Ora Jovi Air

hyviä puoli mun mielestä

-kova koppa oli kätevä tytölle vastasyntyneenä, kun voitiin siinä ottaa meidän sängyn viereen (äp-laatikon päällä oli, lämpimästi vuorattuna), kun makkariimme ei mahtunut pinnasänky. Se koppa sitten kulki mukana missä olinkin; tyttö nukkui siinä hyvin ja oli lähellä. Koppa taitaa olla vielä pisimpiä markkinoilla, 80 cm.

- oli hyvä viileä nukkua vaunuissa kesällä, kun kova koppa on viileämpi kuin pehmeä koppa (ei ihan hirveillä helteilllä kuitenkaan)

- renkaat pelittää hyvin ja on tosi kevyet työntää

- kankaat ovat hyvät materiaalia

- renkaat irroitus-/kiinnitysnäppärä

-kohtalaisen paksu jalkapeite, että ei ihan heti tuuli mene läpi eikä ihan kaikkea vettä ime, vaikka ei sateen sattuessa olisi sadesuoja välittömästi suojana. Tuntuu, että toi kantokoppakin vaikka ei ole pehmeää-mallia, että sekin lämmin, koska nyt syksylläkään tyttö ei ole vielä tarvinnut mitään ihmeellisen lämmintä päälleen. Lieko tuon kopan kangas sitten kuitenkin tuultakin pitävä.

-tilava kori, johon mahtuu melkoisestikin tavaraa pieneltä ostosreissulta

-sopii jopa meidän 195 cm miehen hyvin työnnellä, kun on säädettävä työntöaisa

- kuomussa on takana läppä (alla verkko), jonka voi kesälämpimillä aukaista ja vauva saa "ilmaa" koppaan, ei tule liian kuuma.


Miinuksina (tiedettiin kyllä ne ennen ostoa, mutta eivät vaikuttaneet meillä ostopäätökseen) tai ostopäätöstä harkittaessa kannattaa muistaa, että

- vaunut painavat jkv enemmän kuin esim. emmaljungat yms. Eli jos liikkuu paljon autolla, niin ei ehkä paras vaihtoehto.

-vaativat koht. tilavan takakontin, jos kuljettaa kokonaan koottuna. Tosin renkaathan saa irti. Tarvittaessa irtoaa toki kantokoppakin (mutta siinä aina oma hommansa)

-heittoaisaa ei ole, mutta enpä ole sitä kaivannutkaan.


Muuta sanottavaa, että monet ovat valittaneet, että rattaat nitisevät, mutta meillä se loppui ainakin siihen, kun mies rasvasi jousiosat.

Rattaina ei ole vielä kokeiltu, kun tyttö vast vajaat 5 kk.

Että hintalaatusuhde on mun mielestä kohdallaan!
 
Olen samaa mieltä edellisen kanssa.

Natinat loppuu silikonisprayllä. Meillä on käytetty sitä säännöllisesti kaikkiin rattaisiin. Yhtälailla natisee mm meidän Emmaljungat. Jovit kulkevat todella hyvin ja vaikka ovat kookkaat, niin silti ne ovat meidän käytössä eli lenkillä koirien kanssa osoittautuneet paremmaksi kuin Teutonia Funit ja Emmaljungat vm 01. Lenkkeilemme välillä myös kuoppaisille hiekkateillä ja Jovit kulkee parhaiten meidän vaunuista sellaisella alustalla.

Jos jotain miinusta pitää keksiä, niin meidän Jovit on vm 05 ja niissä on vielä selkänojan säätö portaaton ja se ei ole toiminut. Siihen on saatu maahatuojalta uudet osat ja nykyinen toimii. Näitä uudemmissa malleissa ei mun mielestä enää ole sitä portaatonta säätöä eli sen puoleen ei ongelmia pitäisi tulla. Myös jarru on hajonnut takuuajan umpeuduttua, mutta saimme varaosat ilmaiseksi, koska niiden jarrujen kanssa on kuulemma ollut ongelmia ja kuului kuulemma jatkettuun takuuseen saada uusi osa tilalle. Maahatuojan kanssa on ollut kiva asioida, koska palvelu on ollut nopeaa ja varaosat on saanut alle viikossa.

Jovit ovat mielestäni tilavat myös rattaina. Meidän tyttö nukkui niissä vielä yli 2-vuotiaana päikkärit kun taas Teutonioihin ei mahtunut kuin polvet suussa, eikä edes kunnolla istumaan. No, Teutoniat olikin puolta pienemmät ja veivät autossakin vähän tilaa.

Jos vaunut tulee lenkkeilykäyttöön, eikä ostoskeskuksissa kiertelyä varten, niin suosittelen. Silloin kun meillä oli vain yksi lapsi, niin meillä oli Jovien lisäksi matkarattaat, jotka oli helppo kuljettaa autossa ja olivat kätevän kokoiset kaupoissa yms.
 
Kiitos kaikille kommentoijille!! =)
Päätinkin sitten tilata kyseiset vaunut jo viikko sitten, ovat aivan ihanat vaikka käytännön kokemusta niistä ei vielä ole! :D
Ovat kyllä aika paljon isommat ja painavammat, kuin meidän entiset Emmaljungat, mutta kulkevat TOSI hyvin ja ovat hyvät käsitellä, ei tunnu rimpuloille =)
Nyt vaan ootellaan, että tammi-helmikuussa saatais sinne jotain täytettä ;)
 
Jep, hyvin on liikkunut meilläkin jovi airit, MUTTA...samoja miinuksia huomattu kun Jeekalla ja jotain muitakin...
Meillä myös vm.-05 joissa selkänojassa portaaton säätö, joka ei toiminut alunperinkään! Samoin jarru meni rikki ja se "turvakaari", joka tulee lapsen eteen istuessa rattaissa irtosi ja meni siis rikki toisesta päästä. Nepparit ollut myös vähän huonot (jäykät) jalkapeitteessä.
Muuten toimii paremman puutteessa. Lisäksi ei meillä ainakaan tavarakori ole korkeus suunnassa tilava, ei mahdu kahta muovikassillista ostoksia tavarakoriin täytenä, eli kassit laitettava vajaana alle ja täytettävä sitten vasta täyteen ja sama homa purkaessa.Tosin meillä vaunut ollut ahkerassa käytössä ja 2½vuotta ja kahdella lapsella, joten kuluuhan ne käytössä ja vikoja ilmenee.Mutta silti sanon, että olisimpa ollut viisaampi ostaessani vaunuja, en olisi oraa valinnut .
 

Yhteistyössä