Oon ihan varma, että lapsemme on lyhytkasvuinen

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja eihän se mitään haittaa mutta, 29.03.2009.

 1. Lapsellani ikää 5kk. Selkä aivan tajuttoman pitkä, joudutaan käyttämään yhtä kokoa isompia bodyja, jotta saadaan kiinni alhaalta. Kädet ja jalat lyhyetm kokonaisuudessaan. Esim. kädet ylettyvät suorana juuri ja juuri lantion kohdalle. Syntyessä raajat olivat suhteettoman pitkät verrattuna vartaloon. Pituuttakin oli 54cm ja hyvin tullut lisää nyt jo 70cm, mutta nuo raajat ovat oikeasti aivan älyttömän lyhyet. Mitään ylimääräisiä poimuja tms. raajoissa en koe havainneeni. Vauvan pulleutta, joka tosin ilmaantui vasta 3 kk iässä. Kämmenet on lapiomaiset ja varpaat pitkät. Pää on sopusuhtainen ja pieni verrattuna muiden samanikäisten pään kokoihin, mutta samassa suhteessa kasvanut kuin muukin luusto. Minä oon reilu 160cm ja mies melkein 2m.
   
  #1
 2. mami-07

  mami-07 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vauvan kasvu tasaantuu jossain vaiheessa!
  Meidänkin tytöllä oli älyttömän iso pää jossain vaiheessa mutta hyvin on "normalisoitunut"
  Jos kuitenkin se asia vaivaa niin käänny neuvolan puoleen!
   
  #2
 3. Melkein kaikki vauvat, jotka tiedän, ovat joutuneet käyttämään yhtä kokoa suurempia bodeja kuin pituutensa olisi sanellut ja housut olleet pienempää kokoa.
   
  #3
 4. Matamimimmi68

  Matamimimmi68 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2008
  Viestejä:
  1 459
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisihan varmaan neuvolassa jo huomattu, jos olisi oikeasti lyhytkasvuinen?....meillä neiti oli 9kk iässä 68cm....bodeissa sama, selästä kinnaa ja hihat joutuu kääriin...mut ei ole mikään lyhytkasvuinen silti =) !
   
  #4
 5. ap

  ap Vieras

  Eikös sen pään kuulu normaalisti ollakin iso vauvoilla? Ainakin mulla ja mun kaikilla pikkusisaruksilla (3kpl) on näin ollut. Ja myös kaikilla mammakavereilla vauvojen päät on suoraan sanottuna järkyttävän suuria kun on tottunut kattomaan oman vauvan "normaali"kokoista päätä.
   
  #5
 6. h h h

  h h h Vieras

  On vaan pitkäselkäinen eli siis tyypillinen persjalkainen suomalainen.
  Onko neuvolassa otettu kantaa pään pienuteen? Jos on oikeasti pieni niin sitten on huolestuttavaa. Mikä lapsen päänympärys on?
   
  #6
 7. ap

  ap Vieras

  En nyt muista tarkkaa mittaa... mutta on siis sopusuhtainen muuhun kroppaan verrattuna. Jo syntyessä lapsi näytti kaikin puolin aikuiselta. Ei oo neuvolassa mainittu mitään päänkasvusta, muuta kuin että samanlaisen notkahduksen teki 3kk kohdalla kuin pituuskasvukin. Aioin kyllä nyt viikon päästä neuvolassa ottaa puheeksi noiden raajojen lyhyyden. Ja mainittakoon vielä että pää on ultrattu ja kaikki siellä puolen ok.
   
  #7
 8. Ihamieli

  Ihamieli Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  5 505
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öö, meidän tytöllä ollut mahdottoman pitkä selkä aina suhteessa jalkoihin. Lyhytkasvusuudesta en tiedä, nyt 4 v on 114 cm pitkä :LOL: Isänsä 2 m, tyttöserkkunsa 185 cm pitkä. Hällä ollut aina myöskin mahdottoman pitkä selkä, murrosiässä kasvoivat sitten jalatkin.
   
  #8
 9. mami-07

  mami-07 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan ne joo suurimmaksi osaksi! :)
   
  #9
 10. Vieras

  Vieras Vieras

  meillä on puolivuotias lapsi jonka lyhytkasvuisuuteen liittyvä sairaus (että olisi terve, siitä ei enää aikoihin ole ollut puhetta) on nyt selvitettävänä ja hän 56 cm pitkä ja painaa 4,5 kiloa!
   
  #10
 11. :)

  :) Vieras

  Minun tytöllä turner ja hänen kädet on lyhyet ja ihanasti pullukat kämmenselästä. Kädet ylettää juuri ja juuri vyötärölle/ lantiolle.

  Joskus ihan hämmästelen muiden lasten pitkiä ja ohuita käsiä, ne tuntuu minusta kummallisilta, kun on tottunut tuollaisiin ihaniin töpyköihin :)
   
  #11
 12. Hertta

  Hertta Vieras

  Hei!

  Olisi kiva kirjoitella kanssasi aiheesta lisää. Meilläkin on lyhytkasvuinen lapsi.

   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti