.

Mutta jos ne on ilman lupaa teidän pihassa niin sitten asia on ihan eri.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";26663462]Ne naapurin muksut oli teidän pihassa koska? Jos sä olit ne siihen kutsunu niin sitten kyllä todellakin ymmärrän, aika turhauttavaa se on pieniä lapsia pihaan kylään tuoda jos on joku kiinnostava lapsille tarkoitettu paikka mihin sitten ei edes saa mennä.

Mutta jos ne on ilman lupaa teidän pihassa niin sitten asia on ihan eri.[/QUOTE]

Ne vaan tulevat, kutsumatta. Joko silloin kun olemme itse pihalla tai silloin kun emme ole pihalla.
 
Ei meidän pihalle ole asiaa, jos ei itse olla siellä. Sama juttu muiden pihojen suhteen, kaikille lapsille tehty selväksi ettei yksin mennä muiden pihoille.

Kannattaisi keskustella naapurin mamman kanssa säännöt selviksi.
 
"vieras"
Käske miestäsi sanomaan sille naapurin rouvalle tai sen miehelle topakasti, että hiekkalaatikolle ei tulla ilman lupaa sotkemaan meidän lasten leikkejä, tuliko selväksi. Jos ei mene jakeluun, niin laitat kyltin.
 
Sanot niille naapurin "kullanmuruille" että teidän pihaan EI SAA TULLA! Se on teidän oma piha ja oma hiekkalaatikkko ja se pitää mennä naapureille jakeluun!
Ei minkään ikäisen leikkejä tulla omaan pihaan sotkemaan!
 
  • Tykkää
Reactions: WhiteSnow
"vieras"
[QUOTE="aapee";26663468]Ne vaan tulevat, kutsumatta. Joko silloin kun olemme itse pihalla tai silloin kun emme ole pihalla.[/QUOTE]

Ja sinä aikuisena hyväksyt tämän!?

Aika turha on porata jos et ole tälle naapurin mammalle selväksi tehnyt ettei teidän pihaan ilman lupaa tulla. Tää kyllä pitäs tajuta ilmankin mutta näemmä ei. Mutta hei, sano sille!
Ei meidän pihassa naapurin muksut kyllä leikkisi ilman, että on lupa tulla.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";26663484]Ja sinä aikuisena hyväksyt tämän!?

Aika turha on porata jos et ole tälle naapurin mammalle selväksi tehnyt ettei teidän pihaan ilman lupaa tulla. Tää kyllä pitäs tajuta ilmankin mutta näemmä ei. Mutta hei, sano sille!
Ei meidän pihassa naapurin muksut kyllä leikkisi ilman, että on lupa tulla.[/QUOTE]

Olen kyllä sanonut kiltisti, ettei sovi tulla sotkemaan leikkejä ja ohjannut lapset omaan pihaansa. Mutta naapurit eivät itse tee mitään muuta kuin sanovat kerran lapsilleen ettei saa mennä. Ja sitten kun lapset tulevat, eivät tee mitään konkreettista. Mamma vaan hymistelee tosiaan että kun ne ovat niin uteliaita eivätkä usko.
 
"vieras"
Yhden naapurin lapset viettivät jossain vaiheessa aina naapureiden pihoilla aikaa ja mm. tulivat meillekin sisälle itsekseen. Loppujen lopuksi sanoin suoraan lapsille tiukkaan sävyyn, että ei saa. Se vasta auttoi asiaan.
 
"hmh"
Ihan selkeä keskustelu nyt naapurin kanssa. Voihan pihalla olla vaikka mitä: ainakin meidän ok-talon pihalla on kesäaikaan mm. kirvakarkoitetta, round-uppia (laatikossa tosin mutta se ei ole lukossa), puutarhasakset ja ruohosakset, lapioita, haravia, yms yms. Eikä ole minun asia huolehtia, että naapurin 2-vuotias ei niihin pääse käsiksi, vaan naapurin.

Kotirauhan häirinnästä poliisille voi tehdä ilmoitusen - jos naapuri siellä tallustaa itsekin joukossa - ja jos ei tallusta, niin sitten ilmoitus lasten heitteillejätöstä poliisille ja lastensuojeluun.
 
"vieras"
Kyse on ilmiselvästi naapurisi välinpitämättömyydestä ja laiskuudesta. Sanopa hänelle, että miltä tuntuisi, jos meidän lapset hyppelisi teidän pihalla ja kaataisi teidän terassituolit.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja pää hajoo;26663529:
Voi juma, bääää-ää-ää-ää olet lammas... Toivottavasti porvoolainen sellainen
Kaikki nyt vaan eivät osaa olla niin kovia, eikä kovuus edes ole mikään hyvyys. Tuollainen haukkuminen ei ainakaan, mitä sinä pidät. Siinä ei ole mitään hienoa tai tavoiteltavaa.
 
"vieras"
Onko teillä hiekkalaatikossa kansi? Jos on, niin laittakaa pariksi päiväksi kansi kiinni ja jotain painavaa, esim. kukkarukku päälle. Jos naapurit ihmettelevät, sanokaa vaikka että hiekkalaatikko on pois käytöstä kun lapset ei enää leiki. Omille lapsille keksitte muuta tekemistä. Jos omat lapset pärjää pitempään pois hiekkikseltä, niin pitäkää kansi kiinni kunnes naapurin lasten mielenkiinto siirtyy muualle.

Tämä on hyvä vaihtoehto siis jos sulla ei pokkaa sanoa napakasti.
 
Ympäröikö pihaanne aita? Silloinhan portin voisi helposti laittaa kiinni kutsumattomilta vierailta. Onhan se nyt ihan selvää, että noin ei saa tehdä, inhottavaa ettei naapuri tuollaista itsestäänselvyyttä ymmärrä :|
 
pää hajoo
[QUOTE="vieras";26663585]Kaikki nyt vaan eivät osaa olla niin kovia, eikä kovuus edes ole mikään hyvyys. Tuollainen haukkuminen ei ainakaan, mitä sinä pidät. Siinä ei ole mitään hienoa tai tavoiteltavaa.[/QUOTE]

Onhan tuo lammasmaista käytöstä kun alistutaan naapurin tenavien tahtoon omalla pihalla. Ja tuo että ehdotetaan jotain rounduppia tekosyyksi... Voi jessus sanon mä.

AP: kiellä niitä naapurin lapsia tulemasta pihallenne. Sano se niiden äidille suoraan, äläkä kehitä mitään ihme vertauskuvia jostain pihakalusteiden kaatamisesta. Pidä lastesi puolta, sä olet niiden äiti (isä?). Se on teidän pihanne jonne ei oo kenelläkään muulla mitään asiaa ilman lupaa.
 

Yhteistyössä