* OYS 2011 hoidot *

hmm, miksiköhän nuo luget loppui mulla niin lyhyeen ettei edes sitä 14 vrk ollut tuo kuuri,vikat meni eilen aamulla pp10. onko tuo sit yleinen käytãntö luonnollisen passin kohdalla, tiedä häntä. no kaapissa on herkkiä testejä niin teen ne nyt vkl aikana poies, uskoa ei ole mut ei kyllä ole vuotoakaan, tänään siis menkkojen virallinen alkamispvä
 
Enpä osaa tuohon vastata laura, minulla lutinus oli käytössä ja se riitti just sen 14 vrk.
Ja onpa kyllä harmi ettei sullekkaan ilmeisesti plussaa ole vielä testiin tullut :( jo se meitä koettelee! Onneksi teillä vielä pakkasessa alkioita :) i
Maanantaina arvelin soitella oyssiin ja katsotaan mitä ne jatkosta sanoo, eiköhän se syksyllä taas hoito odota meitä.
 
joo siltähän tuo näyttää, mutta eipä se suremalla kummene, koetetaan sit vielä kerran. jos menkat nyt suvaitsisi alkaa niin vois vielä ennen kesätaukoa keretäkin pas:iin. mut jos jotain iloista niin pari vkoa sitten musta tuli toistamiseen täti ja pääsin tänään nuuhkuttelemaan pikkuvauvelia, ja kyllähän se vei nega fiiliksiä poies :)
ja maanantaina onneks verikoe varmistukseks
 
Yksi pidempään keskustelua seurannut taustalta esittää vienon toiveen päästä seuraanne :)

Taustaa sen verran, että ollaan molemmat miehen kans +30-v, ja minulla on ennestään edellisestä suhteesta lapsia. Yhteistä lasta olemme yrittäneet pitkään: olemme olleet ilman ehkäisyä "tulee jos on tullakseen"-meiningillä 5/2012 lähtien, ja "oikean yrittämisen" olemme aloittaneet 3/2013. Maaliskuussa menimme paikkakuntamme terveyskeskuksen kautta Oysin jonoon.
Mies sai puhelimitse tänään karun tuomion siemennesteanalyysistä: siittiöitä oli 16miljoonaa, mutta kaikki (100%) olivat liikkumattomia/kuolleita :'( Hoitaja puhelimessa oli selitellyt, että siemennestettä ei saatu heti tutkittavaksi, ja voi myös johtua siitä liikkumattomien määrä. Passittivat uuteen näytteenantoon, joka tapahtuu kesäkuun puolella...
Aika meillä on lapsettomuuspolille elokuun lopussa, vasta..

Ja joka kuukausi sitä toivoo, että plussa pärähtäis luomusti testiin. Nyt kp 29/28-31.
 
Jonotamme OYS:iin toiselle IVF-kierrokselle, maaliskuun alussa meidät laitettiin jonoon. Nyt kolme viimeistä kiertoani ovat yhtäkkiä lyhentyneet 25 päivään normaalista 28 päivästä. Olisiko aiheellista ilmoitella asiasta polille, tulevan hoidon aikatauluhan heittää muuten jo melko monella päivällä, jos laskevat tuon 28 päivän mukaan? Vai odottelenko vain, jos kierto tasoittuisi ja otan yhteyttä vasta, kun hoitoaikataulut kolahtavat postilaatikkoon? Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa?
 
Heips, ja tervetuloa vaan joukkoon Hilippa ja Topaasi :)
Topaasille, mulla on käyny pari kertaa niin ettei kierto ole sattunu "oikeaan" aikaan icsin aikataulua silmälläpitäen, olen sitte kun aikataulu tuli postissa, niin soittanu oyssiin ja sitten on vain muutettu viikolla aikoja. Että varmaan riittänee että sitten vasta kun hoitoaikataulun mukaisesti kierto alkaa nii soitat sinne.

Miten Lauran verikoe? Itellä vuoto alko lauantaina, en ole vielä kerenny soittaa oyssiin.
 
Kiitos vastauksesta sulle piatu! :)

Ja kannatti näköjään ihmetellä asiaa täällä, nimittäin tänään kolahti uusi hoitosuunnitelma postilaatikkon :D Päästään heti kesätauon jälkeen asiaan. :) Aikataulua joudutaan kyllä varmaan rukkaamaan vielä, laskin että kierto on reilu viikon edellä tuota suunniteltua aikataulua...eli ei muutakuin puhelua polille ensi viikolla.

Ihanaa, kun on tarkka aika viimein selvillä seuraavalle kierrokselle! :)

Voisin lyhyesti kertoa miedän hoitohistorian, eli 9/2010 jätetty ehkäisy pois, vuonna 2012 tehty alkututkimukset ja ensikäynti 2013. Miehen simpat ovat muuten ok, mutta hitaita ilmeisesti hiukan liikaa mukana.

Ensimmäisen IVF:n tuoresiirrosta tuli hailakka plussa, joka kuitenkin hävisi ennen virallista testipäivää. Pakastimeen meni 5 alkiota.

1. PAS oli kahden alkion siirrolla, siitä tuli plussa, joka osoittautui kohdunulkoiseksi...vasen munanjohdin jouduttiin poistamaan ja samalla selvisi, että myös oikeanpuoleinen munanjohdin on tukossa ja täynnä nestettä. Sitä ei kuitenkaan poistettu vielä, eli pelkona on kohdunulkoisen uusiutuminen : /

2. PAS tehtiin, 3 alkiota sulatettiin ja vain 1 selvisi. Täydellinen top-alkio, mutta täysin puhdas nega eikä merkkiäkään kiinnittymisyrityksestä.

Tällainen hoitohistoria siis meillä, nyt uusin voimin kohti seuraavaa kierrosta. Toivottavasti tällä kertaa olisi parempi onni matkassa..!
 
Viimeksi muokattu:
dodii,eli eihän se mennyt ihan niinkuin piti, hcg oli alle 1...nyt kp7 ja reilu viikko niin olis uusi pas ajankohta hollilla, kaks ainokaista vielä kokeiltavana ennen kesälomia...pitää alustavasti kysellä tyssääkö kaikki tähän jos tulee taas nega vai onko mahdollista vielä yhteen hoitoon... se toinen hoito kun meni aikalailla persiilleen.. no mutta, toivotaan että nämä kaksi viimeistä huurunenää olisi vahvaa tekoa :)

topaasi, onnea hoitotaipaleelle, kovia olet sinäkin kokenut,mutta toivotaan että tämä tuleva hoito toisi teille vihdoinkin sen kauan kaivatun lopputuloksen

hilppa, tervetuloa myös munki puolesta ja lykkyä taipaleellenne
 
Aamulla odotin vaan, että kello tulee yksi ja pääsen viimein soittamaan OYSsiin siirtoaikaa maanantaille. Yllätys, yllätys - puhelinvastaaja ilmoittaa että soittoaika on peruttu koulutuksen vuoksi. Siis mitä helvettiä?! Jo toista päivää peräkkäin. Meillähän tilanne on sillätavalla "helppo" että ei ole tähän kiertoon mennyt mitään lääkkeitä, mutta mitä niille jotka on piikittäneet itsensä turvoksiin ja nyt ei pääsekkään hoitoon, kun henkilökunta on kouluttautumassa. En kestä. ( ja joo, joku on varmaan suunnitellu tämän ihan hyvin, mutta)

Meille tämä tarkoittaa sitten seuraavaa - siirto pitäisi olla maanantaina - soittoaika alkaa kello 9. En ole tähän saakka vielä ikinä päässyt läpi tuohon aikaan. Jos sattuu vahinko ja pääsen läpi niin a) asutaan 300 kilometrin päässä b) saako ne meidät tungettua samalle päivälle siirtoon? c) Kauan se pakkasukko oikeen sulaa?!? d) pitääkö mejän lähteä sunnuntaina Ouluun kytäämään josko päästäis huomenna - tai mennä aamulla käymään polilla varaamassa aikaa henk.koht?

Siirto tiistaina saattaa onnistua - mutta ovulaatiosta on kulunut jo niin kauan että tuskin suostuvat tekemään. Täytyy yrittää kuitenkin taistella että tekisivät. Ymmärrän, että menee varmaan yksi alkio hukkaan - mutta jos nyt ei tehdä siirtoa niin vastassa on kesätauko ja seuraava mahdollisuus PASsiin on sitten elokuussa. Jos se ei onnistu niin syyskuussa päästään jonoon ja IVF siirtyy maalis-huhtikuulle. Ei kuukaudella - kahdella sinänsä väliä, mutta menetetään lääkekaton hyöty ja laskua tulee taas tonni enemmän. Ja juu - ei tätä rahassa mitata, mutta nyt ottaa aivoon kaikki.


Voi *ittu sentään. Ja hyvää viikonloppua kaikille
 
jei, perjantai aamulle varattu pas nro2 :) alkaa taas jännitys nostaa päätään, kunhan hiput nyt vain selviäisivät sulatuksesta... kysyin mitä tehdä meidän tapauksessa jos hoito tyssää tähän ettei siirtoon siis päästãisi, niin on mahdollista saada maksusitoumus neljänteen hoitoon, keskustella siitä sit oman the doctorin kanssa tarkemmin mutta elän toki nämä viimeiset hetket kyllä täydellä luottamisella onnistumiseen, pakkokait se jotenkin on itsensä psyykata positiiviseksi :D

mites muut? vieläkö on jengiä menossa siirtoon ym ennen kesäsulkua ?
 
ensialkuun suuret onnittelut Marille, ihan mielettömän hieno uutinen :D

mun mielestä voit soittaa tuloksesta oysiin varmasti jo huomenna, varhaisultra varataan sinulle sitten tieten parin vkon päähän, mutta miten se kesätauko sitten sotkee ne ultra ajat että voitko sitten yksityisellä käydä tai ihan tk:ssa.. mut osaapa he sinulle vastata tarkemmin :)

itsellä pp2 menossa, toinen ja viimeinen pas oli perjantaina, saapa nähä miten käy...
 
miesvain, tervetuloa messiin vaikka eipä näitä hoitorumbia kenellekään toivo. onneksi nykylääketiede on ihmeellistä ja kykenee helppiin meitä pikkaisen apua tarvitsevia aika tehokkaasti :)

teillä siis alkaa syksyllä ivf, ok se onkin hyvä hoitomuoto. miehelle ei niinkään fyysisesti rankka kuin naiselle kun me joudumme kovastikin välillä dumppaan hormoneita, mutta onhan nää hoidot myös henkisesti raskaita ja varmasti myös teille miehillekin. ei muutakuin tsemppiä teille taipaleellenne.

itsellä menossa pp11 ja iltasella pitäs koettaa uskaltaa vähä jo testailla, eilen tosin oli nega, mut en vielä oo kirvestä lyönyt kiveen..
 
No niin, nyt on uusintanäytteen käynyt mies antamassa, eikä tulos juuri sen parempi ollut kuin edelliselläkään kerralla :/ Hoitajan mukaan inseminaatio tai sitten ICSI on meidän kohdalla todennäköisin hoito, koska eläviä siittiöitä on sen verran vähän..
Nyt siis odotellaan elokuun loppupuolelle, että päästään lääkärin puheille, ja tiedetään tarkemmin mille aletaan.

Mullahan on tosiaan lapsia aiemmasta suhteesta, ja oma kroppani testatusti toimii. Jännittynein, ja odottavin mielin odotan miten ja missä tahdissa pääsemme hoitoja toteuttamaan. Ja ennen kaikkea odotan sitä, että saisimme jossain vaiheessa sen yhteisen pienen nyytin syliimme :)
 
Sattuneesta syystä ei ole tullut käytyä täällä jonnin aikaan. Ihmeitä tapahtuu :saint: Nyt se on uskottava! Kolmisen vuotta hoidoissa kulkemisen jälkeen siirrettiin viimeinen pakkasessa ollut alkio ja niin...nyt oon raskaana 15 viikolla :heart: Alkuraskaudessa oli vuotoja ja melkoista paniikkia päällä, mutta nyt näyttää hyvältä...toivottavasti niin loppuun saakka .
Valtavasti tsemppiä ja voimia toivotan kaikkille hoidoissa kulkeville tai sitä suunnitteleville!
 
Ensinnäkin onnea korkjas, toivottavasti loppuratkaisu menee huoletta :)

Viimeisen icsin hoitosuunnitelma tupsahti postista, ja punktio olisi suunniteltu lokakuun puoleen väliin. Samoilla lääkkeillä/annoksilla mennään kuin viime isci, menopur 300iu ja suprecur.
Vähän alkaa jännittämään, sillä tämä tosiaan olisi viimeinen hoito julkisella puolella, että mitä jos tämäkään ei onnistu, miten sitten jatketaan, yksityiselle varmaankin mutta omilla vai luovutetuilla soluilla, vaikea sanoa vielä. Toivottavasti ei sinne asti tarvi mennä.
Kesä on yritetty olla ajattelematta koko ajan lapsettomuutta, välillä onnistuen jopa, uusi koiranpentukin tuli hommattua jalkoihin pyörimään:)

Mites muilla hoidot lähestyy?
 
Meillä myös punktio suunniteltu lokakuun puoleen väliin, mutta vähän joudutaan siirtämään kierron takia, kun ei päivät täsmää. Kirjoittelin aikanaan tässä ketjussa, kun esikoista yritettiin ja nyt siis kakkonen toiveissa. Mulla myös Suprecur ja Menopur, kuten jokaisessa hoidossa tähän asti.
 
Heissan!

Kohta se alkaa taas - nimittäin seuraava hoitorumba. Esikoista tehtiin tekemällä 4 vuotta. Neiti sai alkunsa toisen ja kolmannen ivf:n välissä aivan luonnollisesti. Tässähän sitten kävi niin kuin uumoilinkin ettei kakkonen tule saamaan alkuaan yhtään sen helpommin. Perustutkimuksissa ei kummastakaan ole löytynyt mitään vikaa, mutta vuosien saatossa lievää pco:ta on näkynyt ultrassa. Suunnittelukäynnillä kävimme joskus maaliskuussa ja hoitojonossa oltiin kärjessä jo kesäkuussa, kun tulin raskaaksi luomusti. Raskaus meni kuitenkin kesken jo viikolla 8+. Yhdestäkään ivf:stä ei ole koskaan ollut meille mitään apua eli odotukset ei ole kovin korkealla hoidon suhteen. Alkioissa on ollut paljon fragmentaatiota eikä yhtään ole koskaan saatu pakkaseen saakka. Joka kerta ovat tainneet siirtää kaksi, mutta mitään kiinnittymiseen päinkään ei ole koskaan tapahtunut.

Syyskuussa olisi sitten hoito lyhyen kaavan mukaan. Pikkuisen hermostuttaa koko homma ja rahatkin täytyisi nyt jostain keksiä. Toivottavasti seuraavat kuukautiset ei ala elokuun puolella kun ollaan lomareissulla. Onneksi kierto on yleensä aika säännöllinen. Löytyykö muita syyskuussa piinailevia?
 
Jouduin/sain aikaistettua viikolla hoitoaikoja kun kierto alkoikin aikasemmin kuin oli suunnitelmaan laskettu, eli viikolle 41 suunniteltu punktio. Meinaspa käydä myös köpelösti kolmannen ultran kanssa, Lks missä käyn ultrat niin on kiinni sen perjantain, tyhy-päivä heillä. Mutta onneksi lääkäri päivystää yön ja ottaa minut vielä aamulla ennen vapailleen lähtöä.

Onko muuten Oulussa muita yksityisiä hedelmöityshoitoja tekeviä kuin väestöliitto?
 

Yhteistyössä