PÄÄN HEILUTTAMISESTA... MISTÄ JOHTUU???

HEIPS KAIKKI.

Eilen meidän pikku herra 3kk rupesi illalla heiluttamaan päätään puolelta toiselle. Ihan kun sanoisi ei ei ei ei... liike on tosi nopea ja poju on on silloin hereilläolon/ nukkumisen rajamailla. Olisiko jollakulla tietoa mistä tälläinen johtuu???... Tänään teki sitä samaa päivällä juuri kun nukahti ja kesken unen???? :wave:
 
Meidän poika teki tuollaista pään heiluttamista myös. Ikää nyt reilu 7kk ja homma jäänyt nyt aika olemattomiin...
En ihan tarkkaa ikää muista milloin se alkoi, mutta kuitenkin parin kolmen kuukauden ajan pää heilui puolelta toiselle monta kertaa juuri ennen nukahtamista ja joskus unissaan yölläkin.
Meistä se näytti enemmänkin siltä kuin olisi hakenut sopivaa nukkumisasentoa (tai etsinyt tissiä :) ) - tosi nopeassa tahdissa vain. Kukaan ei kyllä meille sanonut mitään epilepsiasta, emmekä edes osanneet huolestua. Mitään muita "oireita" epilepsiaan viitaten ei kyllä meillä ollut, enkä usko olleen vaarallista.
Mutta tietenkin kannattaa vaikka neuvolaan soittaa niin osaavat sieltä ohjata eteenpäin jos tarvetta. Parempihan se on vaikka "turhaan" käydä tarkistuttaa ja saa ainakin itselle mielenrauhan :hug:
 
Täällä kanssa 2 ja ½ kk vanha poika, joka aamuyöstä unissaan heiluttaa päätään. Yleensä kun laitan tissin suuhun niin rauhoittuu. Olen ajatellut, että se johtuu siitä että vauva on kevyessä unessa tai hereillä ja yrittää nukahtaa uudelleen. En ole koskaan ajatellut jotain sairautta :eek: .. Poika muuten hyvinvoiva ja virkeä.. taidampa kysyä itsekin neuvolassa seuraavalla kerralla..
 
Meidän tyttö teki samanlaista pään heiluttamista jossain vaiheessa - taisi olla siinä 3-5 kuukautisena. Epilepsian mahdollisuus on tutkittu muista syistä, eikä sitä tytöllä ole. Tyttö on nyt 7 kuukautinen eikä ole päätään heilutellut enää vähään aikaan.

Heiluttelu liittyi ainakin meillä selkeästi tuohon nukahtimiseen. Sehän on pienillä sellaista 'hakemista' aina välillä.
 
Meillä kanssa poika (kohta 6 kk) heilutti juuri tuossa 3 - 4 kk:n iässä nukahtaessa päätään ja kysyin sitä lastenlääkäriltä joka totesi ettei vaarallista kerta sitä esiintyy ainoastaan kun on nukahtamassa. Ja nyt tuokin on sitten hävinnyt...nyt hierotaan naamaa unirättiin. =)
 
Jos pään heiluttaminen liittyy nukahtamiseen tai nukkumiseen niin olisin aivan huoletta. Todennäköisesti vauva etsii unta. Kyllä epilepsia sitten ilmenee muulloinkin eikä tuo kyllä epilepsialta vaikuta! Aika monta epileptikkoa olisi jo tähänkin ketjuun eksynyt vaikka epilepsia kuitenkin suht harvinainen.
 
Meidän tyttö heilutti päätä nopeaa puolelta toiselle myös 3kk iässä, en edes osannut ajatella että siitä pitäisi huolestua. Heiluttelin itse samaantahtiin ja voi sitä riemua ja päät heilui..se jäi kyllä pois pian se heiluttelu. Huvitti myös tällä heiluttelulla koko lentokeen porukkaa kun lennettiin silloin.
 
Pään heiluttelu voimakkaasti puolelta toiselle voi olla myös jonkin asteista heijaamista, jota ilmenee myös esim. autisteilla ja kuuluu ihan normaaliin kehitykseen. Lapsi saa siitä tyydytyksen tunteen ja tavallaan nukuttaa itsensä uneen. Työn merkeissä (lastentarhanopettaja) tapasin kerran lapsen joka löi päätään voimakkaasti mahallaan ollessaan tyynyyn juuri ennen nukahtamistaan. Liike tuntui ikävältä seurata ja vähän rauhoittui jos lasta silitteli. Muuten liikettä ei saa väkisin pysäyttää.
Meillä poika heiluttaa monesti päätään tissillä ollessaan saadakseen herumisen alkamaan.
En huolestuisi hirveästi jollei tätä jatku loputtomiin eikä heiluttelua tapahdu muulloin kuin nukahtamisvaiheessa. Luulen että menee itsekseen ohi.
 
Meillä tyttö 7kk heilutteli pari viikkoa päätään aina makuulle laittaessa ja loppujenlopuksi syyksi selvisi korvatulehdus. Lopetti heiluttelun kun antibiootit oli menny pari päivää.

Ja kuten joku jo mainitsi, jos heiluttelu liittyy vaan nukahtamiseen, ei lapsella varmasti ole mitään hätää. Ja muuten, tyttömme heilutteli päätään joskus myös istuallaan ja lopetti heti kun "komennettiin" ettei saa tehdä niin. Jos kyseessä olisi epilepsia, heiluttelu ei varmasti käskemällä olisi loppunut.
 
Meidän poika heilutteli kans joskus 3-5kk ikäisenä päätään. Kysyin neuvolalääkäriltä siitä niin hän sanoi, että on aivan normaalia pienillä vauvoilla. Pään heijaamista voi esiintyä nukahtamisvaiheessa ja myös kun siirtyy uuteen univaiheeseen.
nyt poika 7kk ja ei enää tuota vaivaa ole.
 
Minä luulen myös että vauva hakee unta heiluttamalla päätään. Meidän vauva hakee myös tissiä tuolla tavalla juuri unen rajamailla ja jos saa vaikka peiton reunan lähellekään alkaa aukomaan suutaan ja heiluttelee päätään vieläkin enemmän. Normaalia kuitenkin on aika varmasti.
 
Meidän poika teki sitä muutaman kk ikäisenä ja vieläkin tekee joskus (nyt 7 kk). Teki sitä siis nukkumaan mennessä juuri ennen nukahtamista. Neuvolasta sanottiin että se on vauvan nukahtamis"rituaali", joita vauvoilla voi olla erilaisia. Näköjään tämä heiluttelu on aika yleistä
 
Täällä heiluteltiin kans päätä, kun alettiin nukkuu. Kun pääsi syvempään uneen niin pikku hiljaa vauhti hidastu ja sit nukahti. Ikää oli sillon 3-4kk ja heiltutusta jatku jonnekin 7kk tienoille. Normaalia varmasti on. =) Nyt ikää 9kk ja tullut muut rauhattomuudet unia sotkemaan.
 
Meidàn muru on nyt 4,5 kk ja huomasin saman.. just ennen nukahtamista mutta on valveilla rupeaa silloin tàllòin viuhtomaan pààtààn toiselta puolelta toiselle ja tosi nopeaan tahtiin.. Ihan niin kuin takaraivoaa haluaisi rapsia kun kutisee niin paljon.. En ole siità huolestunut kun ajattelen ettà se on sitten sellainen viimeinen taistelu unta vastaan ja muuta oireita ei ole..
 
täällä on ollut toinenkin pino tästä samasta asiasta. ihan yleistä on. älkää nyt herranjestas ruvetko miettimään mitään epilepsiaa :eek: :eek:
asia on ihan eri tietysti jos vauvalla ilmenee muitakin oireita ja ei ole oma itsensä.

meidän poika jo 10kk ja tekee tuota vieläkin. myös hereillä ollessaan esim. syödessä, mutta osaa sen jo tehdä tarkoituksella jos kieltäytyy jostain asiasta.
 

Yhteistyössä