otsa kuumemittari

Ei ole ollut mitään syytä epäillä sen antamia tuloksia. Varmuuden vuoksi otan aina pari, kolme mittausta ja tulokset ovat aina samoja. Meillä otsamittari on toiminut erittäin kätevästi ja luotettavasti jo parin vuoden ajan.
 
Meilä se on. Antaa vähän eri tuloksen miltä kohtaa mittaa. Mutta jos opii huomaamaan kohdan mistä kannattaa mitata (eli samasta kohtaa aina) niin antaa kyllä peräkkäin saman tuloksen.
Mutta en luota siihen. Ei ole varma. Mittaan kainalokuumemittarilla.

Eikä edes yöllä ole hyvä käydä otsiksella salaa mittaamassa kun se piippaa vaavin hereile....
 
juu
Avasin äsken just uuden aiheen, mitä kuumemittareita käytetään, meilläkin tuo otsamittari ja en luota siihen, antaa ihan eri arvoja vaikka peräkkäin mittaa ja ihmeen alhaisia, ja lisäksi siitä aina patterit loppu kun sitä ei saa pois päältä muuten kuin ottamalla patterit irti. En nyt muista merkkiä mutta taisin hobbyhallista tilata viime vuoden lopulla.
 
Sen verran vielä puolustelen, että luotettavuus on varmaan mittaristakin kiinni. Ostin meidän otsamittarin apteekista. Sen saa pois päältä (samat patterit jo kolmatta vuotta) ja piippauksen äänenvoimakkuutta voi säätää kahdesta vaihtoehdosta. Olikohan se Hobby Hallin versio kovinkaan laadukas...?

Meillä on kokeiltu myös digitaalista kainalomittaria ja se tuntuu olevan hitauden puolesta hieman epävarma, ainakaan meillä mittari ei kainalossa kovin hyvin pysy paikallaan (esim. ½-3-vuotiaiden kanssa)...
 

Yhteistyössä