Osittaisimetys ja alkoholia?

vauvamasu 3kk
kannattaisi olla raitis ihan lapsenkin takia, mieti miltä tuntuu olla äidin sylissä joka horjahtalee alkoholin vaikutuksesta, ei siinä uni tuu!!! kannatan kokonaista raittiutta, myös isän tulisi rajoittaa juomista. :kieh:
 
Joku tossa aikaisemmassa ketjussa viisaasti sanoi että ei se miten lapsi ruokitaan merkitse mitään, vaan se miten(/kuka) se hoidetaan. Että ei sillä imetyksellä tai pullolla merkitystä vaan sillä hoidetaanko lapsi selvänä? Pari siideriä tuskin haittaa, kännin saa unohtaa ellei joku muu -selvä ihminen- hoida vauvaa sillä aikaa.
 
Tietty tarkoitin, että miten jos imettää vuoden onko se tarkoittanut yhtä kuin 0 baari-iltaa. Tietenkään en kännissä lastani hoitaisi. Eli onko joku esim. pumpannut sitten pari vrk, jos joskus esim. kerran tuon vuoden aikana olisi jotain ottanut?
 
No voi jeesus - viittaan tuohon linkitettyyn ketjuun - "lasten pahoinpitelyä". Toki parempi, jos pystyy olla raittiina, mutta jos vaikka yhden saunakaljan/viiniannoksen tms. ottaa ja pitää vaikka tunninkin tauon imetykseen, niin sillä ei ole mitään vaikutusta lapseen. Imetystuen sivuilta löytyy faktaa ja todella lapsen voi imettää vaikka heti saunakaljan jälkeen. Eli maitoa ei todellakaan tarvitse pumpata pari vuorokautta pois tms.. Tietysti jos ottaa enemmän, niin lapsella on oltava selvä hoitaja, mutta en usko että aloittaja aikoi kännissä imettää. Jotkut imettää yli vuoden, eikä ole syytä etteikö vaikka juhlissa voisi ottaa yhtä lasillista kuohuvaa tms. imetyksen takia. Ja jos lähtee vaikka baariin, niin alkoholi maidosta poistuu samaa vauhtia kun se poistuisi elimistöstäsi, eli todennäköisesti yöllisen baarireissun jälkeen voi imettää seuraavana päivänä ja alkoholi hävinnyt verestä/maidosta.
 
vastaten nyt aloittajan kysymykseen, en ole ollut TÄYSraittiina imetyksen aikana. Otan lasillisen viiniä, silloin tällöin, tai oluen tai siiderin ja imetän ihan normaalisti!

Olen ollut viihteelläkin, jolloin isi ollut SELVIN PÄIN kotona ja antanut pullosta maitoa. Alussa lypsin pois maitoa yöllä, siksi että maidontuotanto niin "vilkasta", nyttemmin imetän ihan normaalisti aamulla, toki baari-iltaani ei ole kuulunut mitään kooomahakuista juomista. Jos aatteelis juovansa vielä lähemmäs valomerkkiä, niin lypsäisin varmaan aamulla kerran tai kaksi maidon pois ja sitten vasta puolenpäivän jälkeen imettäisin. Tää on ihan mutu-tuntumaa... =)
 
Minäkään en ollut täysraitis imetyksen aikana. Imetin 8.5kk ja siihen mahtui omat polttarit + pari muuta pippaloa. Imetin illalla ennen lähtöä, isä antoi pullosta yöllä (pakastettua maitoani) ja aamulla imetin ihan normaalisti. Lähdin aina niin, että tyttö oli jo nukkumaan käymässä. No problems.
Äidinmaidossahan on saman verran alkoholia kuin veressä, eli todella minimaalinen määrä. Niin ja ikinä en ole humalassa lastani käsitellyt, niin pöljä en sentään ole. :|
 
Myös täällä imetetään vielä,poika 11kk ja risat ja kaks kertaa oon käyny ns.viihteellä,eli tarkottanut n. kolmee lasillista sidukkaa/viiniä joista viimonen otettu ennen puoltayötä ja sit imetetty aamulla seuraavaksi. Kännissä en ollut lainkaan. Myös aikasemminkin oon ottanut yhden saunasiiderin tai viinilasin kun poika on nukkumassa. Kännissä en oo ollut koskaan imetyksen aikana...
 

Yhteistyössä