osaako kukaan neuvvoa?

Osaisikko kukaan kertoa että oisikko mitään koirarotua joka sopisi allergiseen perheeseen eli koiraa ei voisi pitäis (ainakaan jatkuvasti) sisällä mutta koiralle olisi mahdollista rakentaa tarha ja siihen asianmukainen koppi jossa koira pärjäisi myös pakkasella....vai täytyykö luopua koiranhankinnasta kokonaan. Onko kellään vastaavanlaista tilannetta?.
 
jepulis
Metsästyskoirat tietty,mutta ne kyllä tarvitsevat sitten sen metsästyksen viettinsä takia.
Tosin onhan paljonkin metsästyskoiria joista ei ole tai joita ei kiinnosta pätkääkään metsästys.

Sitten taas seurakoirista nämä isot ja pörröiset rodut viihtyvät yleensä ulkonakin mainiosti,mutta eivät sovellu kokonaan tarhakoiraksi. Ovat sen verran seurallisempia otuksia.
 
jepulis
Niin ja lisäyksenä vielä että karkeakarvaisista roduista on tutkittu lähtevän vähiten haitallista eläinhilsettä.

Harkitsisin kuitenkin tarkkaan koiran ottamista ettei käy niin että koira on puolivuotta ja sitten tulee oireita ja koira joutuu vaihtamaan taas kotia.
 
tiputintti
Bichon havanesesta monikaani ei saa oireita. Karvaset pystykorvat yleensä viihtyy ulkona ihan jees. Mutta, kannattaa tosiaan miettiä, onko järkevää hommata koiraa allergiaperheeseen. Ja se, että koira on metsästyskoira tai ulkokoira, ei tee siitä yhtään sen vähemmän seuraa tarvitsevaa. Ja kannattaa sitä käyttötarkotustakin miettiä. En kyllä suosittele ajokoiraa pelkästään seurakoiraks, tai chihua hirvikoiraks... Noin niinku kärjistettynä. :D
 
Juttuhan on kai niin,että mikään koira ei ole kokonaan allergisoimaton.joillekin tulee allergia,joillekin ei.meillä on kissa ja koira,ja minä olen allerginen.mitään oireita ei ole tullut.koira on lyhytkarvainen,sekarotuinen.juttu on siis ihan yksilöllinen.
 
tiputintti
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.12.2005 klo 10:22 haukun kamu kirjoitti:
Miettikäähän kuitenkin tarkkaan onko niillä ulkokoirilla oikeesti siellä kivaa. Laumaeläimestä kun on kyse.
Joillakin on. Meidän seropi pystis ei suostu olemaan sisällä ku korkeintaan sen puoli tuntia. Tulee kuuma. Tosin se sen yhteisen ajan vaatii silti. Semmosella koiralla joka on 24/7 ulkona tarhassa yksin, tuskin on kivaa.
 
ja sen kun muistaa että yleensä "ulkokoirilla" on paksu turkki jota on huolella hoidettava jolloin hilseet yms.pääsevät valloilleen.ja koira tarvitsee paljon aktiviteettia ja seuraa jos paljon on ulkona.mutta minkään koiran ei ole hyvä olla aina ulkona,laumaeläin kun on.olisiko mahdollista käydä jossain ulkoiluttamassa ja hoitamassa koiraa?
 
Alaskan malamuutti on ulkokoira, sitä ei suomen oloissa kannata edes yrittää tuoda sisälle, keskitalvellakaan. Mutta koira vaatii kyllä muuten ihan normaalisti liikuntaa ja virikkeitä, ihan sama kuinka iso tarha.
 

Yhteistyössä