osaako teidän 6-vuotiaat

  • Viestiketjun aloittaja ikiliikku
  • Ensimmäinen viesti
Mulla ei oo 6 vuotiasta mutta enpä usko että mitenkään poikkeava on ei moni eskari osaa luistella.. ja ei kaikki lapset ole kiinnostunut samoista asioista miksi pitäisi ollakkaan kyllä ne oppii aikanaan. Meidän 4 vuotia osaa ajaa pyörällä, hiihtää ja luistella mutta on asioita mitä pitäisi osata mutta ei osaa en oo stressiä ottanut..kaikki aikanaan.
 
Ei osannu luistella eikä hiihtää kunnolla vielä 6v kumpikaan.Jotenkuten sukset pysy jalassa mut luistimilla ei ollenkaa.
Nyt on molemmilla kypärät vieläki päässä ku luistelevat
Ovat 8v (sunnuntaina 9v) ja12v
 
ikiliikku
jotenkin tuntuu että kaikki täällä poikaa nuoremmat on kiinnostuneita pyöräilystä ja luistelusta mutta ei meidän poika,se kyllä osaa jo hiihtää mutta pyörällä ei suostu ajamaan/opettelemaan ajamista ei sitten millään vaikka miten ollaa sitä yritetty houkuttaa ja sama luistimien kans,ihan pelkää että onko pakko laittaa luistimet jalkaan. en kyllä oo sitten edes yrittänyt pakolla laittaa,oon sanonut että kokeillaan sitten kun pojasta itsestä siltä tuntuu.

tuolla koulussakin vaan kun jo puhutaan luistelusta ni tulee itselle sellainen olo että oonko jotenkin "huono" äiti kun en saa poikaani kiinnostumaann noista asioista ja kun oma äitinikin+sisko ääneen kauhistelee etteikö se vieläkään osaa sitä ja tätä kun siskon poika ainakin osaa jo vaikka mitä...kovasti alaa tuollainen ärsyttää itseä,eihän niitä serkuksia voi edes verrata toisiinsa samana päivänä :|
 
meillä 6v osaa ajaa pyörällä ja jonkun verran luistella, mutta hiihtämään ei olla päästy kun ei ole muutamaan talveen luntakaan ollut. Suksiakaan ei olla sen takia ostettu, varastossa jotkut vanhat pienet millä aikoinaan hiihteli, mut huonosti pysyivät kiinni kun oli vain semmoisilla remmeillä joihin kävi tavalliset kengät.
 
Poika osaa hiihtää ja ajaa pyörällä (keväällä kyllä on uuden, isomman pyörän osto edessä ja varmaan aluksi menee taas harjoittelulinjalla), luistelu sujuu joten kuten, mutta kovasti töitä vielä teettää.
 
Mun 6-vuotias tyttö oppi viime kesänä vasta ajamaan ilman apupyöriä, luistimalla pysyy pystyssä ja pääsee eteenpäin, hiihtämistä opettelee vasta kun sukset vasta hankittiin, uida ei osaa vielä ja sitä taitoa seuraavaksi harjoittamaan.
 
Täytti nyt pari vkoa takaperin 6 v ja tänä talvena on oppinut hiihtämään ja hieman luistelemaan. Pyörällä ajo ilman apupyöriä sujui viime kesänä. Uinti meilläkin on seuraavana harjoituslistalla.
 
Meidän just 6v täyttänyt osaa kyllä ajaa pyörällä, oppi viime kesänä, ja uimaankin oppi siinä sivussa ihan itsekseen, mutta hiihtää ei osaa, ja luistimilla pysyy juuri ja juuri pystyssä, kun ei ole paljon noita taitoja tarvinnut täällä etelä-Espanjassa harjoitella.
 
Joo, no meillä molemmat ovat 6v osanneet kaikkia noita. Asutaan Kainuussa, joten toi hiihtäminen ja luisteleminen lähtee jo päiväkodista. Tosin meillä kotona myös harrastetaan noita, nuorempi aloitti jääkiekkoharkat (2krt vko ja turnaukset päälle) 5v ja toinen eskarissa ollessaan. Pyörillä ajelevat "pitkin mehtiä", eli teitäkään ei siihen hommaan tarvita. Samoin rullaluistelevat kesäisin. Uiminen on jäänyt vähän hunningolle, kun sitä me vanhemmat ei tykätä harrastaa eli uimahallissa käydä. Ekaluokkalainen oppi sen taidon etelänreissulla, eli osaa nyt uida pidempää matkaa. Eiköhän tuo eskarilainen ens kesänä sen tajua.
 
En edes tienny, et 6-vuotiaalta tuollaisia vaaditaan :eek:
Vanhin oppi pyöräilemään ilman appareita 5-vuotiaana, keskimmäinen nyt siis 6v. ei oikeen osaa vielä. Sitä ei edes pyöräily kiinnosta, niin miten oppisikaan. Vanhin on taas sotkenut fillaria ja kaikkia kulkupelejä pienestä saakka.
En huolestuisi asiasta :)


 
Meijän tuleva ekaluokkalainen on aika rauhallinen luonne ollut ja ei mikään villikko, mutta osaa pyöräillä jo suht mukavasti ilman apupyöriä, ei osaa uida (uimakoulussa on ollut kerran ja nyt toisen kerran menossa), hiihtämään on oppinut jo melko mukavasti ja luistimillakin pysyy, vaikka meno ei ole hurjaa. Eiköhän se siitä ja lapset on ja nitten kiinnostuksen kohteet niin erilaisia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rosa77:
Meijän tuleva ekaluokkalainen on aika rauhallinen luonne ollut ja ei mikään villikko, mutta osaa pyöräillä jo suht mukavasti ilman apupyöriä, ei osaa uida (uimakoulussa on ollut kerran ja nyt toisen kerran menossa), hiihtämään on oppinut jo melko mukavasti ja luistimillakin pysyy, vaikka meno ei ole hurjaa. Eiköhän se siitä ja lapset on ja nitten kiinnostuksen kohteet niin erilaisia.


Meillä ihan samanlainen poika,mut tuleva eskarilainen
=)
 
Eiköhän kukin opi omatta tahdillaan. Pyöräilystä olen sitä mieltä että parempi mitä vanhempana oppii. On myös ymmärrystä enemmän. Meidän 5,5 v vasta harjoittelee ilman apupyörillä ajoa. Luistelua ja hiihtoa ei ole kokeillut. Tai hiihti vähän 2 vuotiaana. Painiminen ja kaikenlainen treenaaminen kiinnostaa enemmän ja kungfu-liikkeet sun muut. Isänsä kiinnostunut samoista asioista.
 
Meillä on lokakuussa 6- vuotta täyttävä tyttö. Nyt kesällä oppi ajamaan pyörällä ilman apupyöriä, mutta luistella ja hiihtää ei osaa vielä oikeestaan mitenkään. Pari kertaa on ollut molemmat jalassa. Mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta!!
 
Meillä opittiin luistelamaan luistelukoulussa vuosi sitten kun poitsu oli 7v. Aloittikin sitten samantien jäkiksen harrastamisen. Ei hän vieläkään mikä huippu luistelija ole, mutta jos vertaa siihen ettei vuosi sitten osattu lainkaan luistella on edistys huima.

Pyörällä ajokin opittiin vuosi sitten ja hiihtäminen jotenkuten viime talvena.
 
Meidän vanhempi (nyt jo 7vee ekaluokkalainen) osasi hiihtää, luistella ja ajaa pyörällä ilman apurattaita jo joskus 4-5-vuotiaana.. 5-vuotiaana sai ekat rullaluistimetkin. Esikouluvuonna oppi uimaan (kävi uimakoulussa joka viikko koko eskarivuoden koulun kanssa). Ehkä se on perinyt isältään tuo urheilullisuuden. :D
 
Minä opin itse ajamaan pyörällä vasta yläasteella ja silloinkin huonosti :D Ei vain kiinnostanut ja kaatuminen pelotti. Eli ei ole poikkeavaa, tosin kannattaa varmistaa ettei pojan pelon/kiinnostuksen puutteen takana ole mitään todellista ongelmaa kuten tasapainovaikeutta.
 
Meillä pian 6 vuotias osaa hiihtää, muttei luistella eikä ajaa polkupyörällä ilman apupyöriä. poika on aina ollut melko arka kokeilemaan uutta ja pyöräillessäkin ajaa välillä pitkiä välejä ilman että apupyörät oli maassa, mutta jos otetaan ne pois niin ei varmasti pyörään mennyt. Luistimilla kovasti harjoitellaan, mutta siinäkin pelkää aika paljon kaatumista niin hitaasti eteenpäin..
 
meillä ei kans 6v.tyttö osaa ajaa pyörällä..ei vaan riitä yrittämisen halua. jännittää vaan et mitens kun koulussa tehään pyöräretkiä ni neiti ei sit voi osallistua :(.kyllä siitä itku sit tulee. toivottavasti enskesänä oppis,täytyy viedä se pyörällä johonkin tasaselle..kun meillä hiekkapiha. onko vinkkejä ??
 
meillä opeteltii fillarilla ajo viime vuonna,appareilla mennää,ei aikasemmin kiinnostanu,poika oli sillon 6v.nyt melkein 7v. ollaa opeteltu luisteltuu kypärä päässä,hiihtämistä,nimen omaan kun hän itse halusi.väkisisin opettelussa ei mitää järkee,turhaa huutoo vaa.tänää poika koulutulokkaan kehitysarviossa,on vasuri,hyvä matikkapää,keskittymiskykyinen,osaa kirjaimet jne.mut joku mättää!!äippää jännittää....
 
Tyttömme on kolmen kk:n päästä 6 v, osaa uida uimarenkaan kanssa, luistella jotenkuten kypärä päässä, hiihtää ja pyöräillä apupyörien kanssa. Luistelua ja hiihtoa on ollut nyt myös pvkodissa. Tyttö on ollut innokas oppimaan kaikkea mahdollista uutta, koska kaverinsakin osaavat esim. ajaa pyörällä. Hiekkapiha ja hiekkatiet on meilläkin täällä maalla, mutta pyöräilykypärä on silti ollut koko ajan päässä. Kyllä se lapsi yleensä innostuu muiden mukana opettelemaan uusia juttuja ! Ja jos vanhemmat tai isovanhemmat näyttävät mallia.
 

Yhteistyössä