Osaisiko joku auttaa?? Pulauttelusta ja allergiaepäilystä!!

Meillä oli jossain vaiheessa ennen kunnollista toipumista vauvalla ähkimistä (ei vinkumista) lattialla, ikään kuin olisi ollut tosi voipunut. Vauva alkoi noina aikoina viihtymään enemmän lattialla ja vatsallaan. Meille allergologi kertoi, että refluksissa takaisinvirtausta menee helpostikin keuhkoputkiinkin ja ne ärtyvät. Tosiaankin allergia- ja refluksilapsilla astmariski nousee. Meillä tuo ähkimisvaihe meni sittemmin ohi. Kannattaa seurata tuota vinkumista, toivottavasti menee ohi.
 
Meillä on lapsella astma myös lisänä :( . Refluksi voi tosiaan ärsyttää keuhkoja muutenkin, vaikka varsinaista astmaa ei olisi ja refluksi lapsille saattaa tulla helpommin hengitystietulehduksia. Meillä astma ilmeni pitkittyneenä yskänä, ei vinkumisena. Öisin oli myös heräilyjä. Itse en edes oikein osannut astmaa epäillä, kun odotin vanhana astmaatikkona juuri vinkunaa yms. Onneksi allergologi tajusi astman ja sai lapsi lääkkeensä :)
 
Meillä on suvussa niiin paljon astmaa (minulla, äidilläni, mummollani, tädillä, muutamalla serkulla..) että aloin sitä miettiä tuon vinkumisen takia ja kun luin että refluksilla voisi olla siihen yhteys. Toivottavasti ei sitä kuitenkaan tuo vinkuminen ole, vaikka kyllähän astaman hoito on nykyään niin hyvää, ettei se sinäällään huolestuta. Hieman toista oli silloin kun itse olin vielä lapsi. Vanhempani muuten käyttivät minuakin silloin lapsena helsingissä astamlääkärillä kun ei täältä hyvää lääkäriä löytynyt ja sairaalaan jouduin vähän väliä! Eipä siis kaikki kuitenkaan ole yli kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut näköjään.. edelleen saa " taistella" saadakseen lapselle parhaan mahdollisen hoidon!
 
heissan!

Tulin kuokkimaan tähän ketjuun, kun täällä on aktiivista porukkaa. Meillä siis myös refluksi 9 kk ikäisellä pojalla. Epäillään rakenteellista vikaa refluksi syyksi, jota tietyt ruoka-aineet pahentaa. Lääkityksenä Prepulsid ja Gaviscon, jotka ovat helpottaneet, ei tosin kokonaan poistaneet oksentelua. Pojalla oikea sihtikurkku, kaikki tahmea ja kokkareinen saa oksennus refleksin aikaan, kuten myös lattialta suuhun menevät pikkuroskat, nöyhdät yms, joten pyykkäyksen lisäksi pitäisi siis imuroidakin usein.

Mutta itse kysymykseen: haiseeko teidän refluksivauvojen hengitys välillä omituiselle? Olen havainnut muutamia kertoja omituisen ehkä hieman pistävän hajun pojan hengityksessä. Ei haise koko aikaa vaan välillä. Hampaat pestään joka ilta ja harjaa pyöritellään vähän kielen päällä, joten en usko,että huonosta suuhygieniastakaan olisi kyse. Onko haju peräisin puklista/oksennuksesta jota nousee kurkkuun? En ole kuitenkaan huomannut, että samaan aikaan olisi tullut mitään suuhun, eikä poika näytä nieleskelevän.
 
Nyt on juteltu Tiina Tuomelan kanssa! Ihanaa kun joku kerrankin ottaa tosissaan meidän ongelmat :) Ensin kokeillaan kaksi viikkoa almiron pepti korviketta, jos ei mitään muutosta vauvassa tapahdu, siirrytään kokeilemaan neocate korviketta. Hän epäili kovasti maitoallergiaa, koska pulauttaa kaiken, eikä mistään sakeuttajista ole apua. Saatiin puolentoista viikon päähän uusi soittoaika jossa keskustellaan oliko almironista apua. Kiinteitä ei ainakaan tässä vaiheessa tarvitse jättää pois.

Tiedättekö muuten mitään sellaisesta, kun meillä on vauvalla vakuutus, ja vakuutushan korvaa kaikki reseptilääkkeet, niin korvaakohan se myös reseptillä ostetut apteekin korvikkeet? Tuomela siis postittaa meille molemmista reseptit.
 
Hyvin harva vakuutusyhtiö nykyisin korvaa apteekin erityiskorvikkeita. Mun käsittääkseni Pohjantähti korvaisi vielä...? Kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä asia. Valvottujen altistusten jälkeen Kela korvaa suuren osan erityiskorvikkeesta. Valvotut altistukset kannattaa teettää Tuomelalla Pikkujätissä, jos teille tulee niiden tarve. Ne altistukset vakuutusyhtiöiden kyllä pitäisi korvata.

Hienoa kun teillä asiat etenevät ja on tunne että lääkäri ottaa tosissaan teidän ongelmat.
 
Pitää huomenna käväistä vaukkutusyhtiössä kysymässä tuosta korvikkeiden korvattavuudesta. Meillä olikin jo Tuomelan kanssa puhetta tuosta maitoaltistuksesta (jos siis apteekin korvikkeella selvästi saadaan lapsi oireettomammaksi) että sen voisi tehdä silloin kun olemme menossa sinne ensimmäiselle vastaanottokäynnille! Toisaalta nyt ei harmista että se aika saatiin vasta niin pitkän ajan päähän, että tässä välissä ehdimme jo kokeilla molemmat maidot =) Ja ollaan taas vähän viisaampia!

Kiitos vielä teille kaikille avusta, emme olisi edelleenkään tässä tilanteessa ilman teidän apua =)
 
:attn: Meidän 5kk poika alkoi oireilla korvikkeesta (isosiskolla maitoallergia todettu 3kk iässä),posket ja vartalo punaisille näpyille. Tilasin Hansakeskuksen lääkäriasemalta Kouvolasta ajan ja ensi hoidetaan iho kuntoon lääkevoiteella, sitten viikko ilman voidetta ja sitten allergiatestiin. Tälle ihonhoito ajalle lääkäri kirjoitti aluksi Nutrisoijaa,mutta kun se ei sopinut,puhelimitse sain reseptin Neocatea. Lääkäri otti asian heti tosissaan,samoin isosiskolla aikanaan,asiallista ja ammattitaitoista palvelua ja kaikki testejä myöten hoituu saman katon alla. Lappeenrannasta tunnin ajo Kouvolaan,jos lähempää ei ammattitaitoista apua löydy. :wave: :wave: :wave:
 
Mukavaa kuulla, että olette saaneet apua ja allergiat on otettu tosissaan. Itse olen huomannut sen tai ainakin minusta tuntuu, että iho-oireet otetaan helpommin tosissaan ja tavalliset suolioireet tai hiukan epätyypillisemmät allergiaoireet usein sivuutetaan. Toivottavasti saatte myös pikkuisen kuntoon. Teillä jo "onneksi" on kokemusta!
 
Iho-oireista.. Meillekin tosiaan kaikki lääkärit ovat sanoneet juuri sitä, että tuskin on allergiaa kun on iho niin hyvässä kunnossa. Aloitimme tällä viikolla almiron peptin ja vielä ei ainankaan ole vauvassa tapahtunut minkäänlaisia muutoksia. Pulauttelee ihan samalla lailla ja mielestäni piereskelee paljon enemmän kuin entisellä korvikkeella ollessaan. Ensi tiistaina on uusi soittoaika tuomelalle, jotenkin luulisin että se neocate pitää ottaa kokeiluun. No, katsotaan vielä ensi viikkoon..
 
Mä luulen myös, että varmaan kokeilette vielä sen Neocaten. Meillä Almironista tuli enemmän oireita kuin Nannista, se oli musta aika kummallista. Toivottavasti selviätte ensi viikkoon ja saatte sitten taas uusia ohjeita!
 
Hei taas! Taas olen vähän ihmeissäni :/ Tänään vauva ei ole pulauttanut almiron peptiä ollenkaan, mutta kiinteät ruuat kyllä edelleen tulevat ulos. Ja niinkun aikaisemmin kirjoitin, vauva piereskelee nyt mielestäni paljon enmmän kuin nan:illa ollessaan, ja usein herää päiväuniltakin itkemään ihan suoraa huutoa, eikä rauhoitu ennekun tuon sisälle ja otan syliin jolloin alkaa hurja paukuttelu. Voisikohan olla, että almiron pepti olisi auttanut tuohon pulautteluun (eli lapsella siis olisi maitoallergia), muttei kuitenkaan olisi täysin sopiva noiden vatsaoireiden takia. Ja kun nuo kiinteät tulevat ulos, vosiko olla kaikille niillekin siis allerginen?? Lapsi syö tällä hetkellä; bataattia, perunaa, kesäkurpitsaa, maissia, persikkaa, mangoa ,aprikoosia ja sianlihaa. Siinä muistaakseni kaikki. Mitä noista kannattaisi välttää ja mikä olisi sellainen ruoka-aine mikä ei ole kovin yleisesti allergisoiva? Vaikka kaikellehan voi kaiketi allerginen olla.
 
Meillä Almiron Pepti pysyi sisällä todella hyvin, mutta se aiheutti kaikista eniten silent refluksia. joka on usein vielä inhottavampaa kuin ulos saakka lentävät puklut. Tai sitten voi olla niin, että Almiron ei niin aiheuta refluksia, mutta vatsakipua sitäkin enemmän. Oireilu tapa saattaa olla joskus erilainen eri korvikkeilla. Meillä esim. rintamaidolla oli pahaa ripulia ja vähemmän refluksia. Almironilla ripulia ei ollut yhtään, mutta silent refluksia sitäkin enemmän jne. Kiinteistä peruna ainakin ristireagoi koivunsiitepölyn kanssa. Mango on yleisesti aika allergisoivaa ja possussa voi tökkiä tosiaan ne viljat. Meillä kävi ensin persikka ja aprikoosi, mutta epäsopiva mango tipautti nekin ruokavaliosta. Onneksi teillä on se Tuomelalle. Voi olla, että eka kokeilette vielä Neocaten ja jos siitä ei ole apua, joutuu kiinteät tarkempaan syyniin.
 
No niin, nyt päätin että tänään jo haemme apteekista tuota neocatea. Viime yö oli ihan kamala! Itki läpi yön vähän väliä, eikä millään meinannut rauhoittua. Aikaisemmin kun on heräillyt on auttanut joka maito tai vesi jonka jälkeen nukahtaa heti. Joskus pitänyt laittaa tutti suuhu ja siihen viimeistään nukahtanut. Nyt ei meinannut auttaa mikään :( Ihan selvästi näki että johonkin koskee ja annoinkin sitten puoli kolmelta yöllä nestemäistä panadolia, ehkä auttoi vähän, sillä nukkui siitä puoli kuuteen asti heräämättä. Joko tuo almiron pepti ei sovi vatsalle tai sitten aiheuttaa tuota nallepuh82 mainitsemaa silent refluksia. Ja aamulla huomasin vaipanvaihdossa että mahaan on tullut pientä näppylää :/ Vauva on jo jonkin aikaa aina vaipanvaihdon yhteydessä raapinut mahaansa, mutta siinä ei ole näkynyt mitään ja nyt kun rupesin sitä oikein läheltä katsomaan ja tunnustelemaan, koko alavatsa on ihan täynnä pientä näppylää. Voisikohan olla, että vauva on liian kauan saanut allergisoivaa ainetta ja rupeaa lopulta reagoimaan myös iholla?!
 
Oireilutapa saattaa muuttua ajan myötä ja joskus saattaa tulla poikkeavia oireita. Meillä ensin reagoitiin ripulilla ja muutaman kuukauden ikäisenä oireilu muuttui refluksiksi. Viime kesänä (noin vuoden ikäisenä ) alkoi joistain pahiksista tulla taas refluksin ohella joskus ripulia ja uutena pyllyn palamista. Eikös Ahmuttaren vauvalle tullut jossain altistuksessa yllättäen myös iho-oireita...? Voi siis olla hyvinkin mahdollista, että reagoi myös iholla. Jos kovin kutiaa, laita mietoa kortisonia. Itse olen joskus rasvaillut lapsen palanutta pyllyä ihan omilla kortisoneilla (varmistin asian omalta iholääkäriltäni)

Ihan hyvä, että vaihdatte Neocateen. Ehdittepähän pari päivää nyt kokeilla ennen soittoaikaa ja voitte kertoa lääkärille kokemuksia siitä, miten Neocate on alkanut käydä. Voi tosin mennä hetki, ennen kuin tilanne rauhoittuu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja alegria:
Voisikohan olla, että vauva on liian kauan saanut allergisoivaa ainetta ja rupeaa lopulta reagoimaan myös iholla?!
Kyllä on mahdollista, että allerginen reagointi voi muuttua matkan varrella ja/tai eri pahiksista tulee erilaisia oireita. Meillä tosiaan tuli valvotussa Almiron Pepti -altistuksessa yllättäen punaiset, jopa hieman turvonneet, jalkapohjat, johon altistus sitten päätettiin.

Aika avoin saa siis olla allergiaselvittelyiden aikana ja myöhemmin kiinteiden kokeiluissa sen suhteen mitä allergiaoireet voivat olla. Käytännössä mikä tahansa lapselle haitallinen oire voi olla allergiasta johtuvaa, jos oire voidaan liittää johonkin syötyyn tai juotuun.
 
Meillä kun epäiltiin allergiaa,lääkäri ehdotti että pari,kolme päivää vallan ilman maitoa...
Pulauttelu jatkui kyllä mutta meillä ei ollutkaan allergiaa loppujen lopuks.Eli poika pulautteli ilman maitoakin kaikki.

Mitä puuroa teillä syödään,ettei joukossa ole maitoa?
TUo vois teilläkin auttaa jos olis muutaman päivän ilman ja sitten aloittelis uusiks nuo apteekin maidot.

Vakuutus korvaa harvoin maidot,ne luetaan ravintolisiks!!!
Musta ihan hullua,soitin vakuutuslaitokseen ja sanoin mielipiteeni.Jos maito on alle 1 veen pääravinto,miten se ei voi olla tärkeä??
Omituista.

Jaksamisia!!!
 

Yhteistyössä