paars materiaali remontoida olohuone vanhasta talosta?

mappi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.03.2007 klo 15:29 minä kirjoitti:
kokopaneeli,puolipaneeli vaiko tapetti ehkä joku muu.ehdotuksia???
No, olohuoneeseen laittaisin panelin (rinta- tai puoli-) ja jonkun vanhan kuvioisen tapetin yläosaan. Ja paneli ehdottomasti maalattuna. Miltäs kuulostaa...?
 
Haluatko olohuoneesta nykyaikaisen näköisen???

Me revittiin olohuoneesta kohokuviotapetit pois ja laitettiin tilalle lasikuitutapetti, joka maalattiin valkoisella.. Muutti todella vanhan talon ilmeen! Vielä kun vanha tummunu paneelikatto maalattiin valkoisella. Olohuoneesta tuli aivan uuden veroinen. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. :D (Inhoan puolipaneeleja seinissä,,yäk!!)
 
Minustakin puolipanelit aikansa eläneitä. Ne pienentävät tilaa ja tekee ahtaan oloiseksi. Minusta vanhaan taloon sopii hyvin vanhan henkinen tapetti. Ei missään nimessä mitään pastellisävyjä ym. Myös maali käy, jos haluaa sisustukseen värejä ja kuvioita muilla keinoilla. Mutta maalinkin sävy tarkkaan harkiten! Tutki sisustuslehtiä, etsi teidän talon tyylisiä taloja ja ota mallia ratkaisuista.
 
Sisustusmyyjätär
Puolipaneeli ja lasikuitutapetti, kummatkin jättäisin laittamatta. Jos tahdot vanhaa henkivän sisustuksen ja silti nykyaikaisen niin unohda nuo. Paneeli on rantasaunakamaa ja lasikuitutapetti taas julkisen tilan kliinisen tunteen tuova.

Pihlgren&Ritola tekee vanhoilla menetelmillä tapetteja, netistäkin löytyy malleja pilvin pimein. Käy kurkkaamassa:
http://www.tapettitalo.fi/

Myös Durolta löytyy vanhaan tyyliin sopivaa tapettia:
http://www.studiodecor.fi/menue11.htm

Jos käytät maalia tapetin sijaan, niin valitse himmeä maali esim. Biora Balance. Sillä tulee rauhallinen pinta ja silti se kestää pyyhkimisen, jopa kevyen pesun. Sävyjä kannattaa etsiä esim Tikkurilan Vanhan ajan värit kartasta.

 
Pinta pitää miettiä ihan kohteen ja oman tarpeen ja elintavat huomioiden oma. Itse emme tehneet muuta kuin maalattiin uudestaan. Pelkkä seinä kaksivärisenä- vaihtuu n.120cm:ssä. Murrettu sävy antaa pehmeyttä ja hieman uutta henkeä joka ei vie vanhaa mukanaan. Olohuoneeseen en puolipaneelia missäännimessä laittaisi. Tilasta riippuen tapetti tai maalaus. Tapetti asiaan sopiva ja jos korkea huone -yläbordi, katonrajaan.
 
Musta taas vaalealla tapetilla ja valkolakatulla puolipaneelilla saa vanhasta ihan kivan näköisen. Taustalle sopii myös pelkkä maalipinta. Pari kaveria teki tälläisen remontin niiden vanhaan ok-taloon jossa oli seinät ajan saatossa kellastunu ja nyt on mukavan näköinen. Uusi mutta ripaus vanhaa.
 

Yhteistyössä